Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Wyświetleń 290,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No siemaneczko Returnalowe swiry  jeszcze tydzien temu nie podejrzewalbym ze wystarczy mi cierpliwosci i samozaparcia zeby zrobic w tej grze cos ponad zwykle ukonczenie ale im dalej tym bylo trudniej.

• No co za Drama Queen z tego Reda!

• nero2082
    nero2082

the crash, the attack, my death. the crash, the att--   okurła co to jest za gra. co ona mi zrobiła. mam już obsesję na jej pkcie  ale po kolei    jaki to ma klimat :o bardzo tu cz

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, beardo0 napisał:

Nastepnym razem juz go poloze.

Jeżeli jeszcze nie byłeś, to polecam iść do Domu co odblokuje figurkę astronauty.

Opublikowano
1 godzinę temu, Square napisał:

Jeżeli jeszcze nie byłeś, to polecam iść do Domu co odblokuje figurkę astronauty.

A co daje ta figurka Astronauty? Pierwszy raz jak byłem w domu to na końcu na nią trafłem. Teraz dom niedostępny. Coś się z nią robi albo czy ona na coś wpływa? Czy tylko fabularnie pcha do przodu?

Opublikowano
  • Autor

Figurka Astronauty to drugie życie, jak padniesz to od razu odnawia ci się 70% czy ileś tam integralności.

Dom, oprócz fabuły, działa na zasadzie, że odblokowujesz nowy osobisty przedmiot, który jest dodany do puli. Jeżeli podniosłeś w domu kostkę to ten przedmiot będziesz miał od razu do dyspozycji w aktualnym cyklu.

Opublikowano

Ale rozumiem ze można podnieść tylko raz i tylko raz użyć, tak?

Opublikowano
  • Autor

Przedmiot jest dodany na stałe do puli przedmiotów, które możesz znaleźć w każdym cyklu. Często jest np. do kupienia w głównym fabrykatorze.

Opublikowano

Byłem w domu. Widziałem, że figurka astronauty jest już dostępna w "uszkodzonym fabrykatorze" lub do kupienia w tym pomieszczeniu z paroma fabrykatorami, ale jeszcze z niej nie korzystałem.

Za to korzystałem z "rekonstruktora", czy jak tam się nazywa i mnie zaskoczyło po walce z bossem 

Opublikowano
  • Autor

No Rekonstruktor niby też spoko, ale ogólnie lepiej wykorzystać Eter na odblokowanie nowych przedmiotów z maszyny na początku.

Jakby co to zawsze mogę pomóc z bossem czy coś, ale wierzę, że dacie radę sami.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał:

Jakby co to zawsze mogę pomóc z bossem czy coś

nie zapraszajcie go, niech w końcu w coś innego pogra :balon:

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Figuś napisał:

Ma już z 60lvl w coopie

93 :rayos:

Opublikowano

To niezłym jesteś wyjadaczem ja tam miałem biedę z pierwszym bossem, ale niedługa jak skończę Milesa to podejdę od początku do Returnal.

Opublikowano
  • Autor

No na początku to też ginąłem sporo, Phrike dopiero za czwartym razem pokonałem. Grę przeszedłem z 27 śmierciami na liczniku*, z czego wszystkie w pierwszym akcie (11 zgonów na bossach).

*kilka z trybu wyzwań więc w samej grze trochę mniej.

Ostatniego bossa to ubiłem jakoś 99 razy chyba.

Opublikowano
  • Autor

Nerfy były w czerwcu tamtego roku. Drony w B3 mają jakoś połowę życia i mniej śmiercionośne ataki, reszta bez większych zmian.

Opublikowano

To gram w łatwiejszą grę niż na premiere i wpierdol taki sowity dostaje? Grubo. 

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
  • Autor

Jak nie jesteś w B3 to nie grasz w łatwiejszą.

Opublikowano

A to jeszcze zapytam, grając cały czas mamy w końcu dopakowaną postać czy zawsze od zera (oprócz tego co przechodzi jak teleporty czy alternatywny strzał)? To że teraz rozwalasz gre i bossów to dlatego że masz wszystko wyuczone czy dopakowaną postać? Jeśli dobrze zrozumiałem to wszystko od zera po śmierci (poza powyższym) ale może czegoś nie kumam. 

Opublikowano
  • Autor

Zawsze zaczynasz od zera mając podstawowy pistolet, bez zebranego obolitu czy artefaktów. Stały ekwipunek jak ostrze i inne ulepszenia stroju odblokowujesz raz i są zawsze dostępne.

Odblokowane przedmioty zużywalne i artefakty trafiają do ogólnej puli co można zdobyć w trakcie trwania cyklu. Odblokowane cechy broni też są dostępne, nie trzeba ich ponownie odblokowywać, ale co będziesz miał na broni jest losowe.

Tak więc ogólnie znajomość gry, skill, plus w późniejszych etapach odblokowane wyższe cechy ekwipunku czynią grę łatwą, ale i tak można szybko zginąć robiąc głupie błędy czy mając po prostu pecha.