Opublikowano 16 lipca16 lip Wchodzę dziś do lokalnego Empiku na na półce leży Szninkiel, więc kupiłem bo aż żal było nie kupić :)
Opublikowano 16 lipca16 lip W dniu 14.06.2025 o 18:14, XM. napisał(a):Ładna drama na fejsie muchy, dopiero teraz napisali, że brakuje stron w komiksie
Opublikowano 17 lipca17 lip Tu drama ładnie opisanahttps://komiksopedia.pl/artykul/4000-znakow-o-czterech-brakujacych-stronach-mucha-comics/Moim zdaniem chujowe zachowanie muchy, liczyli, że nikt się nie doliczy i zaproponowali zwroty dopiero, jak szambo wybiło. Jak wydawali Spider mana, to przed premierą ostrzegali, że niektóre zeszyty są w słabej jakości, bo oryginalne materiały zaginęły, liczyłem się z tym i zamówiłem. Tu też pewnie większość by machnęła ręką, gdyby uczciwie postawili sprawę.
Opublikowano 18 lipca18 lip W dniu 12.02.2025 o 18:56, Shen napisał(a):Ta nowa seria co zaczeła w Polsce wychodzić jest całkiem spoko, reboot i tzw energon universe razem z GI Joe. Musze zamówić drugi tom.Przypadkiem natknąłem się na filmik o brutalnych zgonach Transformerów. Dopiero tam trochę więcej się o tym komiksie dowiedziałem i przyznam szczerze zaintrygował mnie. Tych wszystkich serii i uniwersów generalnie jest tyle, że laik się zagubi, a w tym przypadku nie wiedziałem, że to całkowicie niezależna historia (tj. nie żaden ciąg dalszy, czy spinoff). Z ciekawości zamówiłem, bo dobre opinie, klimat ciężki, nikt nie jest bezpieczny. Miła odmiana. Ale wziąłem anglika.
Opublikowano 18 lipca18 lip 3 minuty temu, Suavek napisał(a):Ale wziąłem anglika.Ja wspieram polskie wydawnictwo, jest male opoznienie wzgledem wydan angielskich. Serie przejął Kirkman od 25 numeru, jestem ciekaw czy bedzie jeszcze lepiej, bo czego się typ nie dotknie to hit.
Opublikowano 18 lipca18 lip 4 minuty temu, Shen napisał(a):Ja wspieram polskie wydawnictwo, jest male opoznienie wzgledem wydan angielskich.Ja stosunkowo mało komiksów kupuję, a mimo tego parę razy się już przejechałem, że wydawanie czegoś w PL skończyło się na jednym tomie, albo gdzieś w połowie. Dlatego wolę zainwestować w import. Przynajmniej mam pewność, że nie będę musiał potem kombinować.To, plus nie mam zaufania do rodzimych tłumaczeń. ;) Wolę oryginały. W gierki też gram po angielsku, nawet jak jest tłumaczenie.
Opublikowano 26 lipca26 lip @Jeez_PS bierzesz?kolejny omniak GL już w październikuhttps://www.amazon.pl/Green-Lantern-Robert-Venditti-Omnibus/dp/179950641X
Opublikowano 9 sierpnia9 sie Trzeci tom Ronina wpadł, nawet nie wiem kiedy wyszedł, ale promka była na azylu
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Troche zaległości się zebrało, miał być jeszcze nowy Marvel Knights Spider man, ale egmont wycofał cały wadliwy nakład, nie mają szczęścia ostatnio
Opublikowano 12 sierpnia12 sie W dniu 26.07.2025 o 11:56, GearsUp napisał(a):@Jeez_PS bierzesz?kolejny omniak GL już w październikuhttps://www.amazon.pl/Green-Lantern-Robert-Venditti-Omnibus/dp/179950641XDopiero teraz zauważyłem, a omniaka już mam od premiery, jak GL lub okolice to musi być.Też mi wpadło kilka nowych omni, a to tylko część z tego co przyszło i akurat pod ręką mam. Edytowane 12 sierpnia12 sie przez Jeez_PS
Opublikowano 12 sierpnia12 sie 14 minut temu, Jeez_PS napisał(a):Dopiero teraz zauważyłem, a omniaka już mam od premiery, jak GL lub okolice to musi być.Też mi wpadło kilka nowych omni, a to tylko część z tego co przyszło i akurat pod ręką mam.O czym ten Unchained? Dobre to?To Rorschach czy jakiś typ podobny? Bo Watchmen juz chyba oficjalnie wcielone do dc?
Opublikowano 12 sierpnia12 sie @Shen Ten gość to nie Rorschach, tylko Question.52 to seria sprzed jakoś 20 lat, wtedy jeszcze nie było takich pomysłów.
Opublikowano 12 sierpnia12 sie 15 minut temu, Shen napisał(a):O czym ten Unchained? Dobre to?Chciałem to mieć w formacie oversized dla rysunków Jima Lee. Wstrzymywałem się z kupnem tego bo myślałem, że wydadzą w Absolucie tak jak większość jego rzeczy z DC - Batmany, JL, Superman For Tomorrow. Czytać jeszcze nie czytałem
Opublikowano 12 sierpnia12 sie @Shen ten tom SM/DP strasznie mnie rozczarował. Nie dość że te rysunki jak kram na bazarze, to fabularnie czy śmiechowo to płycizna.