Skocz do zawartości

Wasze komiksy

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 385 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja byłem ostatnio zadowolony z promocji Gildii na urodziny, wyrwałem m.in. pierwszy cykl "W poszukiwaniu ptaka czasu" za bezcen.   A wracając do tematu to z racji powiększania kolekcji dokupiłem re

• kilka lat zbierania, wszystko przeczytane (kilka się znów czyta), wiele pożyczonych Pluto, Wilq (50% nigdy nie wróciło, jak dorwę tego qurwia co mi Kaznodzieję...) kilka serii czeka na wydanie ponowne

• O tak, Alfy były fajne. Szkoda, że wyszło stosunkowo niewiele numerów. No ale to taki komiks środka - ni to dla dzieci, ni dla dorosłych.   Tymczasem ciąg dalszy porządków na półkach:       Jak

Opublikowano

Dej pan fotkę kolekcji, to też inaczej się to zaprezentuje ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cowabunga!

xd.jpg

Edytowane przez Badus

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wchodzę dziś do lokalnego Empiku na na półce leży Szninkiel, więc kupiłem bo aż żal było nie kupić :)

IMG_8571.jpeg

Opublikowano
W dniu 14.06.2025 o 18:14, XM. napisał(a):

IMG_20250614_181243.jpg

IMG_20250614_181253.jpg

Ładna drama na fejsie muchy, dopiero teraz napisali, że brakuje stron w komiksie

Opublikowano

Ta, ludzie nie zostawiają na nich suchej nitki na FB.

Opublikowano

Tu drama ładnie opisana

https://komiksopedia.pl/artykul/4000-znakow-o-czterech-brakujacych-stronach-mucha-comics/

Moim zdaniem chujowe zachowanie muchy, liczyli, że nikt się nie doliczy i zaproponowali zwroty dopiero, jak szambo wybiło. Jak wydawali Spider mana, to przed premierą ostrzegali, że niektóre zeszyty są w słabej jakości, bo oryginalne materiały zaginęły, liczyłem się z tym i zamówiłem. Tu też pewnie większość by machnęła ręką, gdyby uczciwie postawili sprawę.

Opublikowano
W dniu 12.02.2025 o 18:56, Shen napisał(a):

Ta nowa seria co zaczeła w Polsce wychodzić jest całkiem spoko, reboot i tzw energon universe razem z GI Joe. Musze zamówić drugi tom.

Przypadkiem natknąłem się na filmik o brutalnych zgonach Transformerów. Dopiero tam trochę więcej się o tym komiksie dowiedziałem i przyznam szczerze zaintrygował mnie. Tych wszystkich serii i uniwersów generalnie jest tyle, że laik się zagubi, a w tym przypadku nie wiedziałem, że to całkowicie niezależna historia (tj. nie żaden ciąg dalszy, czy spinoff). Z ciekawości zamówiłem, bo dobre opinie, klimat ciężki, nikt nie jest bezpieczny. Miła odmiana. Ale wziąłem anglika.

Opublikowano
3 minuty temu, Suavek napisał(a):

Ale wziąłem anglika.

Ja wspieram polskie wydawnictwo, jest male opoznienie wzgledem wydan angielskich. Serie przejął Kirkman od 25 numeru, jestem ciekaw czy bedzie jeszcze lepiej, bo czego się typ nie dotknie to hit.

Opublikowano
4 minuty temu, Shen napisał(a):

Ja wspieram polskie wydawnictwo, jest male opoznienie wzgledem wydan angielskich.

Ja stosunkowo mało komiksów kupuję, a mimo tego parę razy się już przejechałem, że wydawanie czegoś w PL skończyło się na jednym tomie, albo gdzieś w połowie. Dlatego wolę zainwestować w import. Przynajmniej mam pewność, że nie będę musiał potem kombinować.

To, plus nie mam zaufania do rodzimych tłumaczeń. ;) Wolę oryginały. W gierki też gram po angielsku, nawet jak jest tłumaczenie.

• 2 tygodnie później...