Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 955,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

Opublikowano
43 minutes ago, izon said:

Ja już podjąłem decyzję, że biorę ale czekam sobie spokojnie na rewizję, która podobno lada moment ma być w sklepach

Tak, sądząc po tych doniesieniach o cichszej pracy, na pewno warto poszukać już tej nowej rewizji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cichsza praca zdecydowanie na plus. Ja się przesiadłem z Fat'a i premierowy Prosiak jest głośniejszy - ma mniejszy wentylator, co za tym idzie musi się kręcić szybciej = głośniej, żeby odprowadzić podobną ilość ciepła.

Przeskok jest całkiem niezły, tak jak było wspominane - dostajemy często 60fps w jakości Quality z Amatora. Wpadki się zdarzają i czasami wersje Pro przez dziwne decyzje deweloperów wyglądają nie do końca tak, jak by się chciało - fakt.

Wspomniany MGS Delta jest właśnie przeze mnie ogrywany i absolutnie nie jest tak, że każda scena ma problem z roślinnością. Jestem po walce z The Pain i był dosłownie 1-2 moment gdzie migotanie było widoczne i lekko uciążliwe, większość gry natomiast wygląda i śmiga bardzo przyzwoicie nie licząc okazjonalnych spadków przy większej zadymie - tutaj jednak muszę wyznać, że od zarania dziejów jestem graczem konsolowym, granie na PS3 mi odpowiadało, więc nie straszne mi spadki płynności, blacharstwo wszelkiego rodzaju od grania na PS3 to chyba by zawału dostało...

Opublikowano

Mi się chyba trafił jakiś cudowny egzemplarz, bo mój prosiak cichutki, teraz battlefield grany i jakby konsola w sleep mode była.

PS4 pro to słyszałem przez słuchawki, taki silnik odrzutowy był.

Opublikowano

Ja jestem bardzo zadowolony z PRO. Legendarny upgrejd.

Jestem również względnie zadowolony z samego PSSR i z tego, że coraz więcej gier oferuje możliwość dynamicznego przełączania pomiędzy FSR (niedługo ponoć też FSR 4) i PSSR (AW2, AC: Shadows robią to najlepiej). Nowe Yotei to klasa sama w sobie z trybem z RT, no czuć nową generację imo dopiero teraz, bo niestety początek generacji był okraszony tytułami, które wyglądały na PS5 FAT jak rozmazane gówno.

6 minut temu, Shen napisał(a):

Mi się chyba trafił jakiś cudowny egzemplarz, bo mój prosiak cichutki, teraz battlefield grany i jakby konsola w sleep mode była.

U mnie też jest cicho, wszystko jedno czy gram w jaką grę we wstecznej, czy mega wymagające tytuły, kwestia pewnie też tego, jak konsola jest położona.

Opublikowano
1 hour ago, KrYcHu_89 said:

Ja jestem bardzo zadowolony z PRO. Legendarny upgrejd.

Jestem również względnie zadowolony z samego PSSR i z tego, że coraz więcej gier oferuje możliwość dynamicznego przełączania pomiędzy FSR (niedługo ponoć też FSR 4) i PSSR (AW2, AC: Shadows robią to najlepiej). Nowe Yotei to klasa sama w sobie z trybem z RT, no czuć nową generację imo dopiero teraz, bo niestety początek generacji był okraszony tytułami, które wyglądały na PS5 FAT jak rozmazane gówno.

U mnie też jest cicho, wszystko jedno czy gram w jaką grę we wstecznej, czy mega wymagające tytuły, kwestia pewnie też tego, jak konsola jest położona.

Mój Prosiak nie jest głośny ale jest głośniejszy niż Fat.

Co do PSSR, to mimo jego wad, stabilny obraz bez ghostingu i migoczących krawędzi robi różnicę.

Opublikowano

No miałem szczęście, że mój fat był cichutki, w pro poprostu słychać jak wentylator chodzi i to był jedyny minus przy przesiadce.

Opublikowano

Mój Fat również był cichy, a Pro trochę hałasuje, ale i tak go odgłosy z gier zagłuszają, więc jest ok.