Opublikowano 20 października20 paź 43 minutes ago, izon said:Ja już podjąłem decyzję, że biorę ale czekam sobie spokojnie na rewizję, która podobno lada moment ma być w sklepachTak, sądząc po tych doniesieniach o cichszej pracy, na pewno warto poszukać już tej nowej rewizji.
Opublikowano 31 października31 paź Cichsza praca zdecydowanie na plus. Ja się przesiadłem z Fat'a i premierowy Prosiak jest głośniejszy - ma mniejszy wentylator, co za tym idzie musi się kręcić szybciej = głośniej, żeby odprowadzić podobną ilość ciepła.Przeskok jest całkiem niezły, tak jak było wspominane - dostajemy często 60fps w jakości Quality z Amatora. Wpadki się zdarzają i czasami wersje Pro przez dziwne decyzje deweloperów wyglądają nie do końca tak, jak by się chciało - fakt. Wspomniany MGS Delta jest właśnie przeze mnie ogrywany i absolutnie nie jest tak, że każda scena ma problem z roślinnością. Jestem po walce z The Pain i był dosłownie 1-2 moment gdzie migotanie było widoczne i lekko uciążliwe, większość gry natomiast wygląda i śmiga bardzo przyzwoicie nie licząc okazjonalnych spadków przy większej zadymie - tutaj jednak muszę wyznać, że od zarania dziejów jestem graczem konsolowym, granie na PS3 mi odpowiadało, więc nie straszne mi spadki płynności, blacharstwo wszelkiego rodzaju od grania na PS3 to chyba by zawału dostało...
Opublikowano 31 października31 paź Mi się chyba trafił jakiś cudowny egzemplarz, bo mój prosiak cichutki, teraz battlefield grany i jakby konsola w sleep mode była.PS4 pro to słyszałem przez słuchawki, taki silnik odrzutowy był.
Opublikowano 31 października31 paź Ja jestem bardzo zadowolony z PRO. Legendarny upgrejd. Jestem również względnie zadowolony z samego PSSR i z tego, że coraz więcej gier oferuje możliwość dynamicznego przełączania pomiędzy FSR (niedługo ponoć też FSR 4) i PSSR (AW2, AC: Shadows robią to najlepiej). Nowe Yotei to klasa sama w sobie z trybem z RT, no czuć nową generację imo dopiero teraz, bo niestety początek generacji był okraszony tytułami, które wyglądały na PS5 FAT jak rozmazane gówno. 6 minut temu, Shen napisał(a):Mi się chyba trafił jakiś cudowny egzemplarz, bo mój prosiak cichutki, teraz battlefield grany i jakby konsola w sleep mode była.U mnie też jest cicho, wszystko jedno czy gram w jaką grę we wstecznej, czy mega wymagające tytuły, kwestia pewnie też tego, jak konsola jest położona.
Opublikowano 31 października31 paź 1 hour ago, KrYcHu_89 said:Ja jestem bardzo zadowolony z PRO. Legendarny upgrejd.Jestem również względnie zadowolony z samego PSSR i z tego, że coraz więcej gier oferuje możliwość dynamicznego przełączania pomiędzy FSR (niedługo ponoć też FSR 4) i PSSR (AW2, AC: Shadows robią to najlepiej). Nowe Yotei to klasa sama w sobie z trybem z RT, no czuć nową generację imo dopiero teraz, bo niestety początek generacji był okraszony tytułami, które wyglądały na PS5 FAT jak rozmazane gówno.U mnie też jest cicho, wszystko jedno czy gram w jaką grę we wstecznej, czy mega wymagające tytuły, kwestia pewnie też tego, jak konsola jest położona.Mój Prosiak nie jest głośny ale jest głośniejszy niż Fat.Co do PSSR, to mimo jego wad, stabilny obraz bez ghostingu i migoczących krawędzi robi różnicę.
Opublikowano 31 października31 paź No miałem szczęście, że mój fat był cichutki, w pro poprostu słychać jak wentylator chodzi i to był jedyny minus przy przesiadce.
Opublikowano 31 października31 paź Mój Fat również był cichy, a Pro trochę hałasuje, ale i tak go odgłosy z gier zagłuszają, więc jest ok.
Opublikowano 3 listopada3 lis A propos wspomnianej tutaj MGS Delta, w najnowszym paczu twórcy chyba usunęli dotychczasową wersję Pro. Gra możliwe że nie korzysta już z PSSR, jest mniej ostra i pojawiło się znaczenie więcej artefaktów - smużenia, ghostingu, jakieś dziwne obrysy na postaciach... No ale fps lepszy. Usunąłem i gram na vanilla wersji z płyty
Opublikowano 11 listopada11 lis PlayStation 5 Pro: Year One - Was It Worth It? The Best/Worst Games, PSSR + More - DF Direct Special - YouTubegta VI przesuneli to juz chyba lepiej poczekac na Magnusa / Ps6
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. W euro ps5 pro kosztuje na Black weeks 2845 zł, no nie powiem kusi ten potwór mam w domu ps5 slim z napędem kupiona w marcu 2024 roku. Myślę żeby po prostu przełożyć sobie napęd i slima wystawić na aukcjach jako digital za 1300-1400 zł. Opłaca się w ogóle przejście na ps5 pro ze slim ? Od razu zaznaczam że w nowe generacje nigdy nie wchodzę na starcie ale wchodzę po 3 latach od wyjścia.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Za rok może się okazać, że ceny pójdą w górę i Pro będzie za 3999 i wtedy wyjdzie, że 2900 to był deal życia ale czy tak będzie to czas pokaże.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 2 godziny temu, Dragon13 napisał(a):W euro ps5 pro kosztuje na Black weeks 2845 zł, no nie powiem kusi ten potwór mam w domu ps5 slim z napędem kupiona w marcu 2024 roku. Myślę żeby po prostu przełożyć sobie napęd i slima wystawić na aukcjach jako digital za 1300-1400 zł. Opłaca się w ogóle przejście na ps5 pro ze slim ? Od razu zaznaczam że w nowe generacje nigdy nie wchodzę na starcie ale wchodzę po 3 latach od wyjścia.Tak jak opisujesz sprawę, to tak. Oplaca sie. Bardziej mnie ciekawi po co slim kupowałeś w 2024 zamiast od razu Pro skoro poźno w generacje wjeżdżasz.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 32 minutes ago, Donatello1991 said:Tak jak opisujesz sprawę, to tak. Oplaca sie.Bardziej mnie ciekawi po co slim kupowałeś w 2024 zamiast od razu Pro skoro poźno w generacje wjeżdżasz.Pewnie cena i świadomy wybór? Sam kupowałem PS5 dokładnie rok temu i wziąłem slim z napędem bo kosztował mnie 2k zamiast 3500 + trudno dostępny wtedy napęd. Jakość zwykłej plejki zupełnie mi wystarcza.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 39 minut temu, Donatello1991 napisał(a):Tak jak opisujesz sprawę, to tak. Oplaca sie.Bardziej mnie ciekawi po co slim kupowałeś w 2024 zamiast od razu Pro skoro poźno w generacje wjeżdżasz.Może dlatego, że kupował w marcu, a pro wyszło w listopadzie? To tylko takie moje przypuszczenie, ale mogę się mylić.
Opublikowano 35 minut temu35 min No dobrze. Niech będzie.Tak czy siak. Jak się zastanawia to niech bierze skoro go wyjdzie cenowo oki.
Opublikowano 11 minut temu11 min No tak głównym atutem jest ten 2TB. Bo ten ich całych firmowy Sony upscaling to podobno nic takiego nie daje.