Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano

Niesamowite jest to, że w ogóle tego nie pamiętam. Tym bardziej pokazuje jak potrzebne i ważne to były spory :)

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

Opublikowano
17 hours ago, Bishonen88 said:

Te screeny wyglądają jak z tych książek typu znajdź 5 różnic.

Skoro nie widzisz różnicy, to znaczy, że sprzęt robi dobrą robotę ;) nie bez kozery jeden z tych trybów jest zablokowany na 30fps.

Opublikowano

Prosiak już stoi pare dni, testy na Mirage przeszedł pozytywnie i pare bullet pointów odemnie nt. PS5 Pro:

Plusy

• design na plus - konsola wygląda w końcu NORMALNIE. Nie zajmuje tyle miejsca na półce i dołączana nóżka to krok na przód względem tego bieda stojaka z odpustu na którym stał FAT (u mnie konsola jest w pozycji leżącej).

• dołączany napęd - wydaje mi się, że dzięki temu, że ten napęd jest dołączany to nie powoduje już takich wibracji jak miał to w zwyczaju mieć FAT. Wkładam płyte i słysze delikatny szum (nawet jak dysk ciągnie na najwyższym biegu), a FAT powodował, że cała komoda wibrowała. Tutaj designerzy sony postarali się w nocnym komforcie grania i zniwelowali te drgania.

• graficzka - AC Mirage dostał paczyk na PS5 PRO enchanced więc powinien wspierać te wszystkie dodatki graficzne z konsoli. Gra wygląda i działa świetnie ale tutaj to wymaga więcej testów w innych wspieranych grach.

• Nowy pad - ta nowe edycja pada ma troche innych przeskok na kliku i podobno większa baterie. Czuć też w rękach trochę inną fakturę z poprzednikiem i tutaj również na plus.

Minusy

• wywalili wyjście usb grube z przodu i dali szybkie ładowania SS (które działa z tego co zrozumiałem jedynie z PSVR2)

• karton po jajach to nieśmieszny żart

• brak informacji w interfejsie co dokładnie robi ta konsola z konkretnymi grami - jakieś liczniki FPS czy cokolwiek. Znowu się musze zastanawiać jak z PS4pro czy coś działa lepiej czy jest maskowane klatkarzem jedynie bez realnego wpływu na ostrość animacji

Czy warto? W cenie poniżej 3k warto jak ktoś miał FATa. Prosiak ma lepszą kulturę pracy i posłuży na pewno kolejne 5 latek patrząc na to jak ta generacją się ślamasarzy. Jak ktoś używa sonki jak głównego narzędzia do rozrywki to warto. Jeśli ktoś się wacha i żongluje miedzy steamem, switchem i PS5 to wtedy bym się zastanowił.

U mnie świnka będzie czekać na nocną premierę GTA VI więc tutaj tym się usprawiedliwiam, że czekam na ostatnie święto graczy w żyćku, bo więcej takich dopracowanych molochów już pewnie nie będzie patrząc na to ile takich projektów nie dostało kontynuacji z otwartym gangsterkim półświadkiem, a Rockstar już 6sty raz nam pokaże, że się da (no jeszcze były spinoffy i rdry, kto by to liczył).

Opublikowano
26 minutes ago, oFi said:

Plusy

• dołączany napęd - wydaje mi się, że dzięki temu, że ten napęd jest dołączany to nie powoduje już takich wibracji jak miał to w zwyczaju mieć FAT. Wkładam płyte i słysze delikatny szum (nawet jak dysk ciągnie na najwyższym biegu), a FAT powodował, że cała komoda wibrowała. Tutaj designerzy sony postarali się w nocnym komforcie grania i zniwelowali te drgania.

Nie wiem czy to zasługa dopinanego napędu, raczej nie. Mam PS5 Slim z napędem i napęd mocno szumi, konsola wibruje lekko przez te śmieszne nóżki. Cisza to raczej zasługa solidniejszej konstrukcji Pro, nie dołączanego napędu.

Opublikowano

U mnie w slimie napęd też głośny, a jak już jakaś płyta wprowadzi w najwyższe obroty to jak młot udarowy.

Opublikowano

W moim premierowym PS5 Pro w pozycji pionowej napęd ma kulturę pracy na poziomie betoniarki, w premierowym PS5 Fat było dużo lepiej pod tym względem (też w pionowej pozycji).

Opublikowano

U mnie napęd w facie był głośniejszy tyle, że tęsknie za bezszelestnym wiatrakiem 😢

Opublikowano

U mnie w premierowej FAT, pierwszy raz od czasów ps3 bałem się, że płyta zostanie rozsadzona w napędzie, tak to hałasowało. Stawiałem na gumowych matach itp. ale nic nie pomagało, cisza nastąpiła dopiero gdy się pozbyłem konsoli.

Opublikowano

To ja na pracę fata nie powiem złego słowa. Odpala się napęd na chwilę jak grę mam z płyty później jest cichuteńko.

Opublikowano

Na tyle dobrze, że napęd pracuje bardzo krótko (nie licząc sporadycznego włączenia w trakcie gry - po co? Nie wiem) i poza tym konsola działa super cicho i przyjemnie.