Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta - jak zadajesz pytanie na konsolowym forum dla zagrajmerów czy warto kupić JAKĄKOLWIEK konsole tzn, że jej nie chcesz w głebi serduszka.

Do tego przypominam - masz 14dni czas na zwrot konsoli. To wystarczająco by ocenić czy lepsza wersja sprzętu Ci odpowiada. Każdy ma inne potrzeby zagrajmerskie - jedni wolą grać w trybie ziemniaka w duże gry na switchu i im to odpowiada - inni chcą mieć obraz żyleta na prosiaku i się tym cieszyć.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 937,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

Opublikowano
32 minuty temu, oFi napisał(a):

Odpowiedź jest prosta - jak zadajesz pytanie na konsolowym forum dla zagrajmerów czy warto kupić JAKĄKOLWIEK konsole tzn, że jej nie chcesz w głebi serduszka.

Co Ty pierdolisz? :) W głębi serduszka to właśnie ja chce ale rozum każe zrobić research stąd pytanie. Dodam, że jakbym miał pewność, że będę miał te żyletę to nawet bym się nie zastanawiał :)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Konsoli nie mam ale z porównań wynika, że obraz jest ostrzejszy (widać to zwłaszcza po włosach). Minusy to większe migotanie przez PSSR (to możliwe, że się poprawi w przyszłości chociaż kto wie czy oni jeszcze nad tym dłubią czy już się skupiają wyłącznie na konsolowym FSR) no i bazowe PS5 często dostaje dwa tryby a Pro tylko jeden.

Opublikowano

Jak planujesz grać w gry z bujną roślinnością to eksperci odradzają ps5pro bo maszyna sobie nie radzi z zalesieniem

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

Jak planujesz grać w gry z bujną roślinnością to eksperci odradzają ps5pro bo maszyna sobie nie radzi z zalesieniem

Na całe szczęście w nowej samurajce można wycinać krzaki, im więcej wytniemy tym większy przyrost klatek, pamiętajcie o tym grając w Cuszimkę jim

Opublikowano

Osobiście jestem zadowolony z przesiadki, bo ostatnio praktycznie każda gra, którą odpalam, ma tryb Pro. Często ta sama gra na Prosiaku w trybie Performance wygląda podobnie jak na Amatorze w trybie Quality, ale leci w 60 klatkach.

Opublikowano

No właśnie oglądnąłem analizę digital foundry remaku MGS3 i wychodzi na to, że na PRO jest gorzej niż na XSX. No nic jeszczcze pomyślę, bo wiem, że taki FF7-2 pokazuje pazur właśnie na PRO.

Opublikowano
21 minut temu, izon napisał(a):

Dodam, że jakbym miał pewność, że będę miał te żyletę to nawet bym się nie zastanawiał :)

Moim zdaniem powinieneś brać zwykłe Ps5. Nawet teraz są za 1800 digital w czy 2200 z napędem.

Po prostu cała technologia pssr, fsr4 nie działa jeszcze za każdym razem tak jak należy. Myślę że dali sobie to pro żeby ogarniać to i na ps6 upscaller będzie już działał cacy. Zwykła Ps5 to nadal solidny sprzęt i będziesz miał dużo zabawy

Opublikowano

Jeżeli SH2 (i MGS3) ma być wyznacznikiem czy warto to bierz zwykłą. Cała reszta, bierz Pro.

Opublikowano

A co jest nie tak na Pro z Silent Hillem f oprócz migotającej trawy widocznej jedynie w pierwszych minutach gry? Gdyby nie te filmiki to bym nawet nie zwrócił na to uwagi.

Opublikowano
2 godziny temu, izon napisał(a):

Po latach spędzonych na XSX złapałem chcicę na nowy sprzęt i teraz pytanie ma sens to PRO czy nie? W tym momencie widzę, że z napędem idzie już wyrwać za jakieś 3500 zł. Mam spory bakclog ogrania, jedynie co mnie niepokoi to ostatnie głosy o chujowej optymalizacji w takich grach jak MGS3 czy Silent Hill. Opinie widzę w tym dziale są bardzo mieszane. Z jednej strony 1500 zeta piechotą nie chodzi, z drugiej strony chyba lepiej dopłacić i mieć bardziej przyszłościowy sprzęt, nawet z myślą o GTA 6. No ale jak mam zagrać w takie SH2 remake w wersji gorszej niż na bazowym FACie to chyba coś jest tutaj nie halo? Jak to w końcu jest Panowie, ta konsola to hit czy kit?:)

Przesiadłem się z XSX na PS5 pro i uważam ,że warto.

Last of US1 czy 2 Rebirth dobrze zagrać pierwszy raz w ładniejszej wersji. Baldurs Gate 3 wygladający ostrzej co w takiej ilości drobnych detali robi róznicę, Kingdom come 2 wyrażniej ładniejsze, Indiana Jones obraz ostrzejszy niż n a XSX.

O ile przesiadka z PS5 na Pro jest dyskusyjna o tyle z XSX nawet się nie zastanawiałem czy kupować podstawową PS5 czy Pro

Edytowane przez AdiCarrion

Opublikowano

Większy dysk też robi robote, na facie po instalacji diablo i paru pierdół już miałem dysk zajebany.

Opublikowano
2 hours ago, izon said:

Po latach spędzonych na XSX złapałem chcicę na nowy sprzęt i teraz pytanie ma sens to PRO czy nie? W tym momencie widzę, że z napędem idzie już wyrwać za jakieś 3500 zł. Mam spory bakclog ogrania, jedynie co mnie niepokoi to ostatnie głosy o chujowej optymalizacji w takich grach jak MGS3 czy Silent Hill. Opinie widzę w tym dziale są bardzo mieszane. Z jednej strony 1500 zeta piechotą nie chodzi, z drugiej strony chyba lepiej dopłacić i mieć bardziej przyszłościowy sprzęt, nawet z myślą o GTA 6. No ale jak mam zagrać w takie SH2 remake w wersji gorszej niż na bazowym FACie to chyba coś jest tutaj nie halo? Jak to w końcu jest Panowie, ta konsola to hit czy kit?:)

Zależy czy chcesz tę konsolę przede wszystkim do exów z PS4/PS5 czy potencjalnie również jako sprzęt do multiplatform.

Szczerze mówiąc nie jest to oczywisty wybór, imo zależy jak komfortowo czujesz się z tym większym wydatkiem oraz jak duży masz backlog (czyli ile nowych gier potencjalnie korzystających z większej mocy planujesz ograć przed premierą PS6).