Opublikowano 8 października 20204 l Po wczorajszym teardown PS5 WD ujawniło dysk który będzie kompatybilny z PS5 WD_BLACK SN850 będzie dostępny w trzech wariantach i nie będzie tani 500GB - 150$ 1TB - 229$ 2TB - 449$ Do PS5 pasuję tylko wersja bez heatsinka Najprawdopodobniej kompatybilny na tą chwilę będzie jeszcze SAMSUNG NVMe SSD 980 PRO z cenami 670zł za 500GB 1k za 1TB w przyszłości ma dojść opcja 250GB i 2TB Wraz z podawaniem kolejnych pasujących dysków przez SONY post będzie aktualizowany
Opublikowano 9 października 20204 l Może warto by było przypiąć temat, podobnie jak ten ze słuchawkami i Tempest 3D?
Opublikowano 22 grudnia 20204 l 15 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Wiemy. Nie no to słabiutko bo patrząc jaki rozmiar maja gry to szybko będzie problem z dyskiem
Opublikowano 22 grudnia 20204 l Niby drogo, ale mam nadzieje że dadzą opcje przechowania gier ps5 na hdd :-)
Opublikowano 22 grudnia 20204 l Autor Podobno mają potanieć SSDki w przyszłym roku nawet do 20%, niektóre modele już potaniały
Opublikowano 22 grudnia 20204 l W sensie, że za 1TB dysk wyjdzie 200PLN? Brzmi jak bardzo spoko opcja.
Opublikowano 22 grudnia 20204 l Autor hehe, nie mają być nawet o 20% tańsze niż są dzisiaj. Dysk na który się zapatruję pod nowego kompa jest już tańszy o 40zł niż był na początku grudnia.
Opublikowano 22 grudnia 20204 l Są w ogóle jakieś przecieki czy i kiedy Sony doda opcję rozszerzenia pamięci o ten dodatkowy dysk? Mam madzieję, że nie porzucą pomysłu...Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 grudnia 20204 l 25 minut temu, RadkoR napisał: Są w ogóle jakieś przecieki czy i kiedy Sony doda opcję rozszerzenia pamięci o ten dodatkowy dysk? Mam madzieję, że nie porzucą pomysłu... Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Raczej nie porzucą skoro zrobili na niego miejsce.
Opublikowano 22 grudnia 20204 l Autor Kwestia sie pewnie rozbija o ilość produktów dostępnych na rynku które spełniają wymagania, pewny jest tylko Ten WD co widać na oficjalnej(nie od Sony) grafice, no i prawdopodobny dysk samsunga. Wydaje mi się że Sony może czekać do momentu jak wprowadzi na rynek swój oficjalny dysk bo kupa kasy jest z tego do zgarnięcia
Opublikowano 23 grudnia 20204 l Tak tylko te 2 wiec pewnie czekają, bo ich 2TB wersje i tak kosztują więcej niż PS5 Na razie to brakuje w konsoli przegrywania na USB dyski PS5 do archiwum tak jak na XSX, nie można ich odpalić z HDD, ale da się przechować
Opublikowano 23 grudnia 20204 l Będzie oficjalna lista dysków ale nic nie będzie stało na przeszkodzie aby zainstalować dysk z poza tej listy który spełnia parametry. Jestm tam standardowy slot więc czekamy tylko na jego odblokowanie. Edytowane 24 grudnia 20204 l przez Ukukuki
Opublikowano 23 grudnia 20204 l Chodzi raczej o certyfikacje, które dyski będą pasowały które nie - szybkość zapis/odczyt. Ciekawe ile im to zajmie, na razie to i tak drogie, ten spełnia wymagania https://allegro.pl/oferta/dysk-ssd-samsung-980-pro-500gb-pcie-4x-m-2-nvme-9859702234
Opublikowano 8 lutego 20214 l Jako, że nie wiadomo kiedy możemy się spodziewać odblokowania protu m2, możecie polecić jakiś dysk zewnętrzny ssd żeby przynajmniej gry z PS4 przenieść na niego?
Opublikowano 9 lutego 20214 l Ok, a co z dyskiem zewnętrznym dla gier z ps4? Brać ssd czy po usb to i tak nie ma sensu i wystarczy zwykły talerzowy?
Opublikowano 10 lutego 20214 l 10 godzin temu, martinez07 napisał: Ok, a co z dyskiem zewnętrznym dla gier z ps4? Brać ssd czy po usb to i tak nie ma sensu i wystarczy zwykły talerzowy? Przecież masz w konsoli już najszybsze USB które prędkością wyprzedza dyski HDD
Opublikowano 10 lutego 20214 l 3 minuty temu, jaro napisał: Przecież masz w konsoli już najszybsze USB które prędkością wyprzedza dyski HDD Chodziło mi o zewnętrzy dysk podłączany przez usb, ze względu na małą stosunkowo pojemność wbudowanego ssd.
Opublikowano 10 lutego 20214 l 8 godzin temu, martinez07 napisał: Chodziło mi o zewnętrzy dysk podłączany przez usb, ze względu na małą stosunkowo pojemność wbudowanego ssd. Mi też
Opublikowano 10 lutego 20214 l Coś czuję, że te ceny dysków szybko nie spadną patrząc na to, co dzieje się w świecie elektroniki.
Opublikowano 10 lutego 20214 l 54 minuty temu, czarek250885 napisał: Coś czuję, że te ceny dysków szybko nie spadną patrząc na to, co dzieje się w świecie elektroniki. A co się dzieje ? Telewizory tanieją z czasem jak zawsze. No chyba, że znasz jakiś szczególny związek między dyskami SSD a kartami graficznymi używanymi do kopania kryptowaluty ?
Opublikowano 10 lutego 20214 l 11 godzin temu, jaro napisał: Przecież masz w konsoli już najszybsze USB które prędkością wyprzedza dyski HDD Teraz dopiero przeczytałem Twoją wiadomość ze zrozumieniem... Czyli kupić zewnętrzny SSD. Dzięki.
Opublikowano 11 lutego 20214 l 21 godzin temu, giger_andrus napisał: A co się dzieje ? Telewizory tanieją z czasem jak zawsze. No chyba, że znasz jakiś szczególny związek między dyskami SSD a kartami graficznymi używanymi do kopania kryptowaluty ? Chodzi mi o to, że w obecnych czasach ceny dłużej utrzymują swój poziom, wszystkiego jest za mało a popyt przewyższa podaż. Akurat dyski to inna sprawa, ale obawiam się, że mogą wpisać się w trend.