Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

w TLoU 2 chyba za każdym razem było widać perfidnie ściany z krzaków, strasznie irytowało 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 932 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Nie mam pojęcia czego to ma dowodzić :dunno:. Ale jeżeli klapy muszą sobie przedłużać kutange randomowymi screenami z neta, to któż im zabroni.

Opublikowano

Wesker jak wojuje screenami z korytarzowych poziomów  w TLOU z pół otwartym światem z Gearsów. :reggie:

Opublikowano
Teraz, MYSZa7 napisał:

Wesker jak wojuje screenami z korytarzowych poziomów z pół otwartym światem z Gearsów. :reggie:

Dopiero co skończyłem Gears 5 i to co Wesker wrzucił nijak ma się do tego, jak to wygląda na XSX :dunno:

Opublikowano

No raczej, wkleja randomowe screeny, nie mając zielonego pojęcia jak to realnie wygląda na telewizorze. Gears 5 > Tlou2 w kwestii grafiki i tyle.

Opublikowano

w ogóle Gearsy to ciągle akcja że ciężko się oderwać, nawet na tych otwartych terenach, a TLoU przez 90% czasu to lizanie ścian po 2 naboje i przerywniki filmowe

gra jako całość jest ok, no ale...

Opublikowano
Godzinę temu, maciucha napisał:

U4 XDD

ja pjerdole że te kurwy niebieskie się dalej przyznają do tego przekombinowanego kasztana, to nie pojmuję no ale na bezrybiu i rak ryba

a ci zaraz wykurwie :[ 

Opublikowano
14 minut temu, Lokomotywa napisał:

w ogóle Gearsy to ciągle akcja że ciężko się oderwać, nawet na tych otwartych terenach, a TLoU przez 90% czasu to lizanie ścian po 2 naboje i przerywniki filmowe

gra jako całość jest ok, no ale...

Nie, no gameplayowo to sztos i cymesik gra TLOU2, fabularnie gniot i syf, ale jak ktoś mi tu strzela grafiką, że jest lepsza od Gears 5, no to jednak mam ochotę mu lepę w dziąsło dać. 

Opublikowano

Srututututu, wklejaj sobie, wklejaj, ale nie oszukasz ludzi, co mieli styczność i z tlou2 i gears5, każdy powie, że graficznie jajca niszczy, ta druga gra.

Opublikowano

Tak się kończy przechodzenie gier na YT i recenzje na podstawie screenów. Klapy w alternatywnej rzeczywistości

Opublikowano

Dodam tylko, że te porównania są pomiędzy dobrą grą i pedalską.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Ale ja nie twierdze że Gearsy 5 są złe, wręcz przeciwnie, świetna gra i masa grywalności ale jeżeli piszemy o jakości grafiki to tego się nie oszuka :D 

8E4C0182-BB29-4295-937F-F4FC7B10F47E.jpeg

631287FF-1018-439E-B4F9-35BF9D2124C4.jpeg

7CFB896B-6086-4B93-8DA1-037572B665E7.jpeg

Opublikowano

Zayebiste pierwsze zdjęcie wklejasz, która gra nie ma nic wspólnego z Gears 5, bo to jest z The Division, trolluj dalej.

2 minuty temu, Wesker napisał:

8E4C0182-BB29-4295-937F-F4FC7B10F47E.jpeg

631287FF-1018-439E-B4F9-35BF9D2124C4.jpeg

7CFB896B-6086-4B93-8DA1-037572B665E7.jpeg

Opublikowano

A to pierwsze to błąd, racja z Division. Wpisywałem w wyszukiwarkę Gears 5 gameplay i wyskoczyło. Żeby nie było Tlou2 gameplay też 

Opublikowano

Ok XDDDDDDDDDDDD

Widzicie, wpisuje tylko i po internetach lata, szukając gównianych screenów, więc jaki jest sens takiej dyskusji?

Wojować trzeba umieć, już po raz kolejny pokazuję jak cię wyjaśniam.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

Podmień na to:

D66579CD-7E83-48A3-8D91-790B849D131D.jpeg

4 minuty temu, Faka napisał:

Ok XDDDDDDDDDDDD

Widzicie, wpisuje tylko i po internetach lata, szukając gównianych screenów, więc jaki jest sens takiej dyskusji?

Sens obiektywny, screeny z jednej gry do drugiej bez szukania po dysku PS4 bo znalazłbym napewno wyszukane najlepszej jakości ;) w najlepszych sceneriach ;) 

ja wiem że różnica jest spora No ale Naughty Dog inaczej nie mogli, musieli wyprzedzić generacje jeżeli chodzi o grafikę 

Edytowane przez Wesker

Opublikowano

Pogadamy jak wypuszczą patcha graficznego czy cokolwiek TLOU2 na PS5, a póki co, na dzień dzisiejszy, to graficznie gears5 > tlou2. Takie są fakty teraz.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

Nie no chlopaky sorry... tasowanie się do screenów to jedno, przesadne spedalenie fabuły to drugie... ale graficznie Tlou2 to inna liga niż Gearsy 5 (nie żebym twierdził, że wyglądają źle... co to, to nie). Nawet U4 stoi wyżej. Owszem na XsX jest wyższa rozdziałka i 2x więcej fps (w końcu gra chodzi na kilka razy mocniejszym sprzęcie), ale cała reszta... niższa liga.

Opublikowano

Sam fakt, że gry ze starej generacji słabszej od telefonów komórkowych są porównywane do next genów daje tylko węgiel do pieca wielkiej lokomotywie, która jedzie po obu next genach.

Ps5 ma zdziebko lepsza grafę. 

GamePass zmienia świat. 

Sony na bank dołączy do wyścigu o subskrypcje. Tak samo jak jest wyścig pomiędzy Netflixem, Amazon Prime, Disney+ przy jednoczesnym wymieraniu kin.

EbsXHJtXgAAnLOF.jpg

Opublikowano

Bo niestety oba "nextgeny" to dupa nie nextgeny, ale ledwie upgrade obecnej generacji. Jedynie dyski SSD i CPU to coś dużego... przy czym CPU też tylko dlatego, że te w PS4/XO to była padlina już w 2013r...

Opublikowano
21 minut temu, Emet napisał:

Bo niestety oba "nextgeny" to dupa nie nextgeny, ale ledwie upgrade obecnej generacji. 

Importowanie geometrii w 8k, brak LOD, normal maps,bakingu, doczytywanie grafiki na bieżąco, przerzucenie części zadań z CPU na custom hardware/SSD itepe itede to nie next gen? 

Edit - zresztą, nawet demko ue to gameplay tym razem, nie filmik z efektami. 

Edytowane przez aph

Opublikowano

Od blisko roku mam mocnego PC. Teraz nie jest top end, ale w lutym to było lekko 3x cena nowych next genów. 

Teraz mam większy wybór i mogę grać w co chcę. 

Aktualnie ogrywam to dzieło sztuki. Za młodu byłem mega fanem tej serii.

Spoiler

5b06acec5f74f535d896912d06bedb07.jpg

River City Ransom Underground Download Free Pc Game

River City Ransom: Underground (2017) promotional art - MobyGames

Lepiej mi się w to gra niż wiele next genów do których na PC mam dostęp za prawie darmo lub całkowicie darmo.

Myślę, że wielu odkryło po przejściu na next geny jak mało znacząca jest grafika.

Edytowane przez C1REX

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.