Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Jeszcze łoma i beriona brakuje. Cos uslyszeli w filmiku df, ale chuja sie znaja tak naprawde.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 940,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
3 minuty temu, Emet napisał:

Po prostu porównania do FM7, które technologicznie jest x lat do tyłu jest po prostu niesmaczne

Nie no wiadomo. Przecież nawet na tym screenie GT7 pokazuje że jest ze dwie generacje przed FM7. Tam dwie, bez kozery powiem że z pięć :pawel:

Opublikowano

Być może to jakaś bociarska manipulacja, ale trzeba przyznać, że Forza wypada na tym porównaniu nad wyraz korzystnie.

Gdyby mi ktoś powiedział że obie gry dzieli 5 lat, to nigdy bym nie uwierzył. Świadczy to bardzo dobrze o FM7 albo bardzo źle o GT7. Bo powiedzmy sobie szczerze nowa gra na nowej generacji powinna wyglądać znacząco lepiej niż prawie 5 letnia Forza. 

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał:

Być może to jakaś bociarska manipulacja, ale trzeba przyznać, że Forza wypada na tym porównaniu nad wyraz korzystnie.

Gdyby mi ktoś powiedział że obie gry dzieli 5 lat, to nigdy bym nie uwierzył. Świadczy to bardzo dobrze o FM7 albo bardzo źle o GT7. Bo powiedzmy sobie szczerze nowa gra na nowej generacji powinna wyglądać znacząco lepiej niż prawie 5 letnia Forza. 

Przyznać trzeba, że na statycznym obrazku w tym wypadku FM7 wygląda dobrze. Tak szczerze, że wpływ na to ma też fakt ze jest to tor wyśigowy, który po prostu tak wygląda i jedyne co teraz będzie graficznie odzielać gry tego typu w kolejnych generacjach to drobne detale i właśnie real-timeowe oświetlenie. Takich różnic na takim obrazku nie widać.

Opublikowano

No masz rację

Opublikowano

Dla mnie Forza to do tej pory najładniejsze wyścigi w jakie gralem, za każdym razem jak odpalam gry czy na X czy na PC to się dziwie ze gra wyszła w 2017r...

Opublikowano

No ale akurat ten screen wyraźnie na korzyść Gran Turismo - na pierwszy rzut oka wygląda bardziej realistycznie vs gierkowe dojebanie efektów (i aliasing walący po oczach).

Opublikowano
2 godziny temu, Lord Protector napisał:

20210918_151445.jpg

20210918_151447.jpg

Samozaoranie jakieś ze wrzucasz porównanie które lepiej wypada na gt7? Chyba ze Manilak kazał:)

Opublikowano

Jakie upokorzenie klaperskich, żeby w ogóle musieć bronić GT7 w starciu z FM7 :reggie:

Opublikowano

Łal, porównywanie dwóch różnych gier na statycznym screenie.

VGFVEquNcnQGdRFYgvQifD.png

UNDC3_07.jpeg

Przypomnę różnica dwóch generacji.

Edytowane przez Jakim

Opublikowano

FH5 jest poza takim graficznym zasięgiem, że na takiego klopsa jak GT7 to wystarczy spuścić ze smyczy FM7 i juz klapy obesrane. :yao:

Opublikowano

Nie wiedziałem, ze unczartet wyszlo na ps2, ciekawe.

Opublikowano

No właśnie ciekawe kurwa bo bociarz właśnie przyznał że informacja "Ulepszone pod XSX" to tak naprawde gówno marketing i ściema i nic to nie daje. Gra i tak jest taka sama jak na ONE. Frajerzy ci co kupili XSX licząc na nową generacje a wystarczyło kupić albo zostawić xone - efekt ten sam. Już wiemy czemu @Paolo de Vesir trzyma S-a i się śmieje z bociarzy xD. 

Opublikowano
2 godziny temu, Jakim napisał:

porównywanie dwóch różnych gier na statycznym screenie

To nie jest kwesta metody porównania, czy to screen, gameplay 4K czy cholera wie co jeszcze.

Kompromitujący jest fakt, że dla plejsmieciary5 porównaniem są gry z Xbox One :shieeet:

F5Vb.gif

Opublikowano

Ale zdajesz sobie z tego sprawe że to jest też gra na ps4? Różnice beda pewnie w rozdziałce i jakiś pierdołach. Więc zasadniczo można to porównać. 

Opublikowano

Żeby nie było, że jestem nieobiektywny.

Plejśmieciara 5 calkiem nieźle nawiązała walkę z potężnym XSS, punkt dla was, klaperskie :shieeet:

Opublikowano

Nie ma co pisać z botami na argumenty. Wydali siano na beka konsole i teraz zawsze będą bronić swojego wyboru żeby nie było siary. Jak lis wpadnie w sidła też jest gotów sobie łapę odgryźć. 

Opublikowano
3 minuty temu, LiŚciu napisał:

Jak lis wpadnie w sidła też jest gotów sobie łapę odgryźć. 

Czyli oficjalnie lisy są mądrzejsze od klapów, bo ci drudzy od pięciu generacji sami się pchają w tę pułapkę i jeszcze są skłonni za to płacić grube hajsy.

Opublikowano

22 minuty temu, Bzduras napisał:

Czyli oficjalnie lisy są mądrzejsze od klapów

Klaperskie to lis, który płaci grubą kasę kłusownikowi za możliwość złapania się we wnyki

Opublikowano

Piotr jeszcze dzisiaj nie prosił o screena więc mam nadzieję, że tradycji stanie się zadość :pawel:

Opublikowano

Grafika grafiką ale forza to zwyczajnie lepsza gra i lepsze zachowanie aut. Ja przestałem namiętnie grać w GT jak kupiłem forze na pierwszego Xboxa. Oczywiście zdarza mi się nieraz zagrać z sentymentu i lubię te serię ale forza zupełnie i inna liga. 

Asseto corsa > forza> gry od Codemasters> gran turismo

Opublikowano
2 godziny temu, devilbot napisał:

Grafika grafiką ale forza to zwyczajnie lepsza gra i lepsze zachowanie aut. Ja przestałem namiętnie grać w GT jak kupiłem forze na pierwszego Xboxa. Oczywiście zdarza mi się nieraz zagrać z sentymentu i lubię te serię ale forza zupełnie i inna liga. 

Asseto corsa > forza> gry od Codemasters> gran turismo

Oj tu się jednak nie zgodzę. Jeszcze jakiś czas temu też tak myślałem (przez kilka lat nie miałem styczności z Xboxem) ale ostatnio pograłem więcej w FM7 i mimo ciekawych opcji tuningowych i lepszej fizyki przy prędkości poniżej 10km/h to całościowo gra, model jazdy itd. zdecydowanie odstaje od GT. Pewnie dlatego też nowa Forza Motorsport to ma być taki reboot, trochę jak GT Sport.

Gry od Codemasters w tym zestawieniu nie wiem w ogóle co robią. Jedyne w czym błyszczą np serie Dirt czy Grid to kolizje i zniszczenia. I to właśnie bardziej naturalych kolizji brakuje w GT czy FM (chociaż FM i tak jest tu lekko przed GT).

E: Szkoda, że AC to niemal tylko auta wyścigowe... w dodatku na konsolach wygląda i chodzi słabo. Jakbym miał mocnego PC pobawiłbym się AC z modami.

Edytowane przez Emet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.