Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

2048 × 1080

to jakieś 2000 pikseli na ekranie. 

w chuj daleko do tego waszego wymyślonego 4k w trybie performance.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 940,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
8 minutes ago, ASX said:

mylisz się

2k to 1080p

1080p i 1440p zaliczają się do 2K.

Właśnie sprawdziłem i nie znałem tego.

Monitor 2K to 1440p przeważnie.

"2K displays are those whose width falls in the 2,000-pixel range. More often than not, you'll find 2K monitors with a display resolution of 2560x1440, that's why it's often shortened to 1440p. However, this resolution is officially considered Quad HD"

Opublikowano
7 minut temu, easye napisał:

w chuj daleko do tego waszego wymyślonego 4k w trybie performance.

To napisz jeszcze dokładnie jaka to według ciebie ta rozdzielczość 1600p?

Opublikowano
8 minut temu, easye napisał:

2048 × 1080

to jakieś 2000 pikseli na ekranie. 

keanu-reeves-whoa.gif

Opublikowano

2k to 1080p a 1600p to jakieś 4.5 mln pikseli (~1600x2800) z 1 mln więcej niż przy 1440p.

Opublikowano

Do mitycznego 4k w trybie performance brakuje sporo.

Opublikowano
1 minutę temu, easye napisał:

Do mitycznego 4k w trybie performance brakuje sporo.

W porównaniu z czym ?

Z Returnalem który ma mityczne 4K/60 (1080p), a może Spidermanem który też ma mityczne 4k/60 (1080p)?

Opublikowano

No cofnij się ta 1, 2 strony jak nie rozumiesz kontekstu rozmowy.

Opublikowano

Rozumiem. Exy na playszmacie 4,5 w co najwyżej 1080p/60fps. Godrizon 5 na 12Tf bestii w 1600p/60fps. Różnica generacji.

Opublikowano

A te wczytujące się otoczenie w FH5 to która generacja? Bo jak dla mnie to generacja X360/ps3. Więc faktycznie między PS5 a XSX jest różnica generacji. Całych dwóch na korzyść PS5. 

Opublikowano

Ten eazy to niezbyt rozgarniety jest. Uwielbiam ekspertow od technikali na tym forum. Moglibyscie chociaz sprawdzic w google zanim cos napiszecie. I znowu nikogo mu nie znajduje biedakowi :smutas:

Opublikowano
1 hour ago, Donatello1991 said:

A te wczytujące się otoczenie w FH5 to która generacja? Bo jak dla mnie to generacja X360/ps3. Więc faktycznie między PS5 a XSX jest różnica generacji. Całych dwóch na korzyść PS5. 

Gra ma wczytujące się kaktusy w 4K/60fps.

Returnal ma wczytujące się lasy i góry w 1080p/40fps. :reggie:

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

PS5, korytarzyk, 1080p/40fps a pop up taki że beka jak chvj. To te tzw exy. :kaz:

Opublikowano

Przecież klaperskie ten moment w Returnalu po raz pierwszy w życiu zobaczyły właśnie teraz, na filmiku z YT :reggie:

Opublikowano

Napisze więcej wrażeń później ale na szybko: Horizon 5 to świetna gra, piękne widoki, przyjemny model jazdy, fajna muzyka no i momentami czuć prędkość co wcale w wyścigach nie zawsze się udaje . Jest kolorowo i efekciarsko. Graficznie czuje zawód, nie czuć nowej generacji ( oprócz dżungli), auto wyglada i rusza się jak zabawkowy resorak, a nie maszyna napędzana benzyną, model jazdy jest dosyć drewniany, wstawki fabularne są dla mnie zupełnie zbędne, a filmiki to w ogóle jakieś zaskoczenie- wyglądają na skompresowane i wali past genem. Tak czy wiem wiem, ze przy grze spędzę długie godziny ale nie jest to zaden mesjasz ani nowy poziom, czy to grafiki czy odczuć płynących z rozgrywki.

Opublikowano
5 minut temu, izon napisał:

przyjemny model jazdy

5 minut temu, izon napisał:

model jazdy jest dosyć drewniany

Opublikowano

Największe wrażenie właśnie robi rozdzielczość ale w każdym trybie idzie się na kompromisy, rok po premierze to źle wróży :/ 

Opublikowano

wstyd to pisać takie bzdury w internecie obesrane klapy. 

Opublikowano

Sprzedajcie xboxy i sie tak nie meczcie, bo az was szkoda

Opublikowano
34 minuty temu, Szymek napisał:

Jedno nie wyklucza drugiego. Majac na myśli drewniane chodziło mi o zerowe poczucie realizmu, co nie zmienia faktu, ze jest przyjemnie podobnie jak np. w serii Burnout

Edytowane przez izon

Opublikowano
2 minuty temu, 20inchDT napisał:

Sprzedajcie xboxy i sie tak nie meczcie, bo az was szkoda

Kazdy wyraża swoje opinie, na PS5 tez mi kilka rzeczy nie leży i śmiało to mówię, nie będę jak ślepy bot wychwalał wszystko bo tak. Bo jedna gra się pojawiła z ograniczeniami (choć dalej piekna) to robić laske amerykanom

Opublikowano

Te konsole odżyją trochę jak (jeśli) dostaną swój odpowiednik DLSS. Nadzieję daje XeSS od Intela, który ma być "ogólnodostępny", ewentualnie coś indywidualnie od Sony lub MS. Sony niedawno opatentowało swoją technikę rekonstrukcji obrazu z pomocą AI, więc może za jakiś czas zobaczymy efekty.

Edytowane przez Emet

Opublikowano
33 minuty temu, Whisker napisał:

Kazdy wyraża swoje opinie, na PS5 tez mi kilka rzeczy nie leży i śmiało to mówię, nie będę jak ślepy bot wychwalał wszystko bo tak. Bo jedna gra się pojawiła z ograniczeniami (choć dalej piekna) to robić laske amerykanom

Nie udawaj obiektywnego. Nie trzeba czytac wszystkich twoich autystycznych postow. Wystarczy jeden wyzej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.