Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Nie każdy śledzi temat telewizorów, ale Sony jest tak zjebane, że niektóre ich TV nie obsługują 4K/120hz pomimo posiadania hdmi2.1 i fałszywej specyfikacji. Niektóre modele obcinają rozdziałkę o połowę przy 120Hz.

Rozumiem, że taka opcja przyda się tylko dla Xboksa i PC, no ale tak się nie robi. :frog:

Edytowane przez C1REX

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 939,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Na XSX sztosy w 4K/60 z nextgenową grafiką, a na potatostation 4,5 niebieskie retardy utknęły w current genowej grafice w 1080p.  

Opublikowano

Najstarsze góralskie klapy ciągle opowiadają sobie tą legende o "VRR w najbliższej aktualizacji" :yao:

Opublikowano
2 godziny temu, Whisker napisał:

Ale pierwszy raz w historii gamingu dopiero ROK po premierzy tego next gena :) cały rok. Właściwie to zobaczcie jak oni się cieszą jakby dopiero teraz zaczęli nową generacje!

PlayStation 4 2013/2014

1856750983_pierwszyrokPS4.thumb.png.e740c8421fb2480b90553d8d70329663.png

Xbox Series 2020/2021

75735468_pierwszyrokXSX.thumb.png.ad24943fe6690fc5024ac011bfb357b9.png

Ku,rwa ludzie, miejsce chociaż trochę przyzwoitości - PS4 miało prawdopodobnie najgorszy start growy w historii konsol, Wsparcie żylety ruszyło w 2015, a Seriesa w lekko ponad pół roku gdzie jeszcze masz mnóstwo sztosu z XGP. MIEJSCE KU,RWA GODNOŚĆ LUDZIE

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

PlayStation 4 2013/2014

1856750983_pierwszyrokPS4.thumb.png.e740c8421fb2480b90553d8d70329663.png

Xbox Series 2020/2021

75735468_pierwszyrokXSX.thumb.png.ad24943fe6690fc5024ac011bfb357b9.png

Ku,rwa ludzie, miejsce chociaż trochę przyzwoitości - PS4 miało prawdopodobnie najgorszy start growy w historii konsol, Wsparcie żylety ruszyło w 2015, a Seriesa w lekko ponad pół roku gdzie jeszcze masz mnóstwo sztosu z XGP. MIEJSCE KU,RWA GODNOŚĆ LUDZIE

Ale my tu mówimy o next genach i grach next genowych 

Opublikowano

No to mamy tylko xbox series x. Bo ps4.5 nikt nie bierze za nextgena :usmiech:

Opublikowano
4 minuty temu, Whisker napisał:

mówimy o next genach

To chyba tylko owibracjach w padzie z wami można gadać :/

Opublikowano
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

No nie ukrywam, jestem frajerem.

Dlaczego tak o sobie mówię? Dlatego, że sfrajerzyłem się na PS5, widząc tę chwilową (z perspektywy czasu słabą) ofensywę wydawniczą i myślałem, że tak będzie do końca. A tu dysk okazuje się ściemą, gry wyszły w pół roku potem znów głodówka, a konsola ledwo trzyma 1440p w tytułach z poprzedniej generacji. :/ Jeszcze do tego brak wstecznej z poprzednimi konsolami Sony które miały jeszcze duszę.

Czy mogłem wybrać gorzej? Tak, jeśli kupiłbym tego jebanego śmiecia od Nintendo. :) 

Mam IDENTYCZNE odczucia, tj totalnego sfrajerowania się :( Jeszcze chyba nigdy nie miałem tak dojmującego poczucia podjęcia błędnej decyzji. Chyba będziemy musieli Wezyr umówić się gdzieś na mieście i nayebać na smutno:frog:

No bo jak teraz wygląda sytuacja? Ano tak:  nasi zieloni bracia przebywają teraz w rozświetlonej zielonymi kandelabrami kapiącej od przepychu komnacie cesarskiego pałacu Cesarza Spencera bawiąc się na mega imprezie, na której  przygrywają najlepsi na świecie didżeje. Zieloni pobratymcy dzierżą w jednej dłoni szklaneczki przedniego Single Malta, w drugiej ściskając żarzące się grube najlepsze kubańskie cygara. Przed nimi uginające się od wybornego jadła pokryte zielonym suknem stoły. Pomiędzy talerzami z frykasami bieleją ścieżki najlepszego koksu. Ale to nie wszystko! Na lewym i prawym kolanie każdego z nich siedzi modelka z Victoria Secret. 

A jak ja się czuję? Czuję, że byłem zaproszony na tę imprezę, ale zamiast na nią niezwłocznie jechać postanowiłem w tym samym czasie coś sprawdzić w starej rozpadającej się zatęchłej, otynkowanej na niebiesko ruderze w lesie na odludziu. Przybywszy tam, szukając nie wiadomo czego zszedłem do piwnicy. Drzwi się zatrzasnęły na amen ni chcąc za chuya otworzyć się od środka. Walę z całych sił w drzwi, żeby mnie ktoś wypuścił, uratował,  ale kto mnie usłyszy o pierwszej w nocy na takim zadupiu?!Ehhh! :/ 

Opublikowano
6 minut temu, Szymek napisał:

To chyba tylko owibracjach w padzie z wami można gadać :/

Spoko, podobno w 2024 już odetną się od PS4 i w końcu gry będą wychodziły na PS5 i PC. :fsg: 

11 minut temu, Whisker napisał:

Ale my tu mówimy o next genach i grach next genowych 

Początki PS4? Najgorsze 2 lata w historii konsol. 

8 minut temu, Czezare napisał:

Chyba będziemy musieli Wezyr umówić się gdzieś na mieście i nayebać na smutno:frog:

A to wiadomka, od dłuższego czasu chodzi mi po głowie spotkanie z forumkami z 3City. :lapka: 

Opublikowano
11 minut temu, Czezare napisał:

Na lewym i prawym kolanie każdego z nich siedzi modelka z Victoria Secret. 

Chciales raczej powiedzieć - 76 starych lachonów, które już lata świetności maja dawno za sobą. Wytapetowanych grubym pudrem. Które już wszyscy mieli wiele razy. 

Ale od 2013 roku wiemy jakie są wasze wymagania. Jeżeli zielone robale codziennie kombinują jak matce czy Grażynie zayebac 4 pln z portfela to od razy mamy obraz:

#upadek

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
3 godziny temu, dee napisał:

1234.jpg

Niebieskie pokraki rozrzucone jak gówno w polu :banderas:

Opublikowano

Gracz Xboksa chce wytłumaczyć klapowi jak działa zmiana gry w quick resume.

Klap nie kapuje o co z tym chodzi. Przecież by zmienić grę, trzeba jechać autobusem ze swoim jedynym pudełkiem do żyda na drugim końcu miasta i zapłacić 50zł.

Wcale nie takie "quick". Chyba, że taksę weźmie. 

Opublikowano
4 godziny temu, dee napisał:

1234.jpg

Niezła zwała, smętne boty stoją w kolejce do Brata Alberta prosząc o możliwość zagrania w nextgenowe produkcje. Nie dla psa kiełbasa.

Opublikowano

Returnal nie jest nawet nominowany do gry roku, w nominacjach mnóstwo gier MSu. Czy ktoś jest zaskoczony? Bo ja w ogóle, dominacja jak za X360.

gen 6. - PS2 Vs XOg

gen 7. - X360 Vs PS3

gen 8. - PS4 Vs XO

gen 9. - XS Vs PS5

Generacje wygrywa się na zmianę, stare praca CW, możecie szczekać, ale już przegraliście klapy. Nawet płakłę nad waszym marnym losem.

Opublikowano

PS2 wygrało z Xboxem, ale Xbox miał lepsze wersje gier i NISZCZYŁ graficznie. 

Ninja Gaiden i Halo1 to były gry generacji i NIC z PS2 nawet nie mogło podejść. Brak japońskich produkcji zadecydowało o sukcesie słabiutkiego PS2.

Jedyny czas, kiedy miałem więcej, niż 1 system (Dreamcast, PS2 i Xbox) 

Tym razem zapowiada się na pogrom większy, niż za x360. Brak chipów i konsol działa na korzyść Xboksa, bo GamePass jest na PC, Xbox One i Series S.

I dzięki usłudze GP będzie to mega rozkwit indyków i gier z duszą. Sony może mieć mega przejebane i oby nie za mocno. Bez sprzedanych 70 milionów konsol nie będzie się im opłacało robić swoich exów za 200mln dolarów. PlaystationPC był jedyną szansą na takie gry.

Do GP devi sami się będą pchać. Darmowa gra AAA, ale dodatki za 499zł. System będzie korzystny dla każdego.

Jeśli chodzi o nowe wibracje, to Xbox i PC też niedługo będą je miały. 

źródło: C1REX prorok, który miał wielokrotnie rację. Tak jak co do wyśmiewanej teorii, że będą na nextgeny gry 1080/30fps.

Opublikowano

O nieee jesteśmy zgubieni xD

Opublikowano
1 godzinę temu, C1REX napisał:

PS2 wygrało z Xboxem, ale Xbox miał lepsze wersje gier i NISZCZYŁ graficznie. 

Ninja Gaiden i Halo1 to były gry generacji i NIC z PS2 nawet nie mogło podejść. Brak japońskich produkcji zadecydowało o sukcesie słabiutkiego PS2.

Jedyny czas, kiedy miałem więcej, niż 1 system (Dreamcast, PS2 i Xbox) 

Tym razem zapowiada się na pogrom większy, niż za x360. Brak chipów i konsol działa na korzyść Xboksa, bo GamePass jest na PC, Xbox One i Series S.

I dzięki usłudze GP będzie to mega rozkwit indyków i gier z duszą. Sony może mieć mega przejebane i oby nie za mocno. Bez sprzedanych 70 milionów konsol nie będzie się im opłacało robić swoich exów za 200mln dolarów. PlaystationPC był jedyną szansą na takie gry.

Do GP devi sami się będą pchać. Darmowa gra AAA, ale dodatki za 499zł. System będzie korzystny dla każdego.

Jeśli chodzi o nowe wibracje, to Xbox i PC też niedługo będą je miały. 

źródło: C1REX prorok, który miał wielokrotnie rację. Tak jak co do wyśmiewanej teorii, że będą na nextgeny gry 1080/30fps.

To wytłumacz mi dlaczego jest tak miażdżąca przewaga w ilości sprzedanych konsol pomimo takich braków? Czemu PS5 jest wszędzie porządane? I w każdym sklepie pytają się o dostawy?

Opublikowano

@Paolo de Vesir Jakom iż dobrotliwy z chęcią uwolnię Cię od tego strasznego ciężaru posiadania PS5 i wezmę go na swe barki :rolleyes:

Opublikowano

dało już sony to lusterko wsteczne z użyciem PSP do gry F1CE czy nadal czekamy? 

Opublikowano
59 minut temu, Whisker napisał:

To wytłumacz mi dlaczego jest tak miażdżąca przewaga w ilości sprzedanych konsol pomimo takich braków? Czemu PS5 jest wszędzie porządane? I w każdym sklepie pytają się o dostawy?

Bo na świecie jest więcej dzbanów takich jak ty? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.