Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
1 hour ago, Whisker said:

To wytłumacz mi dlaczego jest tak miażdżąca przewaga w ilości sprzedanych konsol pomimo takich braków? Czemu PS5 jest wszędzie porządane? I w każdym sklepie pytają się o dostawy?

Zapytaj skalperów. Obie firmy sprzedały około 100% nakładu konsol. 

Na początku cena ps5 u skalperów była sporo wyższa od xboksa. Teraz jest taka sama. I mowa jest o UK, gdzie Playstation zawsze rządziło. W USA xbox pewnie stoi jeszcze mocniej. 

Do tego jest XboxPC, a PlaystationPC jeszcze nie ma. 

Patrz bardziej na trendy, a nie tylko aktualny stan rzeczy. Trendy mówią więcej i łatwiej na ich podstawie ocenić rozwój sytuacji. 

Medialne liczby wyglądają super dla ps5, ale ilość sprzedanych konsol to nie wszystko. Liczą się zyski firmy, subskrypcje i ilość sprzedanych gier - zwłaszcza cyfrowych, których nie można odsprzedać i jest z nich większy zysk. Xbox rozwija się szybciej i trend jest po stronie M$.

Edytowane przez C1REX

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 939,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
31 minut temu, Hubert249 napisał:

Bo na świecie jest więcej dzbanów takich jak ty? 

Hubercik nie fikaj, to gracze tworzą społeczności i rynek. Ty jesteś jednostką która żyje w fikcji i w cebuli, cały świat jednak myśli inaczej. Może się to kiedyś zmieni ale na razie „dzbany” maja przewagę liczebną więc…. OUT

Opublikowano

A wiecie kto wygrywa na rynku gier i ma największe zyski? 

Nie zgadniecie. 

Nie ma szans, że się domyślicie. 

Spoiler
Apple made over $8 billion on games in 2019.

The Wall Street Journal reports that Apple made $8.5 billion in operating profits from gaming in 2019. According to the post, this totals more than Nintendo, Sony, Microsoft, and Activision combined.

Opublikowano

Ale Apple jest świetne, sam korzystam od wielu lat czy to z telefonów czy iPadów i jeszcze nikt im nie dorównał w systemie iOS i jakości. To będę zawsze powtarzał, nie ma lepszego systemu, po prostu i gratuluje im wygranej na rynku. A co do gier na telefonach Robią to samo co gamepass tylko lepiej wiec nic dziwnego, mało gram osobiscie na telefonach ale ten rynek jest potężny

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

No dobra kiedy jakieś DLC do tej FH5? Bo emocje i kurz już opadł. 

Kena jaka to jest cudowna gierka i ta muzyka mmmmmm. Potem wlatują strażnicy galaktyki, bo na PS5 najlepiej działają mmmm, a i xszczury co? A gufno.

Opublikowano
8 minut temu, Donatello1991 napisał:

Kena jaka to jest cudowna gierka i ta muzyka mmmmmm. Potem wlatują strażnicy galaktyki, bo na PS5 najlepiej działają mmmm

Graficznie te gierki to tak ze dwie generacje za Halo :asax:

Opublikowano
Godzinę temu, PIOTR8642 napisał:

Kurwa człowieku czy Ty grałeś w to HALO? Ja właśnie skończyłem dłuższa sesje w multi i to graficznie przypomina lata 2000, gdyby nie większa ostrość to taka padaka jakości że aż w to uwierzyć nie mogę. KURWA żeby tylko kampania nie była tak ograniczona bo serio to już jest kpina z graczy. 

Co ty w ogóle? Jakie dwie generacje? Chyba w dół, porobiłem zrzuty z XSX i popatrzcie :/  czy wiecie że jak zrobicie w scianie dziurę to ta znika po kilku chwilach? A sama jest pikselem? Ja już kurwa nie wymagam silnika DICE ale trochę przyzwoitości. Detali broni to nawet nie jest DOOM a zniszczalność otoczenia równa 0. Ja nie wiem czy oni konkurują z Unreal Tournament 1? No żesz kurwa, poirytowałem się. Te cienie kwadratowe na linijkę odcięte :/

ps. Będzie tego więcej uwierzcie mi bo aż się prosi o zrzuty ekranu jak to się prezentuje mizernie :/ 

Sam gameplay pomimo ograniczenia dla ameb jest w miarę grywalny ale ja to widziałem serio w 2000 roku

FE967DF0-B8F4-485B-9259-033146FFCB5F.jpeg

9D4C288C-1065-46B4-818D-FCE4580374CC.jpeg

755443A1-EFA2-46B3-821B-926FB0B0F7BD.jpeg

AFB0D808-F99E-4A93-8B88-3BEF1D1F5FB3.jpeg

DFA8E179-B591-489F-98E1-035FD5AC8734.jpeg

2B55E98E-AFAD-4D9D-8CA5-7BD99763F061.jpeg

1F37B42D-9E31-4BF3-905B-59F663B7156D.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
Godzinę temu, PIOTR8642 napisał:

Piotrek, "a kiedy jakiś ex na Xbox Series X?!!!!"

Opublikowano

Dzięki za fajny mecz eX4cT_PL, całkiem fajnie się zaczyna anihilacja :)  choć dość późna godzina i dość sporo trunków przednio to wyglądało. Pierwszy raz grałem w multi w Halo w życiu i choć uboga jakość to przywołuje klimatem Unreal’a czy Quake’a :D 

004475B8-22D5-435F-9F29-48EB3A0D0017.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Również dziekuje za meczyk, nigdy wcześniej nie miałem styczności z Halo, grając ten meczyk 1vs1 przypomniały mi się czasy napięcia w meczach 1vs1 w Q3 Arena.

Licze ze powtórzymy meczyk, ta mapa kompletnie mi nie leżała.

Opublikowano
Godzinę temu, Whisker napisał:

Kurwa człowieku czy Ty grałeś w to HALO? Ja właśnie skończyłem dłuższa sesje w multi i to graficznie przypomina lata 2000

Jak to ci przypomina lata 2000 to może pokaz te exy z 2000r ktore wyglądają jak to.

Halo_Infinite_copy.jpg

Opublikowano

Piotruś Pan lata jak po Nibylandii w poszukiwaniu co lepszej tekstury podłogi na którą nikt w grze nie patrzy. Co za zdesperowany karaluch zielony.

Opublikowano

Masz spermuś.

eeb11b21-86d0-41c4-9bc0-37fd42cb3ead.png

Teraz pokaż taką jakość w 4k/60 na potatostation 4,5 :yao:

Opublikowano

To była tylko kwestią czasu kiedy Łiski nayebie się jakimś podrzędnym sikaczem i w tym stanie zacznie wyszukiwać dziury w całym Mesjaszu za pomocą swojej Nokii 3310:facepalm:

Opublikowano

It Takes Two i Psychonauts 2, dwa tytuły z nominacja do GOTY do ogrania w game passie za 4 ZETA + potencjalnie Deathloop za rok bo przecież to gra Bethesdy.

tymczasem na stejplejszon 5 dalej za Racheta i Deathloopa 3 bomby racz nam dać klapie bzzzzzzzz 

Opublikowano

Boty jak przypisują sobie multiplatformy, bo za cebulowe w GP XD XD XD 

Gdzie tu jakiś ex Szrota w nominacjach? A no nie ma. Sony jak zwykle dostarczyło i Ratchet GOTY. Powinni wyebać Psychośmiecia 2 i Returnala wstawić. 

Opublikowano
Godzinę temu, Czezare napisał:

To była tylko kwestią czasu kiedy Łiski nayebie się jakimś podrzędnym sikaczem i w tym stanie zacznie wyszukiwać dziury w całym Mesjaszu za pomocą swojej Nokii 3310:facepalm:

To są screeny bezpośrednio z opcji share z Xa

Opublikowano

Co za czub. Zmiast grac w to multi to łazi i robi zdjecia nieistotnych rzeczy

Opublikowano
7 godzin temu, Whisker napisał:

Kurwa człowieku czy Ty grałeś w to HALO? Ja właśnie skończyłem dłuższa sesje w multi i to graficznie przypomina lata 2000, gdyby nie większa ostrość to taka padaka jakości że aż w to uwierzyć nie mogę. KURWA żeby tylko kampania nie była tak ograniczona bo serio to już jest kpina z graczy. 

Co ty w ogóle? Jakie dwie generacje? Chyba w dół, porobiłem zrzuty z XSX i popatrzcie :/  czy wiecie że jak zrobicie w scianie dziurę to ta znika po kilku chwilach? A sama jest pikselem? Ja już kurwa nie wymagam silnika DICE ale trochę przyzwoitości. Detali broni to nawet nie jest DOOM a zniszczalność otoczenia równa 0. Ja nie wiem czy oni konkurują z Unreal Tournament 1? No żesz kurwa, poirytowałem się. Te cienie kwadratowe na linijkę odcięte :/

ps. Będzie tego więcej uwierzcie mi bo aż się prosi o zrzuty ekranu jak to się prezentuje mizernie :/ 

Sam gameplay pomimo ograniczenia dla ameb jest w miarę grywalny ale ja to widziałem serio w 2000 roku

Potwierdzam, pograłem wczoraj multi w opcjach graficznych 4k suwaczki na max i wytrzymałem dwa mecze. 

i to walenie z pionchy to troche kek dla mnie. Wbiegasz w tłum i tłuczesz wszystkich

Opublikowano
7 godzin temu, Whisker napisał:

O kurde. Z jednej strony jako nowoczesny gracz poczułem mdłości, ale mój wewnętrzny retro maniak aż się obślinił widząc tę silikonową grafikę niczym z fps-a na PC z 2009 roku ;)

Opublikowano
30 minut temu, Mendrek napisał:

O kurde. Z jednej strony jako nowoczesny gracz poczułem mdłości, ale mój wewnętrzny retro maniak aż się obślinił widząc tę silikonową grafikę niczym z fps-a na PC z 2009 roku ;)

No grafika to jedno ale animacja czy znikające dziury po kulach w ścianach to trochę nie Halo. Dzisiaj pogram więcej to będę wstawiał pokłady beki

i ta roślinność :D

BEF8C7DA-F0A7-4D7B-BC86-52369D18F11C.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
29 minut temu, Mendrek napisał:

No ale zwód, bo przecież 4k. :facepalm:

Opublikowano

Czyli okazuje się ze nowe Halo to kolejny farbowany lis który wyglada jak z x360.

Nie żebym był zaskoczony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.