Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
Just now, Jakim said:

No właśnie nie. Więcej gameplayu ma to demko Matrixa niż pewnie cały hellblade2.

Co za różnica?

Obie produkcje można traktować jak demo Unreal Engine 5, którego Sony pewnie nie będzie chciało wykorzystać, a m$ już korzysta. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 931,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Wow, ale gameplay w tym matrixe. Naciskasz trigger cały czas.

Opublikowano

Pokazali kawałek dosłownie i jedyne co można napisać to to, że w końcu next genowa grafika nadchodzi jak wyjdzie cała gra to się oceni tak czy siak smaka narobili i to się liczy. No ale jak ktoś już z góry ocenia czym ta gra będzie to już jego sprawa ja tam czekam na więcej. 

Opublikowano

@Paolo de Vesir

Kolega bawił się w CW poprawnie do wczoraj. Wcielił się w rolę anty klapa dla beki. Jednak coś w nim pękło i nagle przestało być śmiesznie.

Opublikowano
3 godziny temu, C1REX napisał:

A wiecie, że Sony praktycznie wcale nie używa Unreal Engine? Na liście znalazłem tylko Returnal i jednego SackBoya. Devi tej pierwszej gry zostali kupieni przez Sony po skończeniu gry. Devi drugiej chyba wciąż nie należą do Sony. Widać Sony nie lubi komuś płacić za licencję za silnik. 

Microsoft zrobił między innymi Gears 5 na UE4.

Aha, czyli na PlayStation wymieniłeś dwie gry, na XBOXa jedną (tak, wiem, cała seria), ale to "Sony praktycznie wcale nie używa Unreal Engine" :pawel:
A Days Gone czy KENA to na czym śmigało? :philosoraptor:

Mógłbyś wrócić do pierdolenia w koronawirusach? Bo nawet jak na standardy tego tematu to zwyczajnie...

7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Kurwa, @Wredny do której Ty grasz bramki? :smutas:

Do bramki PRAWDY i FAKTÓW - nie lubię przeinaczania rzeczywistości, nawet w tak absurdalnym temacie - jedynie śmianie i szydera, ale przeinaczania nie lubię :dunno:

Opublikowano

Największe przegrywy tego roku :shieeet:

160px-Lewis_Hamilton_2016_Malaysia_2.jpg  playstation-5-77d37a0.jpg?quality=90&res

Opublikowano

Days gone faktycznie jest od studia first party.

Kena to studio 3rd party i zrobili tylko deal na konsolowego exa z Sony. Gra od początku jest na PC.

Opublikowano

So? Nie ma jej na XBOXa, a jest na PlayStation - ergo "konsolowy ex", działający na Unreal Engine i dopisujemy go do listy.

Opublikowano

Nie wierzę, że muszę bronić cinematika, ale klapy mają taką srakę zamiast mózgów, że tego się czytać nie da. Gra będzie miała premierę pewnie w 2023, czyli za dwa lata. Oczywiście, że pokazali najbardziej oskryptowany fragment, bo po pierwsze szajbusy z przeciwnego obozu płaczą, że nie ma filmowych gierek, a po drugie "normalny gameplay" nie jest jeszcze oszlifowany.

Opublikowano

Wiadomo, że takim fragmentem łatwiej grę sprzedać casualom, ale nie o to tu chodzi.
Po prostu człowiek pamięta, jak wyglądało "granie" w CAŁĄ jedynkę i na tej podstawie (plus ten fragment) wysnuwa takie wnioski.
No nie zrobili sceptykom przysługi i jedynie ludzie uważający część pierwszą za "cudowne doświadczenie nie dla fana Fortnite" są podjarani póki co.

Opublikowano
2 minutes ago, Wredny said:

So? Nie ma jej na XBOXa, a jest na PlayStation - ergo "konsolowy ex", działający na Unreal Engine i dopisujemy go do listy.

Mówię o grach stworzonych przez samo Sony. Myślałem, że Sony nie chce używać tego silnika, ale jedna gra od Sony faktycznie jest. Przegapiłem. 

Xbox ma jeszcze Crackdown na UE4. Rozumiem słabe oceny, ale  dla m$ ta gra była ważna. 

Jak naprawdę będzie, to zobaczymy. Na razie tylko m$ zapowiedział grę na UE5.

Opublikowano
17 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Kurwa, @Wredny do której Ty grasz bramki? :smutas:

Ja mam wrażenie, że do bramki z napisem "Zdrowy rozsądek" :reggie:

A Paolo, to w CW trolluje, bo w działach z grami na PS5 pisze sensownie i rzetelnie :dunno:

Opublikowano
15 minutes ago, triboy said:

Ja mam wrażenie, że do bramki z napisem "Zdrowy rozsądek" :reggie:

A Paolo, to w CW trolluje, bo w działach z grami na PS5 pisze sensownie i rzetelnie :dunno:

Ten temat z założenia jest do trollowania, ale paradoksalnie najśmieszniejszej jest, jak ktoś to bierze na serio. 

Opublikowano
39 minut temu, Wredny napisał:

Do bramki PRAWDY i FAKTÓW - nie lubię przeinaczania rzeczywistości, nawet w tak absurdalnym temacie - jedynie śmianie i szydera, ale przeinaczania nie lubię :dunno:

No ale to jest cale clou, przecież tu chodzi o wkurwianie klapów, a jak odpisują to dla mnie woda na młyn. Podstawowe zarzutki nie zdają egzaminu, wiec idziemy w absurd.

Opublikowano
50 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Podstawowe zarzutki nie zdają egzaminu, wiec idziemy w absurd.

Niby co można zarzucić PS5 w tym momencie? 

Multiplatformy miały być gorsze a czasem jest na odwrót, gry są i jest szeroki wybór- od remakow, przez kolejne odsłony znanych marek, po nisze typu Returnal gdzie żadnej innej takiej gry po prostu NIE MA.

Jedyna dobra rzecz jakiej nie ma na PS5 a jest na XSX, ( bo o tym gownie XSS szkoda strzepic ryja ), to gamepass i vrr. Ale to też w swoim czasie, myślę rozwiąże się.

Gdyby nie kupno Bethesdy to wynik rywalizacji w tej generacji juz bylby ustalony, a Sony tez dosc sporo devow kupilo.

Opublikowano
52 minutes ago, aph said:

Niby co można zarzucić PS5 w tym momencie? 

Nie jest Xboxem :nvmnd:

Opublikowano
2 hours ago, Wredny said:

Po prostu człowiek pamięta, jak wyglądało "granie" w CAŁĄ jedynkę i na tej podstawie (plus ten fragment) wysnuwa takie wnioski.

Bredzicie wszyscy jak potłuczeni i nie mam już siły tego czytać. Coście się tak uwzieli na Hellblade? Jednemu się podoba, innemu nie. Mi podobało się bardzo, kupiłem na PS4 i splatynowałem a w tym roku zrobiłem calaka na XSX bo mi się ta gra PODOBA. Nie trawie 99% gier jrpg ale nie nazywam ich gownem obesranym z tego powodu.

Hellblade zostało dobrze przyjęte zarówno przez krytyków jak i graczy, jak pokazuje przywoływany tutaj często metacritic

Screenshot_20211212_185934_org.mozilla.firefox_edit_152369812310078.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał:

Nie trawie 99% gier jrpg ale nie nazywam ich gownem obesranym z tego powodu.

a powinieneś, bo to prawda. Piszę jako były fan tych gierek.

Opublikowano

Dlatego yebać te oceny, bo już ch#j wie, o co chodzi.
Zostało świetnie przyjęte przez krytyków, bo "porusza ważne problemy" i przez to jest "groundbreaking", a gracze to wiadomo - lubią "mieć gust", żeby ich na forumku od januszy nie wyzywali, więc piszą o jakichś głębokich przeżyciach i cudownej fabule (nawet nie pamiętam, o co tam chodziło poza schizofrenią i ratowaniem jakiegoś chłopaka - wyimaginowanego?).
No i z jRPG to słaby przykład, bo nie widziałem, żeby ktoś tu krytykował Hellblade za bycie przedstawicielem jakiegoś gatunku, tylko za to, że ONA KONKRETNIE nie ma gameplayu i strasznie męczy/nudzi, nawet przy swojej mizernej długości.

Opublikowano

Czoper się ciągle chwali ile to on gs nie nayebal ale to widzę w samograjach wszystko zdobyte. Gracz od siedmiu boleści. Press A to dzida xddddddd Parodia…

Dobrze to ten spierdolony MS zabrał do siebie te gowniane gierki i studia co je robią. Na dmc i tak nie było co liczyć wiec dobrze wyszło :)

Opublikowano
1 godzinę temu, aph napisał:

Jest szeroki wybór- od remakow, przez kolejne odsłony znanych marek, po nisze typu Returnal gdzie żadnej innej takiej gry po prostu NIE MA.

Nie jest. Szeroki jest wybór DLC do gier z poprzedniej generacji i rodzin Returnal. Różnorodność gatunkowa na XS i GamePass po prostu kładą na łopatki pierwszy rok PlayStation.

Opublikowano
42 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Różnorodność gatunkowa na XS i GamePass po prostu kładą na łopatki pierwszy rok PlayStation.

Dobrze zrobione Halo i Forza to nie jest różnorodność gatunkowa, a nawet jeśli to mniej niż Deathloop czy Returnal a nawet Kena, bo takiego action adventure też tam nie ma.

Opublikowano

Nadal bawi odkrywanie przez klapy rogali w 2021  :dynia:

PANOWIE TEGO JESCZE NIE GRALI ŻE JAK LUDEK UMIERA TO SIE GRA NA NOWEJ MAPCE I WSZYSTKO SIE ZACZYNA OD NOWA

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał:

Nadal bawi odkrywanie przez klapy rogali w 2021  :dynia:

PANOWIE TEGO JESCZE NIE GRALI ŻE JAK LUDEK UMIERA TO SIE GRA NA NOWEJ MAPCE I WSZYSTKO SIE ZACZYNA OD NOWA

Bo w większości przypadków ten gatunek był zarerwowany dla indyków i mniejszych produkcji. Dopiero Sonka wprowadziła ten gatunek na salony. Zrobiła z tego wysoki budżet. Zaprezentowała to jak rogal powinien być wykonany, więc się nie sraj już.

Edytowane przez LiŚciu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.