Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie ryzykują - dualsense to nie jest absolutnie żadne ryzyko, zwykły rozwój pada. 

Tak, ale takie rzeczy kosztują, a ryzyko że  inni będą mieć to w nosie, jak ostatnio Elden Ring, istnieje.

VR to rozwinięcie pomysłu już dawno dostępnego na rynku.

I znowu, to się może nie udać, nie zwrócić, wiesz o co chodzi. Żaden inny duży wydawca nie ma oferty dla VR.

Ryzyko to jest abonament growy gdzie wrzucasz swoje nowości albo system hybrydowy. .

Tak, podobno ostatni Matrix tak wtopił przez równoczesną premierę na kilku kanałach dystrybucji. Microsoft musiał wymyślić coś, żeby zawalczyć, np. ostatnie akwizycje.

Sony to jest najbardziej skostniała i zachowawcza firma na rynku co potwierdza praktyczne zaoranie różnorodności 1st party na rzecz kolejnych iteracji ich open-worldów.

Ratchet, Returnal, Demons Souls, Sackboy czy ostatnie ściekowe Gran Turismo przeczą tej tezie.

Edytowane przez aph

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 934,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
1 minutę temu, aph napisał:

Ratchet, Returnal, Demons Souls, Sackboy czy ostatnio ściekowe Gran Turismo przeczą tej tezie.

Chwilowa dywersyfikacja nie zmienia faktu, że większość gier z ich ostatnich lat i nachodzące gry to głównie open-worldy. Poza ściekowym GTS na ten rok mają tylko gry w otwartym świecie.

3 minuty temu, aph napisał:

Tak, ale takie rzeczy kosztują, a ryzyko że  inni będą mieć to w nosie, jak ostatnio Elden Ring, istnieje.

No, ale było niepotrzebne ryzyko, bo dualsense nie jest taką rewolucją na jaką był zapowiadany. Powiedziałbym, że w swojej obecnej formie jest przerostem formy nad treścią.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Chwilowa dywersyfikacja nie zmienia faktu, że większość gier z ich ostatnich lat i nachodzące gry to głównie open-worldy. Poza ściekowym GTS na ten rok mają tylko gry w otwartym świecie.

Co racja, to racja. Osobiście najbardziej czekam na multiplayer ( Factions) do TloU2 w chwili obecnej i powoli zaczynam się niecierpliwić.

11 minut temu, Bzduras napisał:

@aph a grałeś w Eldena?

Musi poczekać na swoją kolej, zestarzałem się, nie mam tyle czasu na gierki.

Opublikowano

C00rwa, esencja CW - typ od wowa i typ od sonki rozkminiają open world na podstawie gierki, w którą żaden nie grał :pawel: Nie zmieniajcie się chłopaki

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał:

Nie zmieniajcie się chłopaki

Nie mam zamiaru, Elden Ring poruszyłem tylko w kontekście DualSense.

Opublikowano
7 minut temu, Bzduras napisał:

C00rwa, esencja CW - typ od wowa i typ od sonki rozkminiają open world na podstawie gierki, w którą żaden nie grał :pawel: Nie zmieniajcie się chłopaki

a ja mówiłem o Horizonie

kolego ostrożnie z tym bronieniem gier From, bo widzisz wrogów tam gdzie ich nie ma :lapka: 

Opublikowano
6 godzin temu, Jakim napisał:

Zaraz Ghostwire (najlepsze, że od ms xd) potem Forspoken od SE gdzies tam dalej God of War i pewnie kilka indyczków na wyłączność.

Opublikowano

Panowie rozpocząłem dzisiaj w końcu kampanię Gearsów 5 po przejściu 1-4 i jestem zachwycony. XSX " w końcu" dostarczył mi nextgenowych wrażeń i to pastgenową grą. W dodatku fajny powrót feelinigiem do pierwszej, bardziej mrocznej części. Niech te nieudaczniki od Halo uczą się od Coalition jak wykorzystać sprawdzoną markę. Szkoda, że na na następnego takiego killera na Xboxie pójdzie poczekać nam kolejne długie lata :(

Opublikowano

Mimo że Halo Infinite jest dla mnie bardzo dobre to jednak w 343 MS musi tam ostro przetasować studio, tyle ludzi, czasu, nieograniczona kasa...:xboss:

Opublikowano

wiadomo już w ogóle kiedy start tej 9 generacji? Sony mogłoby przestać lecieć w kule z tymi betatestami PS5, bo trochę nudy grać w kolejne remastery Unczrtet i GT Sport

Opublikowano

Może za 2-3 lata zaczną wychodzić nextgenowe gry. Taka prawda.

Opublikowano

potężne te exy xboxa :obama: 

image.thumb.png.0d45dacbd5c3810dc9f8191bf5c01cee.png

image.thumb.png.8159c19da48ba77db2f51f0c3660e1e2.png

Edytowane przez oFi

Opublikowano

ale się musiał kolega z ign męczyć grając w to. Nawet single player od remedy okazał się guwnem obejszczanym :reggie:

Opublikowano

Oni to chyba przejmowali po kimś. Nie uratowali niestety.

Opublikowano

W Zielonym Królestwie chvjowa gra jest problemem jej twórców.

W niebieskim psychiatryku chvjowa gra jest problemem klaperskich.

Takie to róznice :shieeet:

Opublikowano
1 godzinę temu, dee napisał:

W Zielonym Królestwie chvjowa gra jest problemem jej twórców.

W niebieskim psychiatryku chvjowa gra jest problemem klaperskich.

Takie to róznice :shieeet:

A u nintendo ujowa gra to problem kogo?

Opublikowano
2 godziny temu, oFi napisał:

A u nintendo ujowa gra to problem kogo?

Nikogo, i tak kupią na premierę;)

23 minuty temu, Czoperrr napisał:

Nintendo i ujowa gra? :notbad:

Paper Mario dla przykładu.

Opublikowano
27 minut temu, aph napisał:

Nikogo, i tak kupią na premierę;)

Paper Mario dla przykładu.

No myślę, że co drugi ex NIntendo to kupsztal, wystarczy zdjąć klapy z oczu i założyć na doope

Opublikowano

D-u-_vMXoAUr1yd?format=jpg&name=large

nintendo for the frajers

robimy gry na telewizor i wyjebka na mały ekran switcha

Opublikowano

Kuwa, boty juz się wymalowały i przygotowały na gorące premiery a tu znowu strzał w pysk. Redfall na pewno już się uda

20220303_210756.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.