Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Generalnie powtórka z rozrywki. Sony rozgrywa Microsoft jak chce, znowu sprzedaż dwa razy lepsza, ludzie i studia powoli migrują w stronę wyspy Sony PlayStation. Niedługo Xbox znowu będzie traktowany jako sprzęt drugiej kategorii. A Nintendo wyda nowego Switcha na tych samych bebechach tylko w nowym kolorze i z lekko wygiętym ekranem, który i tak sprzeda się lepiej od konsoli Microsoftu.

Może w kolejnej generacji Microsoft w końcu przyzna, że nie potrafi w konsole i wszystko wróci na stare xboxy śmieci.

Ps. Ja podłączam pada do konsoli co noc na standby, nie pamiętam by mi się kiedykolwiek rozładował w ciągu dnia.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Sony nie musi się starać a to robi. Sony nie ma konkurencji, a wydawało na PS4 kapitalne gry i będzie to robić dalej na PS5, mimo, że nie ma konkurencji. Sony robi konsolę i pada gdzie czuć z miejsca nextgenowość, a wcale tego robić nie musiało, bo nie ma konkurencji. MS to żadna konkurencja. A co robi po drugiej stronie MS? Nie dostarcza żadnego exa. Wydaje konsole prawie, że identyczną jak poprzednia. Pad ten sam i wciska abonamenty, żeby pozbyć się pudełek. To robi MS mając tak potężną konkurencję w postaci SONY. Nosz KURWA JEGO MAĆ. Skończcie pierdolić , bo się oracie na każdym kroku.

Opublikowano
5 minut temu, Mendrek napisał:

Generalnie powtórka z rozrywki. Sony rozgrywa Microsoft jak chce, znowu sprzedaż dwa razy lepsza, ludzie i studia powoli migrują w stronę wyspy Sony PlayStation. Niedługo Xbox znowu będzie traktowany jako sprzęt drugiej kategorii. A Nintendo wyda nowego Switcha na tych samych bebechach tylko w nowym kolorze i z lekko wygiętym ekranem, który i tak sprzeda się lepiej od konsoli Microsoftu.

Może w kolejnej generacji Microsoft w końcu przyzna, że nie potrafi w konsole i wszystko wróci na stare xboxy śmieci.

Ps. Ja podłączam pada do konsoli co noc na standby, nie pamiętam by mi się kiedykolwiek rozładował w ciągu dnia.

Co do sprzedaży to ten xszrot jest za Switchem? Czujecie? Za Nintendo!!!

PS5 Vs. Xbox Series X|S vs Switch Global:

1. PS5: 4,192,807
  2. Switch: 2,497,355
  3. XSX|S: 2,242,928
5 minut temu, Mendrek napisał:

Tak robi 90% ludzi na świecie choćby z telefonami, ja tez po sesji dłuższej odkładam i nie przejmuje się niczym (jeszcze jak miałbym pamiętać o bateriach ja prdl). Kolejna sesja pad jak nowy. Żadnych kabli ani baterii, luksus

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
51 minut temu, Whisker napisał:

Ciagle o tym wspominasz, może umówisz się z kolegą?

Proszę o więcej cytatów, gdzie o tym wspominam. :)

Opublikowano
5 minut temu, Donatello1991 napisał:

Skończcie pierdolić , bo się oracie na każdym kroku.

A niech tam piszą, to tak jak w cyrku, małpy obrzucają się gownem a wchodzi Pan i biczem ich przez plery i do szeregu :D 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Obecna generacja? Będzie dominacja jak za X360. :banderas:Możecie się oszukiwać, ze DualBezsens coś zmieni, ale ostatecznie najlepiej wyjdzie na tym Xbox i jego posiadacze - najmocniejszy sprzęt, najwyższa jakość, największa różnorodność wydawnicza, a to wszystko w cenie miesiąca Netflixa.

Nigdy nie było lepszego czasu na bycie G R A C Z E M.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Obecna generacja? Będzie dominacja jak za X360. :banderas:Możecie się oszukiwać, ze DualBezsens coś zmieni, ale ostatecznie najlepiej wyjdzie na tym Xbox i jego posiadacze - najmocniejszy sprzęt, najwyższa jakość, największa różnorodność wydawnicza, a to wszystko w cenie miesiąca Netflixa.

Nigdy nie było lepszego czasu na bycie G R A C Z E M.

Były lepsze czasy ;) natomiast w tej generacji będzie tak jak w poprzedniej, X dalej będzie pchał się w abo a PS5 wydawał killery gamingowe. Nowe technologie po raz kolejny wyprą oldschool i taki będzie final

Opublikowano

Czaicie ze ps5 ma wsteczną tylko z PS4 kiedy Xbox nie tylko wspiera wszystkie poprzednie generacje to jeszcze odpala bez problemu gry z ps2, psx i PSP? Totalna dominacja. 

Opublikowano

Napisz trochę dokładniej, bo te przygłupy nie ogarną jak Archon z tą wsteczną, który myślał, że wszystkie gry we wstecznej odpali z OG i 360.

Opublikowano
2 minuty temu, MYSZa7 napisał:

Napisz trochę dokładniej, bo te przygłupy nie ogarną

Albo lepiej jakieś obrazki wrzucić. 

Wtedy jest wieksza szansa by zrozumieli o co chodzi. 

Opublikowano

Xbox jest tak past-genowy, że nawet stał się sprzętem do emulacji.

Upadek to mało powiedziane.

EDIT: nowa strona, czyli prawda, ale niepotrzebna była nowa strona w tym przypadku.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Xbox lepiej odpala starsze gry Sony niż nowa konsola Sony.

Sony musiało dokonać dodatkowych starań by to zjebać.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

@Ukukuki

Wiadomo, że pierwsze wrażenie jest zawsze subiektywne, ale mam przeczucie graniczące z pewnością, że zachwyt klapów nad dualsensem wynika głównie z faktu, że przeszli z poziomu pada-zabawki na coś co jest porządnym sprzętem do grania. Z tym, ze grając na padach MSu to uczucie towarzyszy mi od X360. 

No ja gram na padach od 360 a później od One (na PC) już pewnie z 15 lat. Nie wiem jak nowy pad od XSX ale DualSense na pewno o leży w dłoni lepiej niż ten od One. 

Opublikowano

Dual Bezsens? Myslę, że to prawdziwa rewelacja i powód do jaranka. W grupie wiekowej 4-12 lat

Później ludzie dorastają i zaczynają zwracać uwagę na funkcjonalność i jakość :reggie:

Po czym kupują najpotężniejszą konsolę w historii ludzkości czyli XSX  z najlepszym padem w historii ludzkości.

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał:

Czaicie ze ps5 ma wsteczną tylko z PS4 kiedy Xbox nie tylko wspiera wszystkie poprzednie generacje to jeszcze odpala bez problemu gry z ps2, psx i PSP? Totalna dominacja. 

No spoko opcja ale dla osób które właśnie nowych gier za dużo nie maja. Tutaj MS się nauczył na poprzedniej generacji i wpadł na pomysł skoro nie może konkurować ilością nowych gier to wepchnie wszystkie możliwe z przeszłości żeby ludzie nie pospierdalali za szybko :D 

a tak z drugiej beczki, wszystkie konsole we wstecznej widzę tylko na handheldach, granie na 65 calowym tv w starocie mija się z celem

31 minut temu, Michał102 napisał:

Jeszcze co do wyglądu nowej sonki. 

Taki to poziom:

IMG_20210213_165623.jpg.dfcae483d4f9fc9842e6d154581cd006.jpg

Obwiesić ją ledowym paskiem i kalka w kalkę 

Mówi Ci to coś? Celebracja premiery PS5 na całym świecie! Myślisz ze się śmiali z ledow? NIE, sami zrobili iluminacje w swoich krajach! Taka premiera, taki LAUNCH. Ledy powiadasz, obejrzyj ten film ale polecam na dobrym nagłośnieniu i basie:

84EE850D-C88A-4FB6-A303-24E3635CE829.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Ci dalej walczą tą wsteczną. Na dodatek cofają się 20 lat do tyłu i radują się jakie to jest zajebiste. 

No jest, jeśli się nie ma nic nowego.

Opublikowano
Teraz, Jakim napisał:

Ci dalej walczą tą wsteczną. Na dodatek cofają się 20 lat do tyłu i radują się jakie to jest zajebiste. 

No jest, jeśli się nie ma nic nowego.

No o tym pisałem, dobra opcja jako dodatek jak na PS5 ale tworzyć z tego główna moc napędowa to żałosne 

Opublikowano

Ale pierdolenie, że wsteczna mało ważna.

OBIE KONSOLE MAJĄ GŁÓWNIE WSTECZNĄ w tej chwili.

Xbox do wstecznej jest dużo lepszy, bo emuluje masę konsol. W tym magicznie pedalskie Nintendo.

Sony nawet własnych konsol nie ogarnęło.

Opublikowano

Owszem ale wsteczna do jednej generacji w tył to normalne, nikt o to piany nie bije. Natomiast robić i wrzucać wszystko jak do śmietnika to mija się z celem :/ i co mi da 4k w grze z psx? Będę zagrywał? Nie, wole odpalić Vite, tam to ma sens ;)

Edytowane przez Whisker

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.