Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Generalnie powtórka z rozrywki. Sony rozgrywa Microsoft jak chce, znowu sprzedaż dwa razy lepsza, ludzie i studia powoli migrują w stronę wyspy Sony PlayStation. Niedługo Xbox znowu będzie traktowany jako sprzęt drugiej kategorii. A Nintendo wyda nowego Switcha na tych samych bebechach tylko w nowym kolorze i z lekko wygiętym ekranem, który i tak sprzeda się lepiej od konsoli Microsoftu.

Może w kolejnej generacji Microsoft w końcu przyzna, że nie potrafi w konsole i wszystko wróci na stare xboxy śmieci.

Ps. Ja podłączam pada do konsoli co noc na standby, nie pamiętam by mi się kiedykolwiek rozładował w ciągu dnia.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 930,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Sony nie musi się starać a to robi. Sony nie ma konkurencji, a wydawało na PS4 kapitalne gry i będzie to robić dalej na PS5, mimo, że nie ma konkurencji. Sony robi konsolę i pada gdzie czuć z miejsca nextgenowość, a wcale tego robić nie musiało, bo nie ma konkurencji. MS to żadna konkurencja. A co robi po drugiej stronie MS? Nie dostarcza żadnego exa. Wydaje konsole prawie, że identyczną jak poprzednia. Pad ten sam i wciska abonamenty, żeby pozbyć się pudełek. To robi MS mając tak potężną konkurencję w postaci SONY. Nosz KURWA JEGO MAĆ. Skończcie pierdolić , bo się oracie na każdym kroku.

Opublikowano
5 minut temu, Mendrek napisał:

Generalnie powtórka z rozrywki. Sony rozgrywa Microsoft jak chce, znowu sprzedaż dwa razy lepsza, ludzie i studia powoli migrują w stronę wyspy Sony PlayStation. Niedługo Xbox znowu będzie traktowany jako sprzęt drugiej kategorii. A Nintendo wyda nowego Switcha na tych samych bebechach tylko w nowym kolorze i z lekko wygiętym ekranem, który i tak sprzeda się lepiej od konsoli Microsoftu.

Może w kolejnej generacji Microsoft w końcu przyzna, że nie potrafi w konsole i wszystko wróci na stare xboxy śmieci.

Ps. Ja podłączam pada do konsoli co noc na standby, nie pamiętam by mi się kiedykolwiek rozładował w ciągu dnia.

Co do sprzedaży to ten xszrot jest za Switchem? Czujecie? Za Nintendo!!!

PS5 Vs. Xbox Series X|S vs Switch Global:

1. PS5: 4,192,807
  2. Switch: 2,497,355
  3. XSX|S: 2,242,928
5 minut temu, Mendrek napisał:

Tak robi 90% ludzi na świecie choćby z telefonami, ja tez po sesji dłuższej odkładam i nie przejmuje się niczym (jeszcze jak miałbym pamiętać o bateriach ja prdl). Kolejna sesja pad jak nowy. Żadnych kabli ani baterii, luksus

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
51 minut temu, Whisker napisał:

Ciagle o tym wspominasz, może umówisz się z kolegą?

Proszę o więcej cytatów, gdzie o tym wspominam. :)

Opublikowano
5 minut temu, Donatello1991 napisał:

Skończcie pierdolić , bo się oracie na każdym kroku.

A niech tam piszą, to tak jak w cyrku, małpy obrzucają się gownem a wchodzi Pan i biczem ich przez plery i do szeregu :D 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Obecna generacja? Będzie dominacja jak za X360. :banderas:Możecie się oszukiwać, ze DualBezsens coś zmieni, ale ostatecznie najlepiej wyjdzie na tym Xbox i jego posiadacze - najmocniejszy sprzęt, najwyższa jakość, największa różnorodność wydawnicza, a to wszystko w cenie miesiąca Netflixa.

Nigdy nie było lepszego czasu na bycie G R A C Z E M.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Obecna generacja? Będzie dominacja jak za X360. :banderas:Możecie się oszukiwać, ze DualBezsens coś zmieni, ale ostatecznie najlepiej wyjdzie na tym Xbox i jego posiadacze - najmocniejszy sprzęt, najwyższa jakość, największa różnorodność wydawnicza, a to wszystko w cenie miesiąca Netflixa.

Nigdy nie było lepszego czasu na bycie G R A C Z E M.

Były lepsze czasy ;) natomiast w tej generacji będzie tak jak w poprzedniej, X dalej będzie pchał się w abo a PS5 wydawał killery gamingowe. Nowe technologie po raz kolejny wyprą oldschool i taki będzie final

Opublikowano

Czaicie ze ps5 ma wsteczną tylko z PS4 kiedy Xbox nie tylko wspiera wszystkie poprzednie generacje to jeszcze odpala bez problemu gry z ps2, psx i PSP? Totalna dominacja. 

Opublikowano

Napisz trochę dokładniej, bo te przygłupy nie ogarną jak Archon z tą wsteczną, który myślał, że wszystkie gry we wstecznej odpali z OG i 360.

Opublikowano
2 minuty temu, MYSZa7 napisał:

Napisz trochę dokładniej, bo te przygłupy nie ogarną

Albo lepiej jakieś obrazki wrzucić. 

Wtedy jest wieksza szansa by zrozumieli o co chodzi. 

Opublikowano

Xbox jest tak past-genowy, że nawet stał się sprzętem do emulacji.

Upadek to mało powiedziane.

EDIT: nowa strona, czyli prawda, ale niepotrzebna była nowa strona w tym przypadku.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Xbox lepiej odpala starsze gry Sony niż nowa konsola Sony.

Sony musiało dokonać dodatkowych starań by to zjebać.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

@Ukukuki

Wiadomo, że pierwsze wrażenie jest zawsze subiektywne, ale mam przeczucie graniczące z pewnością, że zachwyt klapów nad dualsensem wynika głównie z faktu, że przeszli z poziomu pada-zabawki na coś co jest porządnym sprzętem do grania. Z tym, ze grając na padach MSu to uczucie towarzyszy mi od X360. 

No ja gram na padach od 360 a później od One (na PC) już pewnie z 15 lat. Nie wiem jak nowy pad od XSX ale DualSense na pewno o leży w dłoni lepiej niż ten od One. 

Opublikowano

Dual Bezsens? Myslę, że to prawdziwa rewelacja i powód do jaranka. W grupie wiekowej 4-12 lat

Później ludzie dorastają i zaczynają zwracać uwagę na funkcjonalność i jakość :reggie:

Po czym kupują najpotężniejszą konsolę w historii ludzkości czyli XSX  z najlepszym padem w historii ludzkości.

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał:

Czaicie ze ps5 ma wsteczną tylko z PS4 kiedy Xbox nie tylko wspiera wszystkie poprzednie generacje to jeszcze odpala bez problemu gry z ps2, psx i PSP? Totalna dominacja. 

No spoko opcja ale dla osób które właśnie nowych gier za dużo nie maja. Tutaj MS się nauczył na poprzedniej generacji i wpadł na pomysł skoro nie może konkurować ilością nowych gier to wepchnie wszystkie możliwe z przeszłości żeby ludzie nie pospierdalali za szybko :D 

a tak z drugiej beczki, wszystkie konsole we wstecznej widzę tylko na handheldach, granie na 65 calowym tv w starocie mija się z celem

31 minut temu, Michał102 napisał:

Jeszcze co do wyglądu nowej sonki. 

Taki to poziom:

IMG_20210213_165623.jpg.dfcae483d4f9fc9842e6d154581cd006.jpg

Obwiesić ją ledowym paskiem i kalka w kalkę 

Mówi Ci to coś? Celebracja premiery PS5 na całym świecie! Myślisz ze się śmiali z ledow? NIE, sami zrobili iluminacje w swoich krajach! Taka premiera, taki LAUNCH. Ledy powiadasz, obejrzyj ten film ale polecam na dobrym nagłośnieniu i basie:

84EE850D-C88A-4FB6-A303-24E3635CE829.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Ci dalej walczą tą wsteczną. Na dodatek cofają się 20 lat do tyłu i radują się jakie to jest zajebiste. 

No jest, jeśli się nie ma nic nowego.

Opublikowano
Teraz, Jakim napisał:

Ci dalej walczą tą wsteczną. Na dodatek cofają się 20 lat do tyłu i radują się jakie to jest zajebiste. 

No jest, jeśli się nie ma nic nowego.

No o tym pisałem, dobra opcja jako dodatek jak na PS5 ale tworzyć z tego główna moc napędowa to żałosne 

Opublikowano

Ale pierdolenie, że wsteczna mało ważna.

OBIE KONSOLE MAJĄ GŁÓWNIE WSTECZNĄ w tej chwili.

Xbox do wstecznej jest dużo lepszy, bo emuluje masę konsol. W tym magicznie pedalskie Nintendo.

Sony nawet własnych konsol nie ogarnęło.

Opublikowano

Owszem ale wsteczna do jednej generacji w tył to normalne, nikt o to piany nie bije. Natomiast robić i wrzucać wszystko jak do śmietnika to mija się z celem :/ i co mi da 4k w grze z psx? Będę zagrywał? Nie, wole odpalić Vite, tam to ma sens ;)

Edytowane przez Whisker

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.