Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Porównywać PS5 do Xboxa One X?

Całkiem szybko klapy załapały gdzie jest miejsce tej podkonsoli, chociaż przyznam szczerze ze Whiskey trochę zbyt surowo ja ocenia, myśle ze mimo wszystko PS5 bliżej do Series S niz

Xboxa One X

Edytowane przez eX4cT_PL

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 992,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
9 minut temu, Bielik napisał:

Wariacie jesteś tak szybki i wściekły, że porównałeś konsolę obecnej generacji z poprzednią xDDDDDDDD

A to jest ktoś kto się nie gubi w tej xboxowej terminologii? Nie dziwota że nikt tego badziewia nie kupuje. A tak wchodzisz do sklepu, widzisz PLAYSTATION 5 i juz wszystko wiesz :-)

Opublikowano

25 minut temu, Bielik napisał:

Wariacie jesteś tak szybki i wściekły, że porównałeś konsolę obecnej generacji z poprzednią xDDDDDDDD

na nowej generacji też nie za wesoło ;)

obraz.thumb.png.93f6f692ebaebaeef4ebd3a897a097de.png

Opublikowano

No lipa, ale to chyba nie jest żadna wersja enhanced? 

Po prostu odblokowany klatkarz gry nie radzi sobie z architekturą konsoli. 

Opublikowano

Spokojnie wleci w 2026 ta magiczna technologia co ja tu asax anonsowal i bite 54 klatki na sztywno na bestii a hejterzy morda krotko

Opublikowano
4 minuty temu, Bielik napisał:

No lipa, ale to chyba nie jest żadna wersja enhanced? 

Po prostu odblokowany klatkarz gry nie radzi sobie z architekturą konsoli. 

Ostatnia łatka dodająca 4K60FPS na nextgenach i zdejmująca blokadę 30FPS w 4K na PRO i XOX

Opublikowano

Ok mea culpa, dla mnie na logikę wina developerów skoro zieloni mają więcej czystej mocy i dostępnych technologii.

Opublikowano
26 minut temu, Figuś napisał:

Kurwa to jakaś farsa bo to KOLEJNA gra która gubi klatki

Kiedy te narzędzia wejdą?

Opublikowano

Cały czas są aktualizowane ale do nowych gier a nie starych kapci :)

Opublikowano

Z tym NFS to ewidentna wina developerów bo jest to jedyne miejsce gdzie Xbox One X wypada gorzej niż PS4 Pro (a Series X niż PS5), coś ewidentnie musieli skopać (pewnie tak było od premiery ale przy blokadzie na 30 fps nie można było tego zobaczyć). Niektóre patche też wyglądają jak by były pisane na kolanie, a to w Division 2 zapomnieli włączyć efekty graficzne na PS5, teraz jakiś dziwny problem w jednej konkretnej miejscówce w NFS (i wersja na Xbox Series S wygląda jak na OneS). Tak poza tym wydaje mi się że Series S jest jak na razie całkowicie olewany przez developerów bo chyba nie było jeszcze gry która by pozytywnie zaskoczyła w kwestii oprawy.

Opublikowano
33 minuty temu, Figuś napisał:

klapy się mogą cieszyć, jedyny dobry racer w jakiego zagrają za symboliczną s t ó w k ę

Opublikowano
Teraz, łom napisał:

Z tym NFS to ewidentna wina developerów bo jest to jedyne miejsce gdzie Xbox One X wypada gorzej niż PS4 Pro (a Series X niż PS5), coś ewidentnie musieli skopać (pewnie tak było od premiery ale przy blokadzie na 30 fps nie można było tego zobaczyć). Niektóre patche też wyglądają jak by były pisane na kolanie, a to w Division 2 zapomnieli włączyć efekty graficzne na PS5, teraz jakiś dziwny problem w jednej konkretnej miejscówce w NFS (i wersja na Xbox Series S wygląda jak na OneS). Tak poza tym wydaje mi się że Series S jest jak na razie całkowicie olewany przez developerów bo chyba nie było jeszcze gry która by pozytywnie zaskoczyła w kwestii oprawy.

Nowa gra od people can fly śmiga w 4k/60 fps na Series S. 

Opublikowano

Podsumujmy fakty.

Xbox Series X - konsola inwalida, technicznie odstająca, przereklamowany niewypał bez ex'ów, z biedawsparciem w Polsce, z retro szrotpassem za 7 bomb rocznie, zalegająca na półkach.

Nie wiem co by musiało się stać, bym chciał kupić ten szajs ;)

Opublikowano

Co to znaczy biedawsparcie w Polsce? W przciwieństwie do Playstation NOW, Gamepass jest dostępny, tak samo konsola w All Access.

Opublikowano

Klapy jednak znają swoje miejsce na ziemi i jedyne czym żyją to osiągi konsol Microsoftu :obama:

Opublikowano
1 minutę temu, MYSZa7 napisał:

klapy się mogą cieszyć, jedyny dobry racer w jakiego zagrają za symboliczną s t ó w k ę

Idź pomóż asaxowi bo chłopak nie nadąża bronić pudełka w głównym temacie

Opublikowano
4 minuty temu, Soul napisał:

Nowa gra od people can fly śmiga w 4k/60 fps na Series S. 

'Xbox Series S uses a dynamic resolution with the highest native resolution found being approximately 2304×1296 and the lowest native resolution found being approximately 1536×864. On Xbox Series S a form of temporal reconstruction is used to increase the resolution up to 3840×2160.'

No nie bardzo tu widzę 4k60, ale 1080p/60fps to już całkiem akceptowalny wynik.

Opublikowano
2 minuty temu, łom napisał:

'Xbox Series S uses a dynamic resolution with the highest native resolution found being approximately 2304×1296 and the lowest native resolution found being approximately 1536×864. On Xbox Series S a form of temporal reconstruction is used to increase the resolution up to 3840×2160.'

No nie bardzo tu widzę 4k60, ale 1080p/60fps to już całkiem akceptowalny wynik.

No to zahacza 2K i 60 fps więc jednak nie olali tej konsoli w mojej ocenie ;)

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

2K to FullHD, więc 1080p/60. IMO akceptowalny wynik, sam brałbym pod uwagę XSS gdyby na stałe oferował takie osiągi.

No właśnie z tym jest problem że w niektórych grach jest 1080p/60 a w innych 720p, co już wygląda słabo jak na nową konsolę. Patrząc na specyfikację najgorszym problemem jest strasznie wolny RAM (prędkość trochę większa od tego z PS4 Pro) więc pewnie jest kombinowanie żeby osiągnąć sensowną rozdzielczość. Tylko pytanie jaka jest baza użytkowników Series S, czy robienie konkretnej wersji pod Series S jest w tym momencie opłacalne (nawet u mnie w miasteczku 18k ludności Series S leżą w marketach). 

Opublikowano
37 minut temu, Figuś napisał:

Idź pomóż asaxowi bo chłopak nie nadąża bronić pudełka w głównym temacie

może lepiej wróć do statusów i dalej wrzucaj obrazki, a walkę o kawałek plastiku zostaw prawdziwym graczom :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.