Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Otworzyłem pierwszy raz XSX do czyszczenia po 5 latach i myślałem, że będzie gorzej ale w środku nic się nie kłębi.Za to wentylator to dramat. Konsolę trzymał poziomo w szafce pod TV, która jest zamykana kiedy nie gram, a mimo to wentylator cały siwy z kurzu.XSX techniczny cud, ale zarząd to chuj. Master Chief pozdrawia.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 24 minutes ago, Bzduras said:Wnetyl to pół biedy, jak to na radiatorze wyglądało?No właśnie spoko, z obu stron bez żadnego kurzu w nim. Całości nie rozbierałem bo bym tego później nie złożył. Przedmuchałem przeczyściłem co się dało i złożyłem. Ciekawe jak to wyglada jak ktos trzyma caly czas pionowo bez zadnego zakrycia, to dopiero sie musi kurzu zbierac.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. To normalne, musiałbyś trzymać konsole w jakimś sterylnym pomieszczeniu albo nie mieć wlotów na powietrze, żeby nie było kurzu. Nie wiem czy w xboxie są jakieś filtry ale w obudowach PC są teraz standardowo tam gdzie wloty powietrza ale i tak to nie zatrzymuje wszystkiego. Bardzo łatwo się takie filtry wyjmuje. Mając zwierzaki w domu muszę czyścić kompa raz na pół roku. Taki filtr wyjmę i wciągnę odkurzaczem raz na miesiąc. Może w takiej małej obudowie się tego nie stosuje ze względu na temperatury.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 5 minutes ago, Chewie said:To normalne, musiałbyś trzymać konsole w jakimś sterylnym pomieszczeniu albo nie mieć wlotów na powietrze, żeby nie było kurzu. Nie wiem czy w xboxie są jakieś filtry ale w obudowach PC są teraz standardowo tam gdzie wloty powietrza ale i tak to nie zatrzymuje wszystkiego. Bardzo łatwo się takie filtry wyjmuje. Mając zwierzaki w domu muszę czyścić kompa raz na pół roku. Taki filtr wyjmę i wciągnę odkurzaczem raz na miesiąc.Może w takiej małej obudowie się tego nie stosuje ze względu na temperatury.Nie ma filtrów. Masz te otwory na górze i zaraz za nimi wentylator.