Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Otworzyłem pierwszy raz XSX do czyszczenia po 5 latach i myślałem, że będzie gorzej ale w środku nic się nie kłębi.Za to wentylator to dramat. Konsolę trzymał poziomo w szafce pod TV, która jest zamykana kiedy nie gram, a mimo to wentylator cały siwy z kurzu.XSX techniczny cud, ale zarząd to chuj. Master Chief pozdrawia.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 24 minutes ago, Bzduras said:Wnetyl to pół biedy, jak to na radiatorze wyglądało?No właśnie spoko, z obu stron bez żadnego kurzu w nim. Całości nie rozbierałem bo bym tego później nie złożył. Przedmuchałem przeczyściłem co się dało i złożyłem. Ciekawe jak to wyglada jak ktos trzyma caly czas pionowo bez zadnego zakrycia, to dopiero sie musi kurzu zbierac.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. To normalne, musiałbyś trzymać konsole w jakimś sterylnym pomieszczeniu albo nie mieć wlotów na powietrze, żeby nie było kurzu. Nie wiem czy w xboxie są jakieś filtry ale w obudowach PC są teraz standardowo tam gdzie wloty powietrza ale i tak to nie zatrzymuje wszystkiego. Bardzo łatwo się takie filtry wyjmuje. Mając zwierzaki w domu muszę czyścić kompa raz na pół roku. Taki filtr wyjmę i wciągnę odkurzaczem raz na miesiąc. Może w takiej małej obudowie się tego nie stosuje ze względu na temperatury.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 5 minutes ago, Chewie said:To normalne, musiałbyś trzymać konsole w jakimś sterylnym pomieszczeniu albo nie mieć wlotów na powietrze, żeby nie było kurzu. Nie wiem czy w xboxie są jakieś filtry ale w obudowach PC są teraz standardowo tam gdzie wloty powietrza ale i tak to nie zatrzymuje wszystkiego. Bardzo łatwo się takie filtry wyjmuje. Mając zwierzaki w domu muszę czyścić kompa raz na pół roku. Taki filtr wyjmę i wciągnę odkurzaczem raz na miesiąc.Może w takiej małej obudowie się tego nie stosuje ze względu na temperatury.Nie ma filtrów. Masz te otwory na górze i zaraz za nimi wentylator.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja trzymam od premiery pionowo, bez zakrycia, konsola ma miejsce z każdej strony i po 3 latach wyglądało to tak (zdjęcia z końca stycznia 2024, więc 3 lata z kawałkiem). Moim zdaniem nie było tragedii. Akurat mi wtedy 1 raz wywaliło poniższy komunikat, nigdy się już więcej nie pojawił. Wyczysciłem to co widać na zdjęciach, ale myślę, że w sumie można pastę w końcu wymienić.
Opublikowano 55 minut temu55 min U mnie takiego komunikatu nie było, ale tak czy siak postanowiłem zajrzeć bo ten kurz na wentylatorze mnie trochę wystraszył.
Opublikowano 11 minut temu11 min Pastę wymieniajcie od razu jak już rozkręcacie. Dużo nie brakuje i spokój na dłużej.
Opublikowano 7 minut temu7 min 1 minutę temu, iluck85 napisał(a):Pastę wymieniajcie od razu jak już rozkręcacie. Dużo nie brakuje i spokój na dłużej.Dla ciebie to żaden problem, ale jak ktoś jest kompletnym laikiem, to po pierwsze nie wie, która pasta jest dobra (pump out) i jak zrobić to tip top. Jak działa, to nie ma co ruszać, bo jeszcze pogorszą sprawę. Poza tym pasta zastosowana w XSX od nowości jest sucha na wiór i taka ma być.
Opublikowano 5 minut temu5 min 2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):jak ktoś jest kompletnym laikiem, to po pierwsze nie wie, która pasta jest dobra (pump out) i jak zrobić to tip topPTM, PTM, ładujcie PTM gdzie się da.