Czoperrr 5 010 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 11 hours ago, Assassins_78 said: Nie wiem czy było, w Steam Decku Oled można wyłączyć ekran na czas pobierania gier Pisałem o tym kilka stron wcześniej. Na LCD da się zrobić to samo, ekran nie ma znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) Chciałem sobie pograć w Control z HDRem ale nie udało mi się tego patcha ogarnąć. Gdy odpalam grę w DX12 od razu się wyłącza. Ściągnąłem odpowiednie pliki, podmieniłem w folderze instalacyjnym i dupa. Gdzieś wyczytałem, że trzeba w pliku renderer.ini zmienić wartość nitów na 1000 ale nie widzę takiej opcji nigdzie. Ktoś to ogarniał tutaj i pomoże? Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Chiaki 1.5 właśnie wyszło na steam decka, pełny support HDR, wiele innych poprawek. Podobno wrażenia fenomenalne, jakość obrazu i praktycznie bezlagowo, w necie same zachwyty. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez Daffy Cytuj Odnośnik do komentarza
paweltpb 12 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) 8 minut temu, Daffy napisał: Chaki 1.5 właśnie wyszło na steam decka, pełny support HDR, wiele innych poprawek. Podobno wrażenia fenomenalne, jakość obrazu i praktycznie bezlagowo, w necie same zachwyty. Mowa o Chiaki, tak? Edit. A tak, faktycznie. Mam. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez paweltpb Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Nie wiem jak wrażenia na żywo, ale na tym filmie na SD wygląda jakby coś nie tak z frameratem było względem TV. Przynajmniej ja to tak odbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza
Assassins_78 821 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 to jest jedynie input lag Raczej tego się nie pozbędziesz Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Nie, nie o tym piszę. Mam wrażenie, że obraz szarpie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Ku mojemu zaskoczeniu sporo gier z PS2 wspierało 16:9 bez żadnych kombinacji. Gram teraz w God of War i THUG na Steam Deck z domyślnie włączonym Widescreen Hackiem. Obie gry tego patcha nie wspierały i dziwiłem się dlaczego. W opcjach obu gier można sobie wybrać 4:3 albo 16:9 i żaden patch nie jest potrzebny. Poszukam zaraz listy gier, które wspierają taki format. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Valkyrie Profil 2 silmeria bankowo ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 List of PlayStation 2 games with alternative display modes | PlayStation Wiki | Fandom Jestem zdziwiony, że aż tyle ma. Grałem w tamtych latach na TV 4:3 więc nie zwracałem uwagi na takie innowacje Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Powiedzcie mi, jaki jest sposób wysyłki kupując Steam Deck'a bezpośrednio z oficjalnego sklepu Steam? Kurier? Poczta? Inpost? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 7 minut temu, Sobies napisał: Powiedzcie mi, jaki jest sposób wysyłki kupując Steam Deck'a bezpośrednio z oficjalnego sklepu Steam? Kurier? Poczta? Inpost? Kurier GLS, nie ma wyboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ASX 14 592 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 i ja się skusiłem i niedługo zostanę Steamdekarzem 10 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Będzie pan zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dante 424 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zdecydowanie dobry wybór, bo to mega sprzęt jest. Słyszałem że Cyberpunk nieźle chodzi, i zaraz zabieram się do sprawdzania jak to będzie katować leząc sobie wygodnie na kanapie. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Minusem tego sprzętu na pewno jest, że uzależnia i jest duże prawdopodobnienstwo, że będziesz musiał cżęsciej odkłaczać PS5, Xboxa/ mocarnego Peceta/fajnego laptopa po zakupie Decka bożego xD, mimo, że zakupiłeś go tylko do "indyczków niby" . Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Ja w trybie desktop zrobilem jeszcze prawie 100h w NWN EE na M+K. Do takich gier również się doskonale nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Ja za chwilę będę kończyć Rayman Legends, które sto lat temu skończyłem na vicie, a odpaliłem parę dni temu tylko na chwilę by zobaczyć jak OLED decka na takiej gierce się sprawuje xd Absolutnie genialny sprzęt. Cyberpunka też wreszcie muszę skończyć ale po tylu patchach zacznę najpewniej od początku bo porzuciłem rok temu po 18h, sprawdzałem na szybko to sobie dobrałem ustawienia i locka na 34fps. Łapie się też na tym że kupuje indyki lub czaje się na promocję na indyki które już kiedyś kupiłem na switcha, po prostu już mi się nawet nie chce wyciągać tamtej konsoli specjalnie dla nich Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 W końcu działa na Decku Project Gotham Racing 4 Co prawda jeszcze bez muzyki, ale w miarę stabilne 30 fps jest, jezu jaka ta gra jest nadal dobra, dlaczego nigdy nie doczekaliśmy się 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 9 minut temu, Bartg napisał: W końcu działa na Decku Project Gotham Racing 4 Co prawda jeszcze bez muzyki, ale w miarę stabilne 30 fps jest, jezu jaka ta gra jest nadal dobra, dlaczego nigdy nie doczekaliśmy się 5 Emu przez Linuxa czy przez windowsa puszczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 3 minutes ago, Daffy said: Emu przez Linuxa czy przez windowsa puszczasz? Normalnie przez Linuxa, od niedawna działa Directx12 w Xenii i kompatybilność wzrosła o 2137%. Xenia w wersji beta Canary Experimental. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 11 minut temu, Bartg napisał: dlaczego nigdy nie doczekaliśmy się 5 Podziękuj Activision: Ex-Bizarre Creations bosses finally admit it: Activision's corporate meddling was a problem "We weren't an independent studio making 'our' games anymore - we were making games to fill slots. Although we did believe in them, they were more the products of committees and analysts. The culture we’d worked on for so long gradually eroded just enough so that it wasn’t ‘ours’ anymore." Dzisiaj i tak zostali by oddelegowani do CoDa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 6 minut temu, Bartg napisał: Normalnie przez Linuxa, od niedawna działa Directx12 w Xenii i kompatybilność wzrosła o 2137%. Xenia w wersji beta Canary Experimental. Osobno instalujesz czy przez emudecka? Wreszcie ogarnę lost odyssey bo nie chciało mi się w windowsa bawic Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Pykam sobie wieczorami w Fahrenheit Remastered i miałem już problem na początku, nie można było wybrać nowego profilu w grze bo sterowanie nie działało. Rozwiązanie przyszło szybko za pomocą społeczności Steam, wystarczyło pod profil sterowania dodać obsługę myszy na prawy trackpad i problem się rozwiązał. Później w menu gry już normalnie można wybrać sterowanie kontrolerem i wszystko śmiga elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Dodawanie prawego trackpada jako mysz i L4/R4 jako lewy/prawy klik to przecież standard dla każdej gry, która w jakikolwiek sposób korzysta z myszki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi