Opublikowano wczoraj o 01:24 1 dzień 8 hours ago, messer88 said:BG3 sprawdź jak możesz.Włączyłem save z 3 aktu. Ustawienia graficzne mam takie:Bez scalingu 18-24 klatkiScaling x2 i limit 40 klatek
Opublikowano wczoraj o 04:57 1 dzień Najlepiej grać w trybie okna lub okna bez ramek . Dajesz tam gdzie się da limit na 30 klatek i wtedy włączasz na 2x.
Opublikowano wczoraj o 06:10 1 dzień Póki co grałem 2h w Wiedźmina, nie zauważyłem żadnych lagów czy problemów w sterowaniu, a gra chodzi płynnie i wygląda zjawiskowo.Na tym filmiku z Deck Wizard mówili żeby zostawić v-sync. Tylko jak go zostawiam to obraz jest taki "pokaleczony", szczególnie podczas ruchu. Po wyłączeniu wszystko gra.Na koniec pytanie: Frame Scaling - co to jest i jak to ustawić? Domyślnie jest 75%
Opublikowano wczoraj o 07:03 1 dzień 3 minutes ago, dominalien said:No to chyba jest czas, żebym się BG3 zainteresował.Szczerze wątpię, żeby było cały czas 40 klatek, ale i tak różnica to kosmos
Opublikowano wczoraj o 09:53 1 dzień 3 godziny temu, Homelander napisał(a):Póki co grałem 2h w Wiedźmina, nie zauważyłem żadnych lagów czy problemów w sterowaniu, a gra chodzi płynnie i wygląda zjawiskowo.Na tym filmiku z Deck Wizard mówili żeby zostawić v-sync. Tylko jak go zostawiam to obraz jest taki "pokaleczony", szczególnie podczas ruchu. Po wyłączeniu wszystko gra.Na koniec pytanie: Frame Scaling - co to jest i jak to ustawić? Domyślnie jest 75%Jakość generowanej klatki. Im wyższy procent tym wyższa rozdzielczość i dokładniejsze przewidywanie ruchu.A i jeszcze odnośnie bg3 co masz ustawione przy włączaniu gry dx11 czy vulkana? Vulkan dziala o 2-3 klatki szybciej ale u czesci osób w scenkach sypie artefaktami. Edytowane wczoraj o 09:58 1 dzień przez kudlaty88
Opublikowano wczoraj o 09:59 1 dzień 5 minutes ago, kudlaty88 said:Jakość generowanej klatki. Im wyższy procent tym wyższa rozdzielczość i dokładniejsze przewidywanie ruchu.Czyli najlepiej 100 ustawić?
Opublikowano wczoraj o 10:01 1 dzień Teraz, Homelander napisał(a):Czyli najlepiej 100 ustawić?Niby tak ale to będzie mocniej obciążać procesor więc trzeba szukać złotego środka dla danej gry. W baldurku polecam zejść na 60 bo procek się dusi w trzecim akcie
Opublikowano wczoraj o 10:03 1 dzień 1 minute ago, kudlaty88 said:Niby tak ale to będzie mocniej obciążać procesor więc trzeba szukać złotego środka dla danej gry. W baldurku polecam zejść na 60 bo procek się dusi w trzecim akcieBędę kombinował w trakcie grania jak coś
Opublikowano wczoraj o 10:05 1 dzień Cyber 60, evil west 60W tym drugim w życiu bym nie powiedział że klatki dodaje z generatoraW cyberze jak piszecie - niby można mozna mocno zaszaleć z ustawieniami i ma się 60 ale jak się zejdzie z detalami to te 60 jest wtedy płynniejsze w odczuciu bo generuje klatki z większej ilości tych bazowychWspaniały bajer to loseless scaling
Opublikowano wczoraj o 11:00 1 dzień 35 minut temu, Homelander napisał(a):Będę kombinował w trakcie grania jak cośA tak się zapytam w baldurku nie masz problemów z napisami używając lsfg po ostatniej aktualizacji dostały takie delirium że ciężko grać.
Opublikowano wczoraj o 11:06 1 dzień 4 minutes ago, kudlaty88 said:A tak się zapytam w baldurku nie masz problemów z napisami używając lsfg po ostatniej aktualizacji dostały takie delirium że ciężko grać.Oj ja skończyłem Baldura w styczniu tego roku i nie wracałem od tej pory. Cały czas czeka na drugi run
Opublikowano wczoraj o 11:24 1 dzień Niesamowity sprzęt i niesamowite jak to valve i społeczność wspiera.Linux jako najlepsze miejsce do grania przenośnie? Nikt się tego nie spodziewał a wyszło naprawdę genialnie. Chodzą ploty o następcy, w sieci pojawiły się testy jakiegoś 6 rdzeniowego customa i wszyscy mówią ,że to dla valve.
Opublikowano wczoraj o 11:51 1 dzień 14 minut temu, Ukukuki napisał(a):Niesamowity sprzęt i niesamowite jak to valve i społeczność wspiera.Linux jako najlepsze miejsce do grania przenośnie? Nikt się tego nie spodziewał a wyszło naprawdę genialnie. Chodzą ploty o następcy, w sieci pojawiły się testy jakiegoś 6 rdzeniowego customa i wszyscy mówią ,że to dla valve.To chyba ma być ten konsopc od Valve a nie deck2 z nim czekają na nowe układy od AMD. W ciągu roku się dowiemy. Modlę się o wersję z oled na start jeśli drugi deck wyjdzie. Żebym miał w prowidenta iść to dat one biorę.Byłem mocno sceptycznie nastawiony do decka bo jednak pc konsole wygodniejsze w obsłudze,zerowa biblioteka wszystko muszę od nowa kupować itp.Jednak po trzech miesiącach z dekusiem odwrócilo mi się o 180 stopni. nagrałem się więcej niż przez rok na konsolach, gry tanie wygodnie się to trzyma łatwe w obsłudze no sprzęt prawie idealny.Xbox i switch poszly na sprzedaż bo leżały zapomniane. Tylko gta6 kusi do ponownego zakupu konsoli a tak to nawet nie myślę o powrocie do stacjonarnek.
Opublikowano wczoraj o 14:02 1 dzień 2 godziny temu, kudlaty88 napisał(a):To chyba ma być ten konsopc od Valve a nie deck2 z nim czekają na nowe układy od AMD. W ciągu roku się dowiemy.W zasadzie nie wiem co stoi im na przeszkodzie żeby wejść ludziom "do salonu". Mają opanowany system, sklep, a na każdej sztuce pewnie by zarabiali. Nawet jeśli miałaby być to "nisza" jak Steam Deck.
Opublikowano wczoraj o 14:05 1 dzień 2 minutes ago, drozdu7 said:W zasadzie nie wiem co stoi im na przeszkodzie żeby wejść ludziom "do salonu". Mają opanowany system, sklep, a na każdej sztuce pewnie by zarabiali. Nawet jeśli miałaby być to "nisza" jak Steam Deck.Zobaczymy, jeśli MS wyjdzie z takim Xboxem - Pecetem to pewnie pojawią się kolejni chętni, w tym Valve.
Opublikowano wczoraj o 14:29 1 dzień 23 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Zobaczymy, jeśli MS wyjdzie z takim Xboxem - Pecetem to pewnie pojawią się kolejni chętni, w tym Valve.Ja myślę, że Valve pierwsze wyjdzie z salonowym Steam czymśtam.
Opublikowano wczoraj o 14:31 1 dzień 1 minute ago, dominalien said:Ja myślę, że Valve pierwsze wyjdzie z salonowym Steam czymśtam.No zobaczymy, Xbox może być już w przyszłym roku.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Potwierdzam te cuda z lossles scaling, świetnie to działa, sprawdziłem na No Rest For The Wicked i z przedziału 38-45 jest 60 wyraźnie odczuwalne. Laga nie odczuwam, artefakty graficzne są czasem ale nie przeszkadzają. Istotne w mojej ocenie jest te 40 klatek aby gra miała, bo inaczej artefaktów i niestabilność będzie większa. Za 27 zł nic tylko brać
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Mgs delta - 50-70 fps z loseless scaling Last epoch - 60 fps z loseless scaling Shinobi żeby nie było że ciągle loseless scaling to 90fps NATYWNIE
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 2 minutes ago, Daffy said:Mgs delta - 50-70 fps z loseless scalingLast epoch - 60 fps z loseless scalingShinobi żeby nie było że ciągle loseless scaling to 90fps NATYWNIEWow. Trzecie życie
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Szkoda, że natywnie Lossless Scaling nie działa jeszcze na Decku, natomiast fajnie, że jest plugin do Decky Loadera i wciąż idziemy do przodu. Ale do rzeczy: mam wersje LCD. Wspominam o tym, bo nie udało mi się wczoraj w nocy testowo uzyskać w żadnym wypadku powyżej 60fps, używając LS w starszych tytułach - nawet wyłączając limit klatek z poziomu samego Steam Decka. Tak to faktycznie działa na Decku? W tym sensie, że na OLED-zie też nie da się przebić bariery 90 fps?Druga rzecz, trochę byłem sceptyczny, ale stwierdziłem, że mam fajny tytuł do przetestowania tego ustrojstwa na Decku: nieco zapomniane i niedocenione Split/Second. Wyścigi z limitem na 30 klatek, co trochę w 2025 daje po oczach. One mur-beton działają na Decku w tych 30fps. Liczyłem na to, że Lossless Scaling pomoże mi przełamać tę barierę i podwoić klatki. Ale poległem. Macie pomysł, jak obejść taki twardy limit klatek ustawiony na poziomie samego silnika gry? Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez l33t
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 5 minut temu, NemoKOF napisał(a):Wymień chociaż na Oleda Bożego w końcu xDo nie! uciekajmy!