Opublikowano 27 maja27 maj Sorry że ciągle pytam o pierdoly ale poleci ktoś jakieś nakładki na analogi do decka. Tak przeglądam na necie i znalazłem w sumie jeden zestaw normalnie wyglądających dedykowanych nakładek za ponad 100zeta a reszta to jakieś misie,czaszki i inne bzdety.
Opublikowano 27 maja27 maj 42 minuty temu, kudlaty88 napisał(a):Sorry że ciągle pytam o pierdoly ale poleci ktoś jakieś nakładki na analogi do decka. Tak przeglądam na necie i znalazłem w sumie jeden zestaw normalnie wyglądających dedykowanych nakładek za ponad 100zeta a reszta to jakieś misie,czaszki i inne bzdety.Może dbrand? Skull & Co też coś ma. Ale dbrand ma świetne teksty na stronie 😆
Opublikowano 27 maja27 maj Używam kocich łapek. 100x lepsze od oryginalnych analogów zbierających za mocno naskórek
Opublikowano 28 maja28 maj Sorry że ciągle pytam o (pipi)y ale poleci ktoś jakieś nakładki na analogi do decka. Tak przeglądam na necie i znalazłem w sumie jeden zestaw normalnie wyglądających dedykowanych nakładek za ponad 100zeta a reszta to jakieś misie,czaszki i inne bzdety. Podobnie jak DarkStar polecam skulla. W zestawie masz trzy różne pary, mi najbardziej siadły te niskie grubsze, chociaż wysokich też sporo osób używa.https://amzn.eu/d/jbhv9qKJak się nie spieszy, to na ali to samo można wyrwać połowę taniej, z jakimiś monetami itp.
Opublikowano 28 maja28 maj dbrand twierdzi, że w ich gumkach nadal działa gyro w Steam Decku, u Skull & Co. nie ma o tym żadnych informacji.Touch CompatibilityYes, it still works.If you're one of the six people who actually use gyroscopic controls on their Steam Deck, rest assured: Stick Grips will not interfere. If you're furiously typing an email defending gyro controls: stop. We don't care.FYI jestem jedną z tych sześciu osób ;)
Opublikowano 28 maja28 maj Podłączam się pod Skulla, mam od nich gripy do Switcha i są naprawdę porządne - jest dobry chwyt pod palcem, przyjemna tekstura nakładki i nie obraca się wokół gałki jak niektóre innych producentów.
Opublikowano 28 maja28 maj Mi są gripy do Steam Decka niepotrzebne. Dla mnie analogi w tym sprzęcie są dość spore i bardzo wygodne, ale wiadomo - kwestia anatomii (przyzwyczajeń też). :) W joyconach miałem kolorowe dziecinne nakładki od Skulla.
Opublikowano 29 maja29 maj Natywna apka GeForce Now na SD już dostępna https://www.nvidia.com/en-us/geforce-now/download/
Opublikowano 29 maja29 maj W dniu 28.05.2025 o 07:21, DarkStar napisał(a):dbrand twierdzi, że w ich gumkach nadal działa gyro w Steam Decku, u Skull & Co. nie ma o tym żadnych informacji.FYI jestem jedną z tych sześciu osób ;)Kto nie korzysta z gyro ten gapa. Nie wiem, skąd oni mają info, że mało ludzi tego używa, ale celowanie gyro pod L2 jest obowiązkowe.
Opublikowano 29 maja29 maj Jest też właśnie Promka na geforce now na średni tuer za 160 zł. Skusiłem się, działa wszystko rewelacyjnie
Opublikowano 29 maja29 maj W sumie nigdy nie rozumiałem koncepcji gripów do czegokolwiek. Zawsze grało mi się w nich niewygodnie, ale cóż jestem w mniejszości skoro innym do pomaga.
Opublikowano 29 maja29 maj 2 godziny temu, Moldar napisał(a):Jest też właśnie Promka na geforce now na średni tuer za 160 złTo jest na miesiąc czy na rok?;))Edit. Dobra widzę że 6mcy czyli niezła cenka. Do takiego małego urządzenia chyba i tak nie ma sensu tego najlepszego abo brać Edytowane 29 maja29 maj przez drozdu7
Opublikowano 29 maja29 maj Dla przenosniaka to nawet jakby była opcja dopłaty by w tym darmowym koncie nie mieć takich kolejek i dłuższą możliwość sesji to miałoby to sensTen najdroższy wariant to ma sens tylko dla ludzi co chcą grać w GeForce now stacjonarnie
Opublikowano 30 maja30 maj Świetnie to działa, nie wiem jak oni to robią, pod względem obrazu i opóźnienia nikt do nich nie ma nawet startu. Jeszcze wczoraj chciałem brać Legion GO S, a teraz w sumie jest mi już zbędny, bo to co chciałem, ogram na GFN. Jedyny minus, że apka nie jest bezpośrednio w sklepie Steam.
Opublikowano 30 maja30 maj Ja pograłem wczoraj w tym darmowym tierze godzinkę w expedycje, no za chuya bym nie powiedział że to nie chodzi prosto z konsoli, parry wchodziło itd. No mega spoko opcja do gierek gdzie deck natywnie nie ogarnia zadowalająco. Chyba sobie kupię ten środkowy abonament co teraz w promo 160pln za pół roku.
Opublikowano 30 maja30 maj GFN to jest czarna magia, nie mam absolutnie pojęcia jak oni to zrobili, ale to jest jedyna chmura która w 99% nie różni się niczym od grania natywnie (ten 1% to zostawiam, bo raz na 30 sesji coś na sekundę czy dwie się przywiesi). Jeśli tak miałby wyglądać cloud gaming to nawet by mi nie było żal.
Opublikowano 30 maja30 maj Chciałbym, żeby jeszcze miało to coś pokroju Quick Resume. Żeby dało się zahibernować sesję i płacić za przestrzeń dyskową, na której ta sesja jest trzymana. Bo GFN ma tylko dwa minusy. Jeden to always online, siłą rzeczy, a drugi to niemożność zawieszenia rozgrywki w dowolnym momencie, przez co dla mnie nie bardzo nadaje się do niektórych gier, w których nie można w każdym momencie zapisać stanu gry.@Daffy jak Ekspedycja chodziła na tym tierze? Jakie ustawienia, ile klatek? Free tier i Performance to chyba ten sam hardware, prawda? Sam się zastanawiam czy skorzystać z tej promocji, ale Performance dla mnie to tylko na handhelda. Na 4K TV już nie bardzo. Miałem Ultimate przez ponad pół roku, to jest sztos. Szkoda, że nie przecenili :(
Opublikowano 30 maja30 maj @DarkStar podeślę ci później ustawienia. Z dlss na średnich detalach chodziło fajnie. Free tier i performance to inny hardware. Na 100% bo Indiane w grudniu zacząłem na free, a kończyłem na płatnej i zauważalnie chodził lepiej
Opublikowano 30 maja30 maj A faktycznie, na Free nie ma oznaczenia RTX, więc to musi być coś innego. Wydawało mi się, że Free to to samo, tylko z kolejką i ograniczeniem czasowym. Pomyliłem się.
Opublikowano 30 maja30 maj I w jakich ustawieniach gry chodzą na tym GF Now w Performance? Jest jakaś drastyczna różnica względem natywnego grania?
Opublikowano 30 maja30 maj drastycznaW serwerowaniach Nvidii siedzą GeForce 5080 z tego co się orientuje. Wydajnościowo względem GPU Decka to przepaść.
Opublikowano 30 maja30 maj Na ultra nie wszystko bedzie działać w 60 fps, tak na wysokie trzeba zjechać, czasem niżej. Ofc dla decka to niewielka różnica. Świetnie, że Microsoft dodał swoje gry i są kompatybilne z gamepass. Wiecej mocy już pewnie tylko dla najwyższej usługi.
Opublikowano 30 maja30 maj Dla mnie to nowy temat więc dopytam dla pewności. Mogę sobie połączyć bibliotekę Xboxa i Steama z gfn i teoretycznie za rok sobie grać w takie gta6 na deku pod drzewkiem na świeżym powietrzu byle żeby net był w miarę szybki?