Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tormented Souls

Featured Replies

Opublikowano

Nowy survival horror będący hołdem dla klasycznych Residentów, Silent Hillów i Alone in the Dark.

Mroczna gra, w niezłej oprawie i pokazująca że tego typu gry jeszcze dają radę - zbiera niezłe oceny w sieci.

Wlatuje u mnie na listę do sprawdzenia. Ktoś już ogrywał?

• Odpowiedzi 281
  • Wyświetleń 29,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To dziś nocka.  Słuchaweczki + OLED z tą ciemnością w grze - jak dobrze być graczem.     

• Ja pyerdole jaka ta gra jest dobra, wczoraj w końcu miałem czas przysiąść na kolejne dłuższe posiedzenie. Specjalnie nie odpalam gry w innym momencie niż wieczór, obowiązkowo zgaszone światło i słucha

• Dzisiaj w nocy skonczylem. Ale to bylo dobre! Zaje,biscie satysfakcjonujaca gra. Nie sadzilem, ze tak mi brakowalo oldskulowych horrorkow.   na plus: - swietny klimat, raz RE raz SH

Opublikowano

Właśnie obejrzalem ten materiał i zaraz sciagne na PS5. :) Pogram trochę i opisze swoje wrażenia.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Wcześniej widziałem zapowiedzi PS4/PS5, ale nigdzie nie widzę wersji na czwórkę, czy to pudełka, czy nawet w PS Store.

To już tylko next-gen?

Opublikowano

Świetnie to wygląda. Uwielbiam takie gry. I oceny ma dobre. Dziś sprawdzę demko jak jest na ps4

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano
1 godzinę temu, smoo napisał:

Jest na PS4, również demko na PSN.

Szukałem wczoraj na konsoli przez tę lupę i nic nie znajduje, nawet po wpisaniu całego tytułu :dunno:

Opublikowano
  • Autor

Hmm, google podają że wersja na past geny jeszcze nie gotowa ale powinna się pojawić jeszcze w tym roku. Na dzień dzisiejszy tylko PC i current gen. Także mój błąd, sorki.

Edytowane przez smoo

Opublikowano

Zgadza się - dopiero jak wszedłem na stronę gry na amazonie to pojawia się informacja „this item will be released on december 31, 2021”

Opublikowano

Pobiera się :D Po pracy będzie badane, trochę się jaram po opiniach :D

Opublikowano
  • Autor

Tylko nie odpalajcie początku przy innych domownikach, bo tam dzieją się perverse sceny rodem z jakiegoś hentaia  :reggie:

Opublikowano

Pograłem troszkę i jak za taką cenę to tym, którzy lubią oldschoolowe survival horrory, polecam bardzo. Niezły miszmasz, i tak jak zresztą mówią twórcy to jest hołd dla tego typu gier i póki co chyba najlepszy. Rzygałem już tymi horrorami FPP, a tu nie dość, że Tormented Souls jest przyjemne dla oka i ucha to robi też dobrze zagadki, eksploracje, no kurcze jestem pozytywnie zaskoczony.
Zdążyli już mnie zabić 2 razy, za pierwszym razem testowałem przeżywalność bohaterki xD za drugim myślałem, że jeszcze jednego hita wytrzymam i musiałem 2 razy powtarzać kawałek, taśm dzięki którym możemy zapisać grę na magnetofonie jest mało póki co :D.
Motywy z sajlenta też dają radę (alternatywny świat na przykład.), i od razu po zapaleniu zapalniczki przypomniał mi się taniec cieni w pomieszczeniach z Sajlenta 2. Cymesik jest na razie :D

Edytowane przez cotek

Opublikowano
10 godzin temu, smoo napisał:

Tylko nie odpalajcie początku przy innych domownikach, bo tam dzieją się perverse sceny rodem z jakiegoś hentaia  :reggie:

No słyszałem, że są cycunie :ohboy:

A macki też? :philosoraptor:

Opublikowano

Też mam na liście.
Tak samo jak visage i song of horror :)
Problem że używek nie ma a visage znienawidzona cyfra :(

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, Wredny napisał:

No słyszałem, że są cycunie :ohboy:

A macki też? :philosoraptor:

bobs, vegana i opyerdzielanie węża w wannie :obama:

Opublikowano

Pogoda za oknem deszczowa, więc może świetny horror w stylu lat 90? Polecam z całego serca, klimat wylewa się z ekranu niczym 20 lat temu przy pierwszych Residentach, czuć po tej grze niski budżet tak klimat, ujęcia, zagadki, save room’y i zatracony już nieco gatunek iście wylewa się z ekranu. Na tą chwilę mogę napisać że ta gra to połączenie Resident Evil i Silent Hill’a z własnym pomysłem na siebie. 

Opublikowano

Im dalej tym lepiej, 40% gry za mną a poziom dalej utrzymany, No takich sztosów to brakowało. Fani Sh i RE must Have!

Opublikowano

Ja się bardzo miło zaskoczyłem zagadkami, jedna z (Main Hall)

Spoiler

posągiem w którym jest serce, obczajenie stetoskopem jak bije i taki sam rytm należy wybić pukając do drzwi oddalonych o kilka korytarzy wcześniej znalezioną klamą - no ale miałem banana na ryju :D

Opublikowano
2 godziny temu, cotek napisał:

Ja się bardzo miło zaskoczyłem zagadkami, jedna z (Main Hall)

Pokaż ukrytą zawartość

posągiem w którym jest serce, obczajenie stetoskopem jak bije i taki sam rytm należy wybić pukając do drzwi oddalonych o kilka korytarzy wcześniej znalezioną klamą - no ale miałem banana na ryju :D

No tych zagadek w starym stylu jest dość sporo ale przede wszystkim nie męczą i są pomysłowe. Uwielbiam też czytać wszelkie dokumenty.

Opublikowano

Ogólnie Bloober Team powinien podpatrzeć sobie Tormented, może nauczą się jak zrobić okej gameplay :D 

Opublikowano

Czyli co, będąc wychowanym na starych horrorach nie ma co się zastanawiać? To chyba chwycę na Steamie, gra nie kosztuje dużo, a wasze głosy zachęcają.