Skocz do zawartości

Retro handheldy do emulacji

Featured Replies

Opublikowano

A z tym to się zgadzam, jako start do "otwarcia" kolekcji jest idealne, bo najpierw to ograć to i tak pół życia by było za mało. No i po kolei potem dodawać to, czego brakuje.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 115,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dotarło do mnie dzisiaj Miyoo Mini+, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, fajnie to leży w dłoni, ekran bardzo spoko jak na takie pieniądze, w weekend będę się bawić więcej i pewnie zainstaluje onionOS

• Wspaniale jest ogrywać zaległości z gba na słoneczku

• Po co wam te polskie wersje? Przecież językowo to są proste gierki, a wy nie macie już po 8 lat.

Opublikowano

A czy gdzieś w tych paczkach jest Dragon Ball Z: Super Saya Densetsu ze SNES ale ze spatchowanym tłumaczeniem? Mam wersję JP, wgrałem patcha ENG i mi gry nie odpala wtedy.

Opublikowano
7 minut temu, SnoD napisał(a):

Mam wersję JP, wgrałem patcha ENG i mi gry nie odpala wtedy.

Nie wiem jak z grami ze snesa, ale jak patchowałem gry z GBA to musiała być konkretna wersja czystego roma, nie z kazdym działały.

Jest i działa

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano
W dniu 11.05.2023 o 13:38, grzybiarz napisał(a):

PiBoy XRS, można go jeszcze gdzieś nabyć? Wygląda trochę jak Neo Geo Pocket Color, co mocno kręci.

Opublikowano
1 godzinę temu, Shen napisał(a):

Nie wiem jak z grami ze snesa, ale jak patchowałem gry z GBA to musiała być konkretna wersja czystego roma, nie z kazdym działały.

Jest i działa

Przechwytywanie.JPG

Fakt, jest i działa, jest jaranko D

20250429_121415.jpg

A ta stronka jest zajebista, po zalogowaniu można pojedyncze romy pobierać, więc nie potrzebuję już dalej szukać.

Opublikowano

Nie słyszałem o tej grze, jak przejde Mesjasza 33 to sprawdze co to za cudo.

Opublikowano
16 minut temu, Shen napisał(a):

Nie słyszałem o tej grze, jak przejde Mesjasza 33 to sprawdze co to za cudo.

Najlepszy DB w historii. Historia od ataku Sayan do końca sagi Frieezy. Turowe RPG z rozgrywką opartą o talię kart. Gra wyprzedzała swoje czasy o dobre 30 lat.

Opublikowano
3 hours ago, BRY@N said:

Czy do ładowania tych konsolek używacie jakichś specjalnych ładowarek czy wystarczy żeby zgadzało się napięcie i amperarz?

Można gdzieś znaleźć romy z Pokemonami ale po polsku?

Mojego Anbernica ładuje czymkolwiek. Różnymi kostkami od telefonów, ładowarką od Steam Decka itd. Mam ją dwa lata i działa bez problemów.

Opublikowano
8 minut temu, SnoD napisał(a):

Najlepszy DB w historii. Historia od ataku Sayan do końca sagi Frieezy. Turowe RPG z rozgrywką opartą o talię kart. Gra wyprzedzała swoje czasy o dobre 30 lat.

Wydaje mi sie, ze cos takiego było na gbc tez

Dragon_Ball_Z_LSW.jpg

Opublikowano

Muszę sprawdzić. Ale to ze snes to przeszedłem z 4-5 razy. Świetnie oddaje klimat serii.

Opublikowano

Taki protip - jak ktoś gra na Miyoo Flip na os producenta, to nie używać zapisów stanu gry w systemie bo się purrdoli i tracimy dostęp do zapisów.

Opublikowano
33 minuty temu, SnoD napisał(a):

Taki protip - jak ktoś gra na Miyoo Flip na os producenta, to nie używać zapisów stanu gry w systemie bo się purrdoli i tracimy dostęp do zapisów.

Pierwsze co ktoś mi doradzał po zakupie konsoli, ale i tak wgrałem garlica i mu os.

Opublikowano

Tym się zajmę kiedy indziej, już wystarczająco się nagimnastykowałem żeby zapisać w ustawieniach retroarch by nie odpalał się za każdym razem po chińsku i usunąć na stałe te "nakładki wizualne" emulatora bo jakoś same się poustawiały.

Żeby to wszystko ogarnąć to naprawdę potrzeba trochę czasu.

Opublikowano

Wgrałem soft, wrzucilem paczke z tego torrenta i nic nie musiałem już więcej grzebać. Wszystko było poustawiane jak trzeba.

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Mojego Anbernica ładuje czymkolwiek. Różnymi kostkami od telefonów, ładowarką od Steam Decka itd. Mam ją dwa lata i działa bez problemów.

Nie próbowałbym tego z takimi chińskimi urządzeniami, ale róbcie co chcecie.

Opublikowano
7 minut temu, Rozi napisał(a):

Ładuje różnymi ładowarkami Anbernica RG35XX od czerwca 2023

Opublikowano
41 minut temu, Rozi napisał(a):

Wystarczy, że ładowarka ma mało watów. Do telefonu mam 120 więc jej nie używam, wydaje mi się że jakaś 30w będzie git

Opublikowano

Ładowarka od Roga nie działa z Flipem. Narazie właśnie od telefonu idzie w ruch.

Opublikowano
Godzinę temu, Chewie napisał(a):

Wystarczy, że ładowarka ma mało watów. Do telefonu mam 120 więc jej nie używam, wydaje mi się że jakaś 30w będzie git

No to tak, musi mieć mało watów. Ja też ładuję ładowarką od telefonu, starego telefonu. I obowiązkowo kabel z zestawu.