MEVEK 3 440 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Wlasnie ukonczylem czapter z Spoiler teledyskiem - normalnie mistrzostwo swiata. Wyj.ebane sztosiwo. Tu nie ma mowy o recyklingu. Remedy odjebalo kawal dobrej roboty zasypujac nas co rusz swiezymi pomyslami No nie mam slow. To Jest cudenko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 (edytowane) @MEVEK, popieram zdecydowanie ale daj to "słowo klucz" w spoiler plis, niech ludzie mają max zaskoczenia i radości z tej sekwencji Edytowane 30 Października 2023 przez Amer 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Mój ulubiony portal również dostrzegł geniusz Alana Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Miałem nie brać, miałem czekać na przecenę bo jedynka trochę jednak mi nie siadła. Ale smaka narobiliście, może właśnie dwójka jest tym czym w moich wyobrażeniach miała być część pierwsza. Gra kupiona! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 (edytowane) Jedynka to zupełnie inna liga. Nie, nie chodzi nawet o oprawę itp. Zupełnie inne rozłożenie ciężaru. 13 lat różnicy zrobiło swoje nie tylko w aspekcie technicznym, ale też poszczególnych mechanik. W AW2 dosłownie czuć, że pomysły tliły się w głowach ekipy Remedy od dawna. Kłębiły i dojrzewały, by ostatecznie przyjąć perfekcyjnie dopasowaną formę. AW2 (którego uwielbiam i na premierę katowałem jak szalony) to przy tym zaledwie zalążek, nieopierzone pisklę, z którego dopiero po 13 latach wyrosło coś niezwykłego. @.:marioo:., zdaje się że jesteś sympatykiem cięższych klimatów w gierkach (wnioskuję po avatarze), więc raczej nie ma szans byś przejechał się na tym tytule. Graj i koniecznie dawaj znać jak siadło. Nie pytam "czy" tylko jak bardzo Edytowane 30 Października 2023 przez Amer Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Amer, akurat gust co do gier mamy podobny, więc tak, głównie Twoja opinia była dla mnie cenna Spoko, jak skończę dam znać jak mocno siadło! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rooofie 133 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Alanik jest tak dojebany, że obawiam się, że remake Silent Hilla 2 przesunie się daleko w 2024 żeby uniknąć porównań Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 1 godzinę temu, .:marioo:. napisał: Amer, akurat gust co do gier mamy podobny, więc tak, głównie Twoja opinia była dla mnie cenna Spoko, jak skończę dam znać jak mocno siadło! Wydaje mi sie ze 2 pierwsze godzinki Ci stykna. Sam zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Im dłużej w to gram tym więcej mam skojarzeń z The Evil Within 2, które uwielbiam. Zabawa z różnymi rzeczywistościami, zrodzonymi w czyjejś głowie, ludzie, których spotykamy w alternatywnych wymiarach, większe lokacje z mapą i punktami wartymi odwiedzenia na niej zaznaczonymi - to wszystko miałem już w zajebistym tytule od Tango Gameworks, tyle że tu jest zdecydowanie wyższy poziom wykonania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Jestem w rozdziale Return 3, grę chłonę po mału, w wolnym tempie żeby jak najdłużej się tym tytułem rozkoszować , brak mi słów żeby opisać jak niesamowita jest ta gra, dawno czegoś takiego nie miałem, wiedziałem, że to będzie bardzo dobra produkcja ale nie, że aż tak, tutaj nie ma słabego elementu. Już wiem, że gra będzie u mnie na równi z inną gra życia jeśli chodzi o takie liniowe tytuły narracyjne czyli The last of us. Ta gra jest też o tym jak można zrobić coś tak niesamowitego co jednocześnie nie jest napierdalanka gdzie co chwilę się strzela, tutaj jest to idealnie wyważone. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 (edytowane) 53 minuty temu, MEVEK napisał: Wydaje mi sie ze 2 pierwsze godzinki Ci stykna. Sam zobaczysz IMO 2h może być ciut mało. Sam spędziłem tyle w pierwszym rozdziale, a ten stanowi bardziej tutorial i wprowadzenie. A już bankowo nie pokazuje fantastycznych pomysłów i mechanik, którymi upakowana została gra. Powiem więcej, początek jest dość ślamazarny. U mnie weszło to idealnie bo mogłem spokojnie złapać klimat i nabrać apetytu na historię, jednak nie zdziwię się jeśli komuś średnio to podejdzie. Plus jeszcze jedna kwestia - z racji możliwości... Spoiler wybierania kim chcemy grać w danej chwili ... niektóre motywy, w tym także te najlepsze, mogą pojawić się zdecydowanie później. U mnie np. najlepsza misja trafiła się po ponad 20h, bo tak ułożyłem sobie scenariusz, a widziałem dziś, że niektórzy odpalają ja już po dosłownie kilku godzinach (3-5 mniej więcej). @Wredny w punkt. Mechanicznie to troszkę taki TEW2 tylko zrobiony znacznie lepiej i - przede wszystkim - bardziej na serio. Edytowane 30 Października 2023 przez Amer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 jestem bardzo zadowolony, Remedy jak mało które studio zaslużyło sobie na taki sikces Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Wpadl paczyk właśnie https://www.alanwake.com/story/alan-wake-2-update-notes/ Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 No nie wiem... ja sie zakochalem eksploracja pani FBI oj bardzo sie z nia polubilem. Pisarzyk musi sobie poczekac Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Godzinę temu, ASX napisał: jestem bardzo zadowolony, Remedy jak mało które studio zaslużyło sobie na taki sikces A jak twoje odczucia? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
vAHeR 52 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Zrobiliście taki mega hajpik, że aż się nim zaraziłem. Jestem już jednym kliknięciem od kupna nowego Alana Uwielbiam gry z nietypową rozgrywką, burzące czwartą ścianę itp. Obawiam się jednak bardzo, że bez znajomości Twin Peaks, True Detective i innych produkcji do których AW2 się odnosi, nie będę czuł aż takiego funu, i będzie to dla mnie typowy walking sim. Np. przejście Hellblade zajęło mi prawie 1,5 roku ( po godzinie grania robiłem kilkumiesięczne przerwy...). No i trochę się boję, że nie załapię ocb w fabule . W Control totalnie nie zrozumiałem, co i dlaczego miało miejsce pod koniec gry... Jest sens brać ten tytuł, czy lepiej nadrobić inne zaległości? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Kurła, świagier, klikaj i grej a nie się zastanawiasz, potem nam podziękujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 29 minut temu, vAHeR napisał: Zrobiliście taki mega hajpik, że aż się nim zaraziłem. Jestem już jednym kliknięciem od kupna nowego Alana Uwielbiam gry z nietypową rozgrywką, burzące czwartą ścianę itp. Obawiam się jednak bardzo, że bez znajomości Twin Peaks, True Detective i innych produkcji do których AW2 się odnosi, nie będę czuł aż takiego funu, i będzie to dla mnie typowy walking sim. Np. przejście Hellblade zajęło mi prawie 1,5 roku ( po godzinie grania robiłem kilkumiesięczne przerwy...). No i trochę się boję, że nie załapię ocb w fabule . W Control totalnie nie zrozumiałem, co i dlaczego miało miejsce pod koniec gry... Jest sens brać ten tytuł, czy lepiej nadrobić inne zaległości? To nie jest gra klasy Hellblade, jak wyżej brać i grać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Przecież pisali ze to jest Silent Hill 2 naszych czasów - lepszej rekomendacji nie znajdziesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Tylko jedna rzecz wkurza mnie w tej grze - momentami mega słaba rozdzielczość. Szczególnie w nocnych scenach otoczenie i detale potrafią być mocno rozmyte. W ogóle mam wrażenie, że początek gry jakoś lepiej wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 4 minuty temu, number_nine napisał: Tylko jedna rzecz wkurza mnie w tej grze - momentami mega słaba rozdzielczość. Szczególnie w nocnych scenach otoczenie i detale potrafią być mocno rozmyte. W ogóle mam wrażenie, że początek gry jakoś lepiej wygląda Dzisiaj był jakiś patch, może coś modzili, w każdym razie na PC nie zauważyłem, prócz hintów w sprawie zepsutego FSR AA i przejścia na FSR Quality, ale to się tyczy tylko PCtów, na konsoli i tak nic nie ustawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 44 minuty temu, vAHeR napisał: Obawiam się jednak bardzo, że bez znajomości Twin Peaks, True Detective i innych produkcji do których AW2 się odnosi, nie będę czuł aż takiego funu, i będzie to dla mnie typowy walking sim. Np. przejście Hellblade zajęło mi prawie 1,5 roku ( po godzinie grania robiłem kilkumiesięczne przerwy...). No i trochę się boję, że nie załapię ocb w fabule . W Control totalnie nie zrozumiałem, co i dlaczego miało miejsce pod koniec gry... Control nie rozumieli nawet ludzie z Remedy, więc olej - ważne, że skojarzysz miejsca i postacie oraz samo FBC. I nie obrażaj mi Alanka, nazywając go walking-simem, a tym bardziej nie porównuj do tego crapa od Ninja Theory 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Chlopaki z tymi ‚tarczami’ cos sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 (edytowane) To podpowiedź, że w pobliżu masz zagadkę/sekret (opcjonalny, więc możliwy do pominięcia - to taka podpowiedź by trudniej było przegapić). Edytowane 30 Października 2023 przez Amer 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Godzinę temu, vAHeR napisał: Jest sens brać ten tytuł, czy lepiej nadrobić inne zaległości? Nic lepszego z nowości nie ma, w ogóle nic lepszego dawno nie było, forum jest bardzo zgodny w tym temacie. Bierz Alana a te zaległości sobie zostaw na później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi