Opublikowano wczoraj o 06:36 1 dzień No to już chyba od gracza zależy czy chce mu się połączyć fakty czy po prostu tak jak piszesz poklikasz do skutku aż w końcu dopasujesz.
Opublikowano wczoraj o 06:36 1 dzień Ta policjantka ma na imię Saga? Ciekawe czy twórca inspirował się Mostem nad Sundem, bo to typowo szwedzkie imię i tam również główna bohaterka tak samo się nazywała. Tym bardziej, że Sami Järvi jest finem.
Opublikowano wczoraj o 07:01 1 dzień Chyba najlepiej klikać na tych kartkach z pytaniem, bo jak już miałem jedno zdjęcie to drugie chciałem dać po jego prawej to nie mogłem. Kliknąłem jak wyżej napisałem i fotka trafiła po jego lewej. Z maską kultu też dawałem pod ich symbole, ale też nic z tego i na chybił trafił w końcu przypięła ją trochę niżej.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Jeszcze nie zagrałem, ale kupiłem. @oFi - Remedy to fińskie studio, z Finlandii
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 6 godzin temu, mario10 napisał(a):No to już chyba od gracza zależy czy chce mu się połączyć fakty czy po prostu tak jak piszesz poklikasz do skutku aż w końcu dopasujesz.Próbowałem na poczatku układać to jakimś ciągiem przyczynowo skutkowym, a skończyło się na bezładnym klkaniu, bo i tak trzeba to robić według z góry ustalonej przez autorów kolejności często nie mającej nic wspólnego z logiką.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Myślałem aby dokończyć gierkę lub nawet zacząć od nowa ale dzięki forumkowi przypomniałem sobie tą tablice i kurcze faktycznie był to średnio trafiony pomysł. Nie umiałem aż tak detektywistyczne śledzić dochodzenia żeby wszystko się klarownie układało na tej tablicy. Trochę chaos tam był według mnie. Ale jak ktoś tu trafnie napisał - wątek Sagi był o wiele lepszy.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Też mnie czasami nachodzi ochota, aby dokończyć, albo właśnie na wkręcie sobie od nowa zacząć, ale od razu sobie przypominam o tablicy i ochota przechodzi automatycznie xD
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Trochę to wybija z klimatu to wieszanie zdjęć. Już bym wolał zwykłe zagadki z szukaniem kluczy/kodów. A nie kliknij na fotkę i słuchaj wzdychania czy pitolenia murzynki.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Detektyw analizuje/przypina zdjęcia (poszlaki) na tablicy dochodzenia? Brzmi jak przeciwieństwo wybijania z klimatu. Po prostu, co kto lubi. Dla kogoś to sztuczne wydłużanie rozgrywki, dla kogoś innego forma „znajdziek” do przeczytania i umieszczenia na tablicy.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Szczerze? Wolałbym to robić jednym guziorem "umieść zebrane dowody". Trochę to wygląda jak składanie obrazka z pociętych fragmentów.
Opublikowano 50 minut temu50 min Fakt, mogli dać taką opcję, bo to „śledztwo” na tablicy jest mocno iluzoryczne, ale jednak, mnie wciągnęło. Chociaż ja przez pierwsze godziny łaziłem po tym lesie i delektowałem się atmosferą, tak samo chłonąc obrazek po obrazku i analizę Sagi.