Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Nie ma co się emocjonować, ludzie narzekają na te zagrywkę korpo ponieważ nie ma żadnego innego info o grze. Gdyby wpadł w tym samym czasie trailer to każdy by miał wywalone na brak płyty. A tak narzekają na to info.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kara za dojenie Online i brak nowego GTA przez prawie 10 lat 

• Oby szybko, bo tego pierdolenia nie da się czytać. A JA NIE MA HAJPU I NIE CZEKAM KUPIE W GRUDNIU PATRZCIE JAKI JA JESTEM NIE INTERESUJE MNIE GRA KUPIĘ PÓŹNIEJ 8)

• Znajomy (37 lat) dowiedzial sie ze ma raka i zostalo mu juz kilka miechow zycia max (nie przyjmuje juz chemii bo na niego zle dziala) no i raczej nie dozyje juz nawet gta6.

Opublikowano
14 minut temu, Uzytnik30 napisał(a):

Coś w tym jest, można przez kolejne naście stron yebac o fatalnej zagrywce korpo, i wiele w tym słuszności, ale nic się w tej materii nie zmieni. Ja aż tak tego nie rozkminiam. Preferuję nośnik fizyczny, zawsze, ale nie widzę innej opcji niż nie wziąć cyfry na premierę. W przypadku każdej innej giereczki nie mógłbym pewnie przeboleć wywalenia prawie czterech stów na cyfrę, ale to są właśnie te wyjątki.

To nie pierwsza taka gra, AW2, Baldur 3 też nie miały płytek i były to fantastyczne gry, natomiast tam twórcy mieli jakieś inne wymówki, jesteśmy mali i nas nie stać, kasa z Epica, day1 tylko PC itp. Rockstar, który jest uważany za ostatni bastion tytułów konsolowych po prostu zrobił ludzi w chooja z Zelnickiem na czele, który wyraźnie wypowiadał się zawsze, że będzie wersja fizyczna, jak widać za taką uznaje plastikowe pudełko.

W zasadzie niepotrzebnie tylko zachód i szopka z tym pudełkiem, daliby only cyfra na PSN/Xbox Live i byłoby ciszej.

Opublikowano
12 godzin temu, Chewie napisał(a):

Czy biorąc pre order za 100$ dostanę się do Kościoła Rockstara? Zamawianie cyfrowego pre ordera bez zobaczenia nawet sekundy gameplayu podchodzi pod jakiś kult.

kurwa te wasze statementy pod publiczkę o yebaniu korpo, a w listopadzie będziecie napierdalać w mesjasza jak my wszyscy kekw

Temat aczytalny a to dopiero czerwiec classic

Opublikowano
12 godzin temu, Ukukuki napisał(a):

Sony kasuje dostęp do 551 filmów kupionych w PlayStation Store. To brutalne przypomnienie, czym naprawdę są cyfrowe zakupy - GRYOnline.pl https://share.google/JZK2e7TsjuThh6Wat

O kurde, to mega słabo jednak w przypadku cyfrowej wersji to zawsze jest możliwe i trzeba się z tym liczyć. Myślę, że sprawa prawdopodobnie skończy się w sądzie albo jakimś postępowaniem konsumenckim i Sony będzie musiało jakoś zrekompensować ludziom zakupy, zwłaszcza że zapewniano o tym, że treści nie znikną.

1 godzinę temu, Rooofie napisał(a):

The Crew, Driveclub, PT, Babylons Fall. A od rockstara chyba nadal nie można kupić klasycznych GTA3/VC/SA, tylko wersje robione przez pijanych hindusów.

Klasycznych GTA już nigdy nie będzie można prawdopodobnie kupić. Sam R* wypuszczając trylogie mówił o tym, że zastąpi ona klasyczne wersje gier ale ci którzy mają klasyki przypisane do konta mieć je będą.

1 godzinę temu, MEVEK napisał(a):

I nie trzeba szukac po sieci. Wystarczy spojrzec co sie tu na forum wyrabia. To jest żenada. Sami sobie gotujecie ten los zamawiajac cyfre w poplochu. Kto musi ukrecic te zlotej kurze leb i to powinnismy byc my. Ale jak skoro wszyscy sie juz rzucili na tego kasztana facepalm

Nikt nie ukręci tej złotej kurze łba. Nie przy gta. Ludzie, w tym ja, kupili marzenia i obietnice gry dekady (albo nawet dwóch). Przy tym wydawcy jest większe prawdopodobieństwo, że dowiezie produkt w takiej właśnie jakości niż kasztana. Oczywiście oczekwiania i rzeczywistość mogą się okazać rozbieżne, jak przy CP2077 jednak to nadal wątpliwe aby taki wydawca pozwolił sobie wydać kasztana. Poza tym do czasu premiery zawsze można wycofać preorder i otrzymać zwrot kasy. Rozumiem obawy, że taki precedens z GTA może zachęcić innych wydawców do podobnych praktyk ale ilu to się uda skutecznie w takiej skali? Prawdopodobnie do wydania GTA 7 nie będzie porównywalnej premiery w świecie gier więc przez dekadę albo i dwie nikt nie powtórzy sukcesu przy sprzedaży swojej gry w taki sposób. Owszem, zawsze znajdą się fani nowych CODów, którzy kupią przed premierą nową część w cyfrze jednak nie będzie to taka skala jak przy gta.

22 minuty temu, Luqat napisał(a):

Oprócz tych, którzy kupili i których jednak kogoś. Poza tym czy gra dobra, średnia czy wujowa, to żadna różnica. Ktoś kupił i ma prawo włączyć kiedy chce. No, ale ty chyba masz problem ze zrozumieniem.

Rozumiem frustracje jednak to kwestia zrozumienia tego co się kupuje i jakie wiążą się z tym ryzyka. Oczywiscie to powinno być bardziej eksponowane podczas zakupu aby gracz miał tego realną świadomość. Większosć dużych wydawców to spółki giełdowe a ich celem jest maksymalizacja zysku i dostarczanie dywidendy dla właścicieli akcji - jak produkt przynosi straty albo nie ma prognozowanych zysków, to trzeba go ubić. Po stronie sprzdającego wszysscy się zabezpieczyli a tylko gracze zostają na lodzie. Dlatego zainterweniować powinien publiczny regulator aby wymusić pewne rozwiązania na wydawcach jak np możliwość drugiego życia gry i odpalanie jej na prywatnych serwerach.

Opublikowano

Każdy ma prawo do własnej opinii i ją wyraża lapka Wiemy ze branża sie zmienia nieuchronnie ale niektórzy psioczą a robią dokładnie to do czego korpo nas zmusza bez zastanowienia. Ja jestem przeciwny tym praktykom dlatego sie wstrzymuje z bezsensownym pre-orderem na cyfrę którą z reszta mogę złożyć dzien przed premiera. Chce zobaczyć jak to sie rozwinie i co naprawdę tracimy kupując bieda wersje, zobaczyc kolejny trailer i gameplay. Ciekawi mnie czy będzie więcej takich niespodzianek? Do premiery mamy jeszcze szmat czasu a tu juz sie chłopaki pakują na ring bo ktos ma odmienne zdanie P Przy takich nerwach nie dotrwacie do premiery. Trochę luzu i szacunku do siebie usmiech

Opublikowano
53 minuty temu, II KoBik II napisał(a):

Michu już ci napisał. To tylko jebane gierki wideo a wy robicie dalej z tego chuj wie co XD.

Dalej nie rozumiesz o czym mowa.

13 minut temu, Elitesse napisał(a):

Klasycznych GTA już nigdy nie będzie można prawdopodobnie kupić. Sam R* wypuszczając trylogie mówił o tym, że zastąpi ona klasyczne wersje gier ale ci którzy mają klasyki przypisane do konta mieć je będą.

Ja mam cały czas płytę z Vice City na pc (ostatnie GTA, w które grałem, chociaż jakiś czas temu kupiłem też za parę złotych 4 na Xboxa i na steamie, ale wciąż nie zagrałem) i odpalę sobie kiedy będę chciał, bez pytania rokstara o zgodę.

Opublikowano
1 godzinę temu, II KoBik II napisał(a):

Michu już ci napisał. To tylko jebane gierki wideo a wy robicie dalej z tego chuj wie co XD.

No i właśnie w tym tkwi problem. Właśnie przez ludzi, którzy piszą 'to tylko gierki', 'to tylko jedna gra', 'tutaj nie ma szkody bo wyjdzie goty więc 350zł można dać' rozpierdalana jest ta branża na życzenie graczy. Te wszystkie chujowe zmiany, które zaistniały przez ostatnie 20 lat są winą tylko i wyłącznie tego, że gracze dają się nabijać w butelkę a korposy coraz bardziej przesuwają granicę jak bardzo mogą ich jeszcze wyruchać. Dzisiaj to jest jedna gierka, a za 5 lat możesz mieć taką chujnię na rynku że kryzys z 1983 to przy tym chuj.

Opublikowano

Spokojnie. Najlepsze gry w historii gamingu już powychodziły. Branża już niczym nie zaskoczy. W razie kryzysu ogracie te gry ponownie. Nawet z płytek pewnie.

Opublikowano
26 minut temu, suteq napisał(a):

taką chujnię na rynku że kryzys z 1983 to przy tym chuj.

Ten kryzys to spory mit w kontekście całej branży, dotyczył on tylko USA.

Opublikowano
1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):

Ten kryzys to spory mit w kontekście całej branży, dotyczył on tylko USA.

No czyli największego rynku obok Japonii bo Europa wtedy była niczym.

Opublikowano

8 godzin temu, MEVEK napisał(a):

I nie trzeba szukac po sieci. Wystarczy spojrzec co sie tu na forum wyrabia. To jest żenada. Sami sobie gotujecie ten los zamawiajac cyfre w poplochu. Kto musi ukrecic te zlotej kurze leb i to powinnismy byc my. Ale jak skoro wszyscy sie juz rzucili na tego kasztana facepalm

W dniu 11.06.2026 o 19:07, MEVEK napisał(a):

@oFicjalnie złożyłem zamówienie cyfrowe ale jak wyjdzie pudełeczko to biorę dwa razy. A co tam. Na marzeniach sie nie oszczędza, za nimi sie podąża good2

Chlorowi banie ginesy przepaliły

Opublikowano

Ej, a można się troszkę jarać, ale jebać korpo skurwysynów? Coś tam połknę a i owszem, ale żeby po same kule brać to chyba tylko starcom wszystko jedno )

Opublikowano
30 minut temu, MichAelis napisał(a):

Chlorowi banie ginesy przepaliły

Wybacz koleżko ale Capcom dostarcza giereczki jak poj.ebany ostatnimi czasy. Tylko w tym roku 4 projekty. Wszystko standardowo w pudełeczku w kilku wersjach bez żadnego dzielenia i oszukiwania graczy. Takiego wydawcę to ja będę szanował do swojej śmierci i jeden dzien dłużej hi

5f7ef8736fd8ac9f62d8.png

reggie

Opublikowano

Mhm, i cyk preorder cyfry bez daty premiery. Nie umniejszam capcomowi bo sam wezmę day one, ale pierdolisz głupoty tutaj

Opublikowano

Nie no z czym do ludzi. rockstarowi zrobienie czterech gier zajełoby z 45 lat a Capcom boży ogarnia to w rok.