Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Best of Szósta Generacja, półfinały.

Która lepsza? 101 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grand Theft Auto: San Andreas vs. Metal Gear Solid 3: Snake Eater

• Grand Theft Auto: San Andreas
    • Metal Gear Solid 3: Snake Eater
  2. 2. God of War 2 vs. Grand Theft Auto: Vice City

• God of War 2
    • Grand Theft Auto: Vice City

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 18.02.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Serio głosujecie na vice city stare dziadersy? Co ja z wami mam na tym forumku

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ty już, kolego, może przestań głosować - swoje już (nie)zrobiłeś - lepiej żebyś i tu krzywdy nie zrobił.

• Niekoniecznie - po prostu zostało zestawione w parze z prawdziwym arcydziełem i jedną z najlepszych gier ever. Sam uważam SA za całościowo lepsze niż VC (choć uwielbiam obydwie), ale nie dam jakiego

• Q-S to największe gówno jakie może pojawić się w grze, sprawia że każdy, nawet najbardziej skillowy tytuł staje się dziecinnie łatwy. Wyobrażacie sobie quick save'a w Soulsach? Ciach! udane trafienie

Opublikowano

Oo remisik, kurwa żeby tylko seniorzy nie musieli decydować jutro o 7:46 rano. 

Opublikowano

Boze Kojimbo jak pewnie z wężami leci po kolejne złoto :obama::kojima: Przecież tej maszyny nic nie zatrzyma. Niestety 4 i 5 to już nawet nie przejdą z 2 etapów zapewne. Znaczy stety. 

Opublikowano
  • Autor

Miał być finał GTA vs. GTA, ale nie dla Rockstara ta pomarańcza.

Na San Andreas nawet nie splunę.

Ale Vice City trochę szkoda i do końca się BIŁEM Z MYŚLAMI.

Jednak Kratos może dać ciekawszy i nieco bardziej wyrównany finał.

Opublikowano

jednak stara sentencja ciągle aktualna: jebać graczy

Opublikowano

Zabawne jest, ze jakby wyszly dwa porzadne rimejki vice city i gow 2, to większość by kupila gta.

Opublikowano

Jasne, GTA SA to majstersztyk technologiczny, ale ostatecznie to nie Saint's Row, więc mi nie szkoda :P

A tak nieco bardziej poważnie, to MGS 3 jest mimo wszystko dziełem wybitym i dopieszczonym, pełnym smaczków i emocjonalnych zwrotów akcji, w dodatku stawiające serie na nogi. W MGS-ach jest pewna też sztuka dla sztuki. Ile przewrotności w wypowiedzi Kojimy, a ile prawdy nie wiemy, ale mówił że robienie scenariusza do każdego MGS-a to katorga, bo zawsze tworzył kolejną część z myślą, że będzie ostatnią i potem musiał nagle wymyślać jakieś plot twisty i połączenia ( :dynia: ). Ostatecznie jest w tym mistrzem. MGS 3 to też niesamowita kreatywność. Chcesz grę przejść widelcem? Tak, da się. Snake się struł? Poobracaj jego modelem w menu, to się zrzyga. Nie umiesz przejść bossa? Przestaw zegar w konsoli, a umrze ze starości. I tak dalej.

Obie te gry miały wszystko by być w finale. Są z dwóch światów. Mistrz świata otwartego i mistrz świata zamkniętego. Cóż, tym razem wygrała stara sprawdzona formuła. I moim zdaniem w finale to MGS3 powinen wygrać.

Vice City to nieco inna bajka, bo jednak był czymś w rodzaju rozbudowanego GTA 3, z dobrą fabułą i klimatem Scarface. Nie bylo takiej rewolucji jak GTA SA. God of War 2 był rozbudowanym God of War 1, choć jeśli chodzi o grafikę, to nazywano to prawilnie PS 2.5, a odpalony na PS3 (gdy te jeszcze to potrafiło) nieco złośliwie nazywano pierwszą next genową grą. W pewnym sensie GoW 2 dostał zaszczytną rolę pięknego pożegnania szóstej generacji. Może właśnie dlatego wygrał z Vice City? Cóż, jak pisałem powyżej - w finale powininna wygrać metalowa, solidna zębatka ;)

Opublikowano
30 minut temu, wojtas011 napisał:

Zabawne jest, ze jakby wyszly dwa porzadne rimejki vice city i gow 2, to większość by kupila gta.

Sęk w tym, że God of War 2 nie potrzebuje rimejku, bo jest tak samo grywalny jak w 2007 r, a z VC(mimo dużego sentymentu) jest już trochę gorzej.

Opublikowano
  • Autor

Zapraszam na ostatnią przejażdżkę.

Opublikowano

Vice City? Jego miejsce jest tam gdzie re4. Po stronie przegranych :nosacz3:

Opublikowano

Wiara w foruma mi wrociala ale niesmak pozostal.

Opublikowano

Kratos nie raz pokazał, że potrafi dojechać dużo potężniejszych (na pierwszy rzut oka) przeciwników. Mam nadzieje, że w finale też pokaże ukryty power :yeti:

Opublikowano

No finał to się będzie trzeba zastanowić na co głosować.

Opublikowano

Całe 0,3 sekundy trzeba będzie się zastanawiać, a potem oddać głos na pożeracza wenszy.