Opublikowano 12 czerwca12 cze 37 minut temu, Josh napisał(a):Ciekawi mnie czy Nomura od początku miał zaplanowaną w detalach tak dużą historię czy dopiero z czasem dokładał kolejne elementy tej popierdolonej układanki, aż mu się to wymknęło spod kontroli.Według wywiadów, to planuje część dalej, czyli jak robili 2 to też już planował BBS i przez to w epilogu 2 mamycmentarz keyblejdówNo ja poleciałem całą sagę od 1 do 3 pierwszy raz od zeszłych wakacji i nie czuje się bardzo pogubiony, chyba największe zamieszanie wprowadza cześć z 3DSa.4 chyba będzie sporo nawiązywać do postaci właśnie z tych komórkowych czy przeglądarkowych gier i pewnie do martwego versusa XIIIwiec warto obejrzec film z płyty KH 2.8 Edytowane 12 czerwca12 cze przez wojtas011
Opublikowano 12 czerwca12 cze 9 minut temu, wojtas011 napisał(a):Według wywiadów, to planuje część dalej, czyli jak robili 2 to też już planował BBS i przez to w epilogu 2 mamycmentarz keyblejdówOk, ale cmentarz jest bezpośrednio związany z KH χ które ukazało się duuuużo później niż KH2 czy BBS i jest zbyt istotną lokacją dla wydarzeń z przeszłości, żeby powstał przypadkiem. Tak samo miecz Xehanortaspoilerz okiem Master of Masters, które jak wiadomo ma za zadanie śledzić i "nagrywać" wszystkie wydarzeniaTen żółty pojeb ze Square Enix musiał mieć to zaplanowane, przynajmniej do pewnego stopnia Edytowane 12 czerwca12 cze przez Josh
Opublikowano 12 czerwca12 cze @Josh najbardziej to ciekawi kiedy postanowił, ze Xigbar to Luxu, bo już od dwójki był przedstawiany, że wie więcej
Opublikowano 13 czerwca13 cze Całkiem nieźle radziłem sobie ze śledzeniem historii aż do Dream Drop Distance. To był moment, kiedy przekroczono granicę.
Opublikowano 20 lipca20 lip wrzucę tutaj intro do anulowanej mobilnej gry które dzisiaj wyciekło, ładna nowa wersja dearly beloved przygrywa
Opublikowano wczoraj o 07:49 1 dzień Super, czekam mocno. Jak to powiedział Kaczor Donald do Goofy'ego "Let's fucking GO"
Opublikowano wczoraj o 08:29 1 dzień Pany, przyznam że jestem lajkonikiem w kwestii KH. Czy jest jakaś kolekcja, która pozwoli mi ograć na PS5 wszystkie części? Widzę jakieś remastery 1,5 & 2,5 remix na PS4, ale nie wiem czy zawierają wszystko poza trójką czy też wybrakowane. Widzę też, że na PS5 zbliża się kolekcja I-III, która zawiera jakieś spin offy. Czy ktoś byłby mi w stanie potwierdzić, że to kompletna kolekcja?
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. kocham jedynkę i dwójkę, ale od tego czasu nie umiem się ekscytować tą serią. Mam wrażenie, że za bardzo skupiają się na spektakularnych walkach i głębokim lore, które nikogo, zamiast skupić się na tym za co pokochałem tę serię, za miłe wycieczki po światach i ich eksploracja, przeplatane walką. Teraz mam wrażenie, że walka to główny motor tej gry i tracę zainteresowanie.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 35 minut temu, Grześ napisał(a):Pany, przyznam że jestem lajkonikiem w kwestii KH. Czy jest jakaś kolekcja, która pozwoli mi ograć na PS5 wszystkie części? Widzę jakieś remastery 1,5 & 2,5 remix na PS4, ale nie wiem czy zawierają wszystko poza trójką czy też wybrakowane. Widzę też, że na PS5 zbliża się kolekcja I-III, która zawiera jakieś spin offy. Czy ktoś byłby mi w stanie potwierdzić, że to kompletna kolekcja?Tak, to co wychodzi na ps5 teraz to kompletbrakuje tylko rytmicznego spinoffa, który jest recapem całości i końcówka to prolog do KH4 który można obejrzeć na yt
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 33 minuty temu, Grześ napisał(a):Pany, przyznam że jestem lajkonikiem w kwestii KH. Czy jest jakaś kolekcja, która pozwoli mi ograć na PS5 wszystkie części? Widzę jakieś remastery 1,5 & 2,5 remix na PS4, ale nie wiem czy zawierają wszystko poza trójką czy też wybrakowane. Widzę też, że na PS5 zbliża się kolekcja I-III, która zawiera jakieś spin offy. Czy ktoś byłby mi w stanie potwierdzić, że to kompletna kolekcja?Ta kolekcja, która będzie miała premierę 8 października to najlepsza okazja do zapoznania się z całą seriąSkładają się na nią prawie wszystkie gry (z wyjątkiem chyba muzycznej Melody of Memory, która nie wnosi nic do historii). Trochę zazdroszczę i trochę ostrzegam, bo to setki godzin grania. W dodatku gameplay we wszystkich jest bardzo podobny, więc odradzałbym ogranie wszystkiego jednym ciągiem, bo się szybko zmęczysz. Plus trzeba mieć na uwadze, że niektóre części mocno się zestarzały, zarówno graficznie, jak i pod względem mechanik.Ostatnie moje ostrzeżenie jest takie, że nawet po ograniu wszystkich części możesz mieć problemy ze zrozumieniem fabuły. W pewnym momencie seria skręca w bardzo dziwne strony ;d
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. na steam też jest teraz promo na komplet za 125zl Zaoszczędź 70%, kupując KINGDOM HEARTS INTEGRUM MASTERPIECE na Steam
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 14 minut temu, Pix napisał(a):Ta kolekcja, która będzie miała premierę 8 października to najlepsza okazja do zapoznania się z całą seriąSkładają się na nią prawie wszystkie gry (z wyjątkiem chyba muzycznej Melody of Memory, która nie wnosi nic do historii). Trochę zazdroszczę i trochę ostrzegam, bo to setki godzin grania. W dodatku gameplay we wszystkich jest bardzo podobny, więc odradzałbym ogranie wszystkiego jednym ciągiem, bo się szybko zmęczysz. Plus trzeba mieć na uwadze, że niektóre części mocno się zestarzały, zarówno graficznie, jak i pod względem mechanik.Ostatnie moje ostrzeżenie jest takie, że nawet po ograniu wszystkich części możesz mieć problemy ze zrozumieniem fabuły. W pewnym momencie seria skręca w bardzo dziwne strony ;dZawsze chciałem zagrać, ponieważ od zawsze jestem fanem final fantasy i gier od Square i mam nawet do dziś zafoliowaną jedynkę na PS2, ale jakoś zawsze odstawiałem tę serię na później i tak już odstawiam od 18 lat. Nie przepadam za Disney'em i nie kojarzę tych postaci poza Miki, Donaldem i tym psem (od zawsze team Looney Tunes), więc zdaję sobie sprawę z tego, że wielu smaczków nie będę w stanie dostrzec, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiony, bo Square z tamtych lat potrafiło ogarnąć wciągającą fabułę i niezły gameplay. Chyba nadszedł w końcu czas, aby przed premierą czwórki nadrobić zaległości.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 5 minut temu, Grześ napisał(a):bo Square z tamtych lat potrafiło ogarnąć wciągającą fabułę i niezły gameplayDo końca ograłem tylko 2 i rozgrywka ok ale fabuła przy której Death Strandung wygląda na idealnie przemyślaną i czytelną konstrukcję (po paru godzinach będziesz miał dość "Sora! Donald! Goofy!"). To nie jest poziome Square z końcówki PS1. I jak będziesz grał to uważaj żeby rodzina nie przyłapała KH2
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 1,com,2 to do tego momentu jest to nawet spoko i idzie ogarniać, ale potem to już taki rozpierdol fabularny się robi, że przed 3 to oglądałem jakieś recapy na yt, a i tak nie rozumiałem tej telenoweli xdTrochę niepokoi w tym trailerze obecność jakichś anime fletów zamiast goata kaczora w party.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Akurat w tym przypadku polski język nie pomógłby w zrozumieniu fabuły
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Można dodać kh4 do wishlisty.Na Xboxie dodatkowo wersja pc za darmo
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Rozszerzony trailerSą urywki z gameplayu, bedą grywalni donald, goofy i miki