Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 34,3 tys.
  • Wyświetleń 743,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
17 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

nawet coś dla fanów Sony The Game w postaci Hellblade2

Sony The Game to jeszcze trzeba umieć zrobić, wiesz? Z takim Hellblade 2 to mogą wypierdalać. Wiem coś o tym bo mam ukończone to jebadło duszy bez duszy. 

Opublikowano

Ale w tym roku to już pogram w te porty co?

Wu Kong napewno jest już za rogiem. 

Fajnale już są i napewno nie wyjdą szybciej na Switcha 2 którego nie ma jeszcze niż na Xboxa. Zbyszku jak tam Rebirth bo ja to gdzieś w 2026 sprawdzę.

Kojimbo się wykupił? Świetnie, może DS2 za 2-3 latka?

Na szczęście Blooberzy mają już przygotowany port Silent Hill2 i czekają tylko żeby mi i społeczności Xbox go zaprezentować gdy tylko skończy się w listopadzie ekskluzywność.

Dobrze będzie ;)

Opublikowano

Paolo dużo mówi o X360 a nie ograł takiego Bioshocka 2 i Infinite, ciekawe czego jeszcze nie :leo: na pewno Paweł bardzo lubił patrzeć na swojego Xboxa 360 w oczekiwaniu aż się wszyscy zbiorą na nowy raid w WoWiku.

Opublikowano
27 minut temu, LiŚciu napisał(a):

Nie wiem Bzduras co za matrix Ciebie otacza, ale ja jako posiadacz Sonki przez ostani rok ograłem sobie Finala 7 którego nie ma na innych konsolach, SH2 którego nie ma innych konsolach. Do tego jeszcze był Stellar Blade którego nie ma na innych konsolach. No i chyba nadal Wukong jest tylko dostępna na Sonce więc nie ma tej gry na innych konsolach. Możesz sobie tam gryźć kraty ze niby to nie devi od Sony ale … jak chcesz zagrać w te gry musisz mieć sonke. 

Albo komputra, którego mam i na którym mam zarówno FF7, Rebirth, Wukonga i SH2, a zaraz dołożę do tego Stellar Blade. Czytaj uważnie, ja pytam o kondycję Sony a nie PlayStation bo to, że ma tytuły 3rd party to chyba jest jasne dla każdego.

I kurwa grzecznie pytam więc grzecznie odpowiedz, kraty czy tam kość (co wolisz) to sobie gryź sam jak lubisz.

Opublikowano
43 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Szybko to się zmienia. Xbox ostatnie 4 lata sraka total. To że ten rok Sony ma hujowy to nie znaczy że zawsze tak będzie :)

Bądźmy jednak poważni 

W poprzednim Sony chyba też wydało tylko 2 gry.

Różnica jest taka, że Sony nie ma powoli kim robić większej liczby gier, a MS wręcz przeciwnie.

Opublikowano
28 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

Paolo dużo mówi o X360 a nie ograł takiego Bioshocka 2 i Infinite, ciekawe czego jeszcze nie

B1 historia kompletna, reszty nie miałem już ochoty sprawdzać. Może kiedyś, ale wątpię.

31 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ale w tym roku to już pogram w te porty co?

W SH2 z pewnością, WuKonga też, ale też w tym roku zagrasz w mnóstwo innych dobrych gier od MSu. Można ich jebac za konsole, ale growo są bezkonkurencyjni w tej generacji. 

i mówimy to o swoich grach, wewnętrznych, a nie skurwysyńskich zagrywkach Sony aby podkupywać wyłączność

Opublikowano
12 minut temu, SnoD napisał(a):

Różnica jest taka, że Sony nie ma powoli kim robić większej liczby gier, a MS wręcz przeciwnie.

No to widzisz, przydarzyło im się to w najlepszym możliwym momencie, bo i tak w sumie będą mieli więcej gier niż Xboxowcy.

Opublikowano
1 minutę temu, wojtas011 napisał(a):

pierdolisz, bo dlc do Infinite łączy się z jedynką

Pewnie jest tak jak mówisz, ja tylko dzielę się własnymi przemyśleniami. To samo można powiedzieć o potencjalnym Returnal 2 - grałbym, ale czułbym jednocześnie, że niepotrzebnie rozwijany jest produkt kompletny sam w sobie.

Opublikowano
9 minut temu, drozdu7 napisał(a):

No to widzisz, przydarzyło im się to w najlepszym możliwym momencie, bo i tak w sumie będą mieli więcej gier niż Xboxowcy.

Co ty dupisz kolego, za rogiem potężny konsolowy ex MECHA BREAK :kekw: Xbox nigdy nie był tak silny!

Opublikowano

Microsoft ma duże szanse stać się najlepszym wydawcą na PS5, bo przecież przez wpadkę Sony z GaaSami za chwilę może okazać się, że najlepsze gry na plejkę są od Spencera. Wolę po stokroć kolekcję Gearsów, niż skok na kasę w postaci Horizona HD i Days Gone HD xD

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Można ich jebac za konsole, ale growo są bezkonkurencyjni w tej generacji. 

i mówimy to o swoich grach, wewnętrznych, a nie skurwysyńskich zagrywkach Sony aby podkupywać wyłączność

No dobrze ale rozumiesz że taką pochwałę może wygłosić też użytkownik PlayStation? Bo będzie miał gry MS ;)

Ja mówię o atrakcyjności sprzętu, a Ty o MS wydawcy. To jest różnica.

Nie neguję tego że ogarnęli się z grami i widoki są zajebiste, ale zrobili to jednocześnie otwierając się na resztę platform, gdzie inne zyskują o wiele bardziej dokładając gry MS.

Nie mam pojęcia jak to kurwa lepiej wam ująć 

Opublikowano

No nic... Taki mamy klimat
a tak z innej beczki Spider-Man 2 :kekw: no wiadomo średniaczek ale powiem wam, że dawno się tak nie uśmiałem przy jakimkolwiek medium. Gdy doszedłem do momentu grania komandosem MJ to miałem ubaw generacji. Popierdalanie w tym sweterku za plecami wroga a później uwalnianie z klatki jeńców jak w Rambo II. I tak się tworzy rozrywkę i pozytywne emocje. To nie jest też tak, że to był koniec bo dalej przyszło mi walczyć z barbarzyńcą z Diablo 4, koleś normalnie na poważnie w skórze niedźwiedzia z toporem wyskoczył coś wspaniałego. Komediowy sztos.

Opublikowano
32 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

B1 historia kompletna, reszty nie miałem już ochoty sprawdzać. Może kiedyś, ale wątpię.

Może dobrze zrobiłeś, bo choć w sequel fajnie się grało to to już nie jest gra na 10, a co najwyżej na 8 z plusem, no nie jest to bigger, better and more badass.

Natomiast w Bioshocku w chmurach gęsty klimat jedynki całkiem uleciał, dokładnie tak samo, jakby wypłynęło się z głębin z akwalungiem na powierzchnię klifu, niby może się podobać, ale to już nie to samo i zupełnie inny Bioshock, a i gameplay nie jest już tak wspaniały, jak w jedynce, w której plus do zajebistości dodawały jeszcze starcia z Big Daddym.

Ja żałuję, że sięgnąłem po TLOU2, pierwsza część była kompletna i nie potrzebowała sequela, tym bardziej nie z chujowym story, które jechało na szokowaniu, zamiast na dobrze napisanych postaciach ze story, które się klei.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał(a):

Może dobrze zrobiłeś, bo choć w sequel fajnie się grało to to już nie jest gra na 10, a co najwyżej na 8 z plusem, no nie jest to bigger, better and more badass.

Bioshock 2 najlepszy gameplay w serii. 

Opublikowano
Teraz, Krzysztof93 napisał(a):

Bioshock 2 najlepszy gameplay w serii. 

Moim zdaniem lepszy, niż w tym w chmurach anyway.

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Albo komputra, którego mam i na którym mam zarówno FF7, Rebirth, Wukonga i SH2, a zaraz dołożę do tego Stellar Blade. Czytaj uważnie, ja pytam o kondycję Sony a nie PlayStation bo to, że ma tytuły 3rd party to chyba jest jasne dla każdego.

I kurwa grzecznie pytam więc grzecznie odpowiedz, kraty czy tam kość (co wolisz) to sobie gryź sam jak lubisz.

No to jak pytasz o markę Sony to stabilnie z naciskiem na super. Ostatnio kupiłem sobie TV Sony, wyjebany obraz. Nie wiem jak SONY to osiągnęło. 

A jak wracamy do gierek to może warto wyłączyć PC z równania gdy piszemy w CONSOLE wars. Tym tropem idąc to można powiedzieć że Xbox to już dawno nie ma nic.

A i pamiętajmy że MS musiał wydać ciężarówki zielonych żeby móc cokolwiek wydawać pod swoim brandem bo wcześniej nie potrafili niczego osiągnąć.  

I wybacz te niewinne docinki.:lapka:

Opublikowano
1 minutę temu, LiŚciu napisał(a):

Tym tropem idąc to można powiedzieć że Xbox to już dawno nie ma nic.

Nie, no nic to ma od niedawna jak powiedział do hiroki pitoki czy chce coś z avonu

Opublikowano

Liściu to jeden z tych asów który płaci 40% więcej za 5% lepszy obraz, bo Sony? No dobry niewolnik marki.

jeszcze pisanie, że u Sony jest super xDdddd Zaprzestali co prawda robienia swoich gier, ale jest dobrze, dobrze chłopaki robią, jest wszystko w porządku. Najważniejsze, że na konsoli napisane Sony a nie Microsoft.

Opublikowano

Jakby wyszedł Xbox 40% droższy dający 5% więcej mocy też bym kupił. Bo lubię.