Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, Smiti napisał(a):

Jak to jest, że mi MS dalej ściąga za ultimate 62,99PLN miesięcznie? Z tego co widzę, to cena zmienia się z 73,99 na 114,99 a ja dalej płacę 62,99?

Cena zmienia się od 4.11, więc zależy kiedy masz odnowienie usługi.

• Odpowiedzi 35,4 tys.
  • Wyświetleń 871 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
11 minut temu, Shen napisał(a):

xbox? po co to jeszcze żyje? najdroższa konsola, najdroższy abonament, na co to komu?

Żyje naszymi marzeniami jako botów że będzie Steam, darmowe online i emulatory i gry Sony i ZWYCIĘŻYMY, że tym razem się uda !!

Opublikowano
11 minut temu, Shen napisał(a):

xbox? po co to jeszcze żyje? najdroższa konsola, najdroższy abonament, na co to komu?

Najdroższy, ale najlepszy. Za jakość się płaci. Napisałbym, że Sony mogłoby odpowiedzieć, ale wpierw musieliby zacząć robić więcej niż jedną grę rocznie.

Prawilnie też przypominam, że GoY, jedyną premierą Sony na ten rok, to gloryfikowane DLC do GoT które po 5 latach ledwo dobiło do średniej pobocznego projektu jakim jest dla Microsoftu Pentiment i wciąż niżej najgorszego Diablo w historii serii.

To właśnie różni artystów od niebieskich wyrobników.

A potem i tak jakiś popierdoleniec napiszę żeby wybrać PlayStation i Nintendo. :)

Opublikowano

Co tam ciekawego wyszło na xboxa w tym roku, czego nie ma na Sonce?

Opublikowano

To nie jest istotne co nie wyszło - pokazuje to po prostu jakie podejście do własnych fanów ma producent konsoli. Jak masz Xboxa to nie czujesz się jakbyś żył z jałmużny growej od innych wydawców. Jak masz Xboxa to Microsoft płaci za stworzenie Ninja Gaiden 4, topowego przedstawiciela gatunku, a nie liczysz, że Insomniac nie przerzuci na 2027 robionego pod fanów Fortnite’a Wolverine (co pewnie zrobi, bo dwie gry 1st party na rok to za dużo).

Bądźmy kurwa poważni, jeśli Sony to król to król jest nagi i wygląda jak osrany zul pod sklepem prosząc innych o drobne.

Opublikowano

Nadal zero argumentów ktore by usprawiedliwały zakup droższej konsoli z droższym abonamentem. Bo chyba multiplatforma jak ninja gaiden to nie jest deal breaker?

Opublikowano
1 minutę temu, Shen napisał(a):

Nadal zero argumentów ktore by usprawiedliwały zakup droższej konsoli z droższym abonamentem. Bo chyba multiplatforma jak ninja gaiden to nie jest deal breaker?

Jeszcze raz przypominam - nikt nie zmusza do kupna abonamentu, a gry XGS to wciąż (czasowe, bo czasowe), ale exy.

Wolę regularne wsparcie 1st party niż liczenie, że może wpadnie jedna gra rocznie od jakiś wyrobników.

Opublikowano

Wraz z tak sporą podwyżka ceny za GP umarł ostatni argument za kupnem Xboxa. Jacyś pomyleńcy będą pisać o Play Anywhere czy coś ale to zwykłe świry, trzeba ich ignorować.

Opublikowano

Jakkolwiek chujowe by nie było sony to wczoraj upadł w zasadzie główny argument za kupnem Xboxa, takie są fakty sonkassie Jeśli ktoś poleci tym mitycznym wahającym się znajomym zakup konsoli od MS to nie ma serca.

A czerwone cwele wiadomo, dupa cicho jak zawsze :)

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Wraz z tak sporą podwyżka ceny za GP umarł ostatni argument za kupnem Xboxa. Jacyś pomyleńcy będą pisać o Play Anywhere czy coś ale to zwykłe świry, trzeba ich ignorować.

Noooo, lepszy argument za sonka co dostaje jedną średnią grę na rok. Wyjebista oferta.

Opublikowano

No tak świat konsol się kończy na first party xd

Za tydzień gramy w SH2 Remake na xboxach co nie?

Opublikowano

To może niech ktoś mi wytłumaczy czemu miałbym wybrać PlayStation, tym bardziej slim, co ani nie ma dobrego abo, ma jeden ex rocznie i jakieś czasówki które i tak wychodzą na Xboxa ostatecznie.

Jeszcze Switcha rozumiem, ale bo tam są faktyczne exy i form factor który może jarać, ale 99.9% ofert dużych sprzętów jest taka sama; a te exy Sonki to proszę was.

Król jest nagi i osrany, jeszcze raz powtarzam.

Opublikowano
8 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Noooo, lepszy argument za sonka co dostaje jedną średnią grę na rok. Wyjebista oferta.

Na PS5 wychodzą dokładnie te same gry co na Xboxa, jest też kilka których na Xboxa nie ma. Nie wiem co ty bredzisz.

Opublikowano
30 minut temu, DarkStar napisał(a):

Cena zmienia się od 4.11, więc zależy kiedy masz odnowienie usługi.

Ale dziwne, bo ja mam datę odnowienia 16.11 i:

obraz.png

To sam nie rozumiem :)

Teraz, Czoperrr napisał(a):

Na PS5 wychodzą dokładnie te same gry co na Xboxa, jest też kilka których na Xboxa nie ma. Nie wiem co ty bredzisz.

Ba, często są to lepiej działające wersje tych samych gier D Do tego mają np dodaną haptykę na DualSense. Generalnie jak się wyeliminuje Game Passa, to często nawet w gry 1st party od MS lepiej zagrać na PlayStation...

Edytowane przez DarkStar

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

I kilka których nie ma na PlayStation + czasówki, będziemy się dalej licytować? Ssiecie chuja tej sonce jakby zależało od tego wasze życie.

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

To nadal więcej od Xboxa bo chyba nie mamy złudzeń że od teraz WSZYSTKO prędzej czy później wyjdzie na Sony.

Co to kurwa jest za logika z Ninja Gaidenem xd przecież to wychodzi wszędzie naraz , tyle że ja mogę sobie ograć za 115 zł ;) gamechanger.

Naprawdę Wezyr musisz się trochę uspokoić bo ta walka jest przegrana, Ty walczysz na wydawców

Opublikowano

Walczę z chorobą psychiczną klapów, bo tam jakieś srogie urojenia. Jakby się ludzie zastanawiali co mnie w klaperskiej hipokryzji wkurwia, zwłaszcza o rzekomej wybitności gier Sony które to są gamechangerem przecież, cała jedna na rok, to polecam zapoznać się z pojęciem „urojenia wielkości”.

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

sonka co dostaje jedną średnią grę na rok.

Chory człowiek

Capture.PNG

Opublikowano

Gaming jest w dupie i teraz nie wybiera się sprzętu który jest najlepszy tylko sprzęt, którego producent najmniej wali nas w pupala. Widzimy się na PC chłopaki, prędzej czy później lapka

Opublikowano

Skoro Yotei z meta 87 pkt to średnia gra to Avoved z oceną 80 na meta to musi być srogie gówno. Coś Microsoftowego zbliżyło się do wyniku Yotei, bo o Death Stranding 2 nie wspomnę... kojima

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

o rzekomej wybitności gier Sony które to są gamechangerem przecież

Są różne, raczej bardzo dobre. A jakie są gry MS. Jaka jest ostatnia Forza Motorsport? awoved? Doom? South of midnight? Hellblade2? Jakie to gamechangery ?

Kurwa bądźmy już sprawiedliwi

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Niesamowicie się Sony popisało, aż jedna gra 1st party na 2025.

jakie to ma znaczenie dla mnie czy to 1st czy 3rd party? Sonka tańsza i wszystkie gry od microsoftu na nią wychodzą)