Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
25 minutes ago, Ukukuki said:

No było to widać przy WiiU :)

Switch ma za silną pozycję i dużo ludzi zwariowało na punkcie Nintendo stając się wręcz nintendofagami więc jestem pewny sukcesu następcy

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 622,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

No dziwnie się czyta ostatnie pojazdy na konsolę która zajebiście się sprzedaje po 6 latach od premiery.

Opublikowano

Że siedmioletni tablet, który w dniu premiery nie miał topowej specyfikacji nie wyrabia w 2023r z gierkami z dużych stacjonarnych konsol?! Sensacja, szok, niedowierzanie, zobacz memy

21 minut temu, Czoperrr napisał:

Switch ma za silną pozycję i dużo ludzi zwariowało na punkcie Nintendo stając się wręcz nintendofagami więc jestem pewny sukcesu następcy

Pośrednio pomogło Sony i Microsoft ze swoją spjerdolina i gierkami od szablonów no i zrezygnowaniem z wielu gatunków gier i brakiem produkcji gierek familijnych. Nintendo nie ma konkurencji, wie w czym jest dobre i pielęgnuje to w czym jest dobre, a miejscami wręcz najlepsze w branży.

Opublikowano
7 godzin temu, izon napisał:

Sram na 500p Nintendo ale też mam bekę z forumowych biznesmenów. Nintendo rozpierdala konkurencję sprzedażą gier i sprzętu, od wyjścia Switcha mają rekordowe zyski, utrzymuja zajebiście wysokie marże a Ci będą wyzywać firmę od dalnow :kekw:

Ja też mam bekę z forumowych biznesmenów. Po co zarabiać więcej skoro można mniej jak się ma rekordowe zyski. 

:kekw:

Opublikowano
16 godzin temu, Daffy napisał:

Pośrednio pomogło Sony i Microsoft ze swoją spjerdolina i gierkami od szablonów no i zrezygnowaniem z wielu gatunków gier i brakiem produkcji gierek familijnych. 

Z tym się trzeba zgodzić, Sony i MS za bardzo celują w gry 16/18+.

Opublikowano

Dałn według forumekppe.info to osiągnąć sukces niskim kosztem na zadowolonych tym faktem fanach :Cell:
jak coś to ja chętnie zostanę takim w kurwę bogatym dałnem :rayos: ale jedynie co mogę zrobić podobnie to sprzedać stary tablet jakiemuś dziecku. Nie mam ani starego tabletu ani nie wiem gdzie się pasą dzieci.

Opublikowano
21 godzin temu, Ins napisał:

Ja też mam bekę z forumowych biznesmenów. Po co zarabiać więcej skoro można mniej jak się ma rekordowe zyski. 

:kekw:

Myślę, że tego po prostu nie wiesz. Ciężko mi uwierzyć. że taka firma jak Nintendo nie przerabia różnych scenariuszy i  może im wyszło, że wydawanie np. gier Nintendo na PC może przyczynić się do spadku sprzedaży sprzętu, dewaluacji marki, wyjścia z kreatora własnego rynku do uczestnika tego samego rynku co reszta.

Umówmy się, że tak jak takie Sony czy Microsoft zazwyczaj dosyć długo dopłacają do swoich konsol  tak Nintendo od lat rżnie za tableta z biedronki konkretną kaskę.

Ok takie Sony zmieniło politykę i wydawanie gier na PC wydaje się, że na ten moment nie ma wpływu na sprzedaż sprzętu ale pytanie co będzie za kilka lat. Zresztą w przypadku Sony czy MS od zawsze ważniejszy był dla nich zarobek z gier niż ze sprzętu.

Jest jeszcze coś takiego jak kultura marki, coś nieuchwytnego co przekłada się na gigantyczny sukces komercyjny firmy. Przykład Appla, który wcale nie ma jakiś wybitnych sprzętów, każe dopłacać swoim klientom chorą kasę za głupi kabel, ich sprzęt jest totalnie hermetyczny, a jednak firma od lat odnosi niebotyczny sukces i nic nie zapowiada żeby to się miało zmienić.

Myślę, że to, że jakiś Marian nie wychodzi na PC to jest bardziej ból dupy osób, które nie chcą przepłacać za gównianą konsolę ( i w sumie słusznie) niż faktyczny problem Nintendo.

Opublikowano

Może jak śmiecie z Microsoftu zaczną robić gry dla corowców to coś się w końcu ruszy. Widocznie, ku zaskoczeniu nikogo, gry o wymaganiach na poziomie „telefon komórkowy z ekranem dotykowym” nie sprzedają Xboxa.

kurwy jebane

Opublikowano

plejkurwa 4.5 dalej bez gier od premiery i baseball na 2023 czy coś się zmieniło poza byciem generatorem memów? :)

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy to Xbox miażdży Sony w tym roku. Co będzie dalej to nie wiadomo ale Microsoft ma więcej zapowiedzianych gier niż Sony (cały jeden spider). Final of War 16 w postaci wykupionego dealu to dalej wielka niewiadoma ale obstawiam, że obojętnie jaki by nie był to i tak jehowy klapy będą się jarać bo wystarczy że nie ma go na xboxa

Opublikowano

Ja tam czekam na tę ofensywę, bo Xbox już mnie wkurwia na ostro. Jedyny potencjalny system seller miał ukazać się w pierwszej połowie 2023, a teraz nawet nie wiadomo kiedy się ukaże.

Pewnie na święta żeby tradycji haloforzagearsy stało się zadość xddd

Opublikowano

Paulo znowu dwubiegunkowka, czekam aż nagle wyskoczy ze Nintendo król xddd

Opublikowano
1 minutę temu, Daffy napisał:

No dajże spokój, jak lurkowałeś to widziałeś, że ochoczo pluję na politykę wydawniczą która mi się nie podoba. Wciąż brakuje mi mocnego jebnięcia ze stajni MSu.

a Ty błędnie zakładasz, że jak cisnę MSowi to od razu wszyscy inni są dobrzy albo że nie można mieć ambiwalentnego podejścia do jakiegoś tematu :reggie:

Opublikowano
16 minut temu, Daffy napisał:

Paolo rozsierdził się wczoraj bo Paradox zapowiedział 2 nowe gry do Game Passa i żadna z nich nie wykorzystuje mocy konsol. Bo przecież wiadomo że Paradox słynie z gierek wyciskających ostatnie soki z pecetów i konsol.

Rozumiem krytykę grafiki w takich gier jak Halo Infinite, bo od wysokobudżetowych gier studiów wewnętrznych powinno wymagać się pewnych standardów graficznych, ale nie wszystkie gry muszą cisnąć wypalającą oczy oprawę graficzną, a gry Paradoxu mają akurat inne mocne punkty, co widać po ich ocenach i przyjęciu przez graczy.

Opublikowano
9 minut temu, ASX napisał:

Paolo rozsierdził się wczoraj bo Paradox zapowiedział 2 nowe gry do Game Passa i żadna z nich nie wykorzystuje mocy konsol. Bo przecież wiadomo że Paradox słynie z gierek wyciskających ostatnie soki z pecetów i konsol.

Fajnie jakby MS zaczął robić też deale z twórcami gier AAA, bo na razie to mogłem zostać z moim prockiem z 2013 i GTX 1060, bo żadna z tych gier które promują nie spociłaby tego zestawu, a co dopiero „najpotężniejszej konsoli na świecie” która wciąż nie dostarczyła czegoś godnego tego tytułu i w multiplatformach przegrywa ze słabszym konkurentem.

w kurwę jebany MS niech się weźmie w końcu do roboty 

Opublikowano

Ale już dajcie spokój z tym xboxem, kto to widział.
Żeby to jeszcze była konsola :dunno: a to jest jedna z wielu opcji na odpalenie gamepassa i tyle. To nie ma nawet tożsamości własnej. Nie istnieje konsola jeśli dzieci całego świata o niej nie marzą. Nie wyobrażam sobie mieć 8 lat i marzyć o Xboxie :kekw: tak się po prostu na świecie nie dzieje

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Fajnie jakby MS zaczął robić też deale z twórcami gier AAA, bo na razie to mogłem zostać z moim prockiem z 2013 i GTX 1060, bo żadna z tych gier które promują nie spociłaby tego zestawu, a co dopiero „najpotężniejszej konsoli na świecie”

dopiero co wyszedł Atomic Heart który choć jest ruską grą to nie można jej odmówić ładnej grafiki, ale widzę że znowu masz klasyczny syndrom złotej rybki.

Opublikowano
Teraz, ASX napisał:

dopiero co wyszedł Atomic Heart który choć jest ruską grą to nie można jej odmówić ładnej grafiki, ale widzę że znowu masz klasyczny syndrom złotej rybki.

Pobili już poziom TLOU2 z PS4 czy będziesz mi zaraz tłumaczył, że to małe studio, więc jest pokaz, ale taki na miarę możliwości twórców?

Opublikowano

Xbox to aż lub tylko maszynka do gamepassa i najbardziej ekonomiczna oferta konsoli dla kogoś kto chce grać, a ma ograniczony budżet.

Piątka pleja przez 99% czasu oferuje to samo co Xbox, ten 1% to gierki od Sony Studio, które albo wychodziły dotychczas równolegle na PS4 albo po czasie lądują na pc.

4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Pobili już poziom TLOU2 z PS4 czy będziesz mi zaraz tłumaczył, że to małe studio, więc jest pokaz, ale taki na miarę możliwości twórców?

Tys się dziś obudził? Przecież nie licząc forz horizon to Microsoft nigdy nie potrafił w grafikę. Ostatnia gra która zrobiła na mnie wrażenie na Xboxie to Ryse robiony przez Crytec, twierdzenie że takie gearsy5 są ładniejsze niż uncharted4 to trolling największego sortu

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał:

Jeżeli Atomic Heart to jest szczyt tego, czego można wymagać od nextgenowej konsoli po 2,5 roku to :beka:

Opublikowano

Prawda jest taka że na palcach jednej ręki wieloletniego pracownika tartaku można wymienić gry jest w stanie pobiły production value takich gier jak TLoU2 czy RDR2, te gry wyznaczyły standard do którego inni jeszcze przez wiele lat będą próbować równać, dopóki nie wyjdzie kolejna gra Rockstar lub Naughty Dogs.

Ale nie wszystko kończy się na grafice. Forza Horizon stanowi dla innych racerów nieosiągalny dla konkurencji wzór  jak powinien wyglądać arcade racer, a RPGi od Bethesdy konkurują w zasadzie we własnej kategorii jeśli chodzi o swój rozmach. Podobnie gry Paradoxu jeśli chodzi o wszelakie strategie.