Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
56 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Demo wyraźnie lepiej chodzi na XSX. Bez zaskoczenia, bo wszystkie Residenty najlepiej ogrywać na Xboxie.

Zobacz sobie porównanie tutaj. Nie wiem skąd ty te farmazony bierzesz.

W każdym trybie chodzi to gorzej niz na ps5. 

Xszmata standardowo hamulcem generacji

https://youtu.be/QrCX_oBtpU8

Edytowane przez Jakim

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 623 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
39 minut temu, Jakim napisał:

Zobacz sobie porównanie tutaj. Nie wiem skąd ty te farmazony bierzesz.

W każdym trybie chodzi to gorzej niz na ps5. 

Xszmata standardowo hamulcem generacji

https://youtu.be/QrCX_oBtpU8

Klasycznie, demo zasysa, a potem w pelniaku najlepiej wypada Xbox. :reggie:

ja pierodlę ale wy jesteście kurwa odklejeni klapy, niech mnie chuj

Opublikowano

Kurła i weź teraz pełniaka na tego zjebanego XSX jakos na PS5 nie ma takich problemów z teksturami, ustawiałem w dwóch trybach i ciagle to samo a srał ich pies 

i żeby to raz wystąpiło ale nie! W całym demie tekstury podłoża brakuje i w każdym ustawieniu, wody też nie ma!

9317C268-08FA-4816-A311-F56CAD1FE9B9.jpeg

12B90F2F-9B84-4D68-A988-6EDA8B977544.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Dobrze, źe jesteśmy w CW i żaden imbecyl nie uwierzy, ze wersja na PS5 jest lepsza skoro jedyne narzekania na grę słuchać w temacie RE4 jedynie od grających na PS5. :)tfu na jebanego niebieskiego śmiecia, remake najlepszej gry w historii od razu na XSX

REmake4 na XSX będzie niczym wersja na Gacka, a na Plejce5 niczym na PS2 - popłuczyny po oryginale :)

Opublikowano

Zluzujcie poślady, to build z listopada, wygląda dobrze tylko na PC, gdzie można sobie ładnie poustawiac wszystko samemu (nawet na decku wyglada lepiej niz PS5 i XSX). Na pewno pełniak zaliczy upgrade przynajmniej image i texture quality zarówno na konsoli niebieskiej, jak i zielonej. Performance na konsolach jest ok, potrzebne tylko poprawki w IQ i będzie jak z Village, dobrze wszędzie. Haptyka nadpada DualSense natomiast w demo dawała radę, liczę, że może Capcom pokusi się o wrzucenie jej na PC kiedyś, ale do tej pory żadna ich gra tego nie miała, szkoda, tutaj widac może być podobnie, bo pewnie już w demo by była.

Opublikowano
5 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

narzekania na grę słuchać w temacie RE4 jedynie od grających na PS5. :)

A na czym c0rwa mają grać? Na xboxie? Hahaa Paolo ty odklejusie :) 

Opublikowano

A wogole to ile studiów robi gierki dla Sony? Wiadomo co tam grzebią?

Santa Monica i Guerilla dopiero wypuściły gierki więc na 2-3 lata pas chyba. Insomniac wjeżdża ze Spidermanem. A reszta?

Opublikowano
14 godzin temu, Homelander napisał:

Powtórze to co mówię od zawsze. Mając więcej sprzętów nie grasz więcej. Grasz w lepsze gry. Bo zamiast perełek z plusa czy "niedocenianych" hiciorków z gamepassa grasz po prostu w to co chcesz, bez ograniczeń przez platformę

Dobrze napisane, to fakt. Gra się wtedy w to co najlepsze, kończy największe sztosy na każdej konsoli, a dzięki temu nie marnuje czasu na średniaki na jednej, które lądują w backlogu.

Dzięki za przypomnienie, że tak to działa. Jest już kilka gier na PS5, które chętnie ogram, no ale nie podoba mi się ta konsola wchuj. Cenię prostotę, szarak był ładny, PS2, GameCube, a teraz XSX. Nie lubię, gdy coś jest przekombinowane, więc poczekam na slimkę, małe jest piękne :)

Opublikowano
39 minut temu, drozdu7 napisał:

A reszta?

ja nie wiem ale wydaje mi się że pewniejsze są te niezapowiedziane gry od sonki od gier widmo z grafik propagandowych na xboxa xd 

Opublikowano
30 minut temu, messer88 napisał:

ja nie wiem ale wydaje mi się że pewniejsze są te niezapowiedziane gry od sonki od gier widmo z grafik propagandowych na xboxa xd 

No narazie to faktycznie Spencer w huja gra jak Zorro.

Hi Fi Rush trochę przykrył gówno jakim są kolejne obsuwy Starfielda i Forzy.

To wszystko rodzi się w takich bólach że szok.

I oczywiście Hellblade 2 czy Awoved to nawet nie ma co liczyć w tym roku, musimy się w huj cieszyć jeśli wyjdą gry z 2022

Opublikowano

Nie No kurwa nie wyrobie, pobrałem znowu wersje na XSX i zobaczcie, przecież to wyglada jak wersja na switcha zjebanego

51134B87-14A2-40A9-B7D0-6001EF6DA210.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

DF opublikował filmik i uznał wersję na PS5 za lepszą. Czy trzeba coś więcej dodawać? Nie trzeba.

Opublikowano

Nic dziwnego w końcu playstation to dom serii resident evil i reszty japońskich perełek. Xbox do power rangers, jutubka i tych śmieci co grają Paolo i ekipa zielonych  :)

Opublikowano
2 hours ago, zdrowywariat said:

Dobrze napisane, to fakt. Gra się wtedy w to co najlepsze, kończy największe sztosy na każdej konsoli, a dzięki temu nie marnuje czasu na średniaki na jednej, które lądują w backlogu.

Dzięki za przypomnienie, że tak to działa. Jest już kilka gier na PS5, które chętnie ogram, no ale nie podoba mi się ta konsola wchuj. Cenię prostotę, szarak był ładny, PS2, GameCube, a teraz XSX. Nie lubię, gdy coś jest przekombinowane, więc poczekam na slimkę, małe jest piękne :)

Marudzisz. Konsola wygląda jak wygląda, ja jestem z niej bardzo zadowolony. Zresztą tak samo jak ze Switcha i z Series S. Nawiasem mówiąc to Series S jest najładniejszym sprzętem obecnej generacji :) A PS2 było megabrzydkie.

Opublikowano
2 minuty temu, Homelander napisał:

Marudzisz. Konsola wygląda jak wygląda, ja jestem z niej bardzo zadowolony. Zresztą tak samo jak ze Switcha i z Series S. Nawiasem mówiąc to Series S jest najładniejszym sprzętem obecnej generacji :) A PS2 było megabrzydkie.

O gustach się nie dyskutuje, mnie się PS2 mega podobało i wolę matt, niż ten błyszczący plastik, a slimka :banderas: 

Opublikowano
14 minut temu, Pupcio napisał:

Nic dziwnego w końcu playstation to dom serii resident evil i reszty japońskich perełek. Xbox do power rangers, jutubka i tych śmieci co grają Paolo i ekipa zielonych  :)

i do Retroarch, niech te zielone śmiecie mają chociaż to pocieszenie, że na ich konsoli MOŻNA odpalić DOBRE gierki :) 

Opublikowano
Godzinę temu, Whisker napisał:

Nie No kurwa nie wyrobie, pobrałem znowu wersje na XSX i zobaczcie, przecież to wyglada jak wersja na switcha zjebanego

51134B87-14A2-40A9-B7D0-6001EF6DA210.jpeg

No to masz problem, bo wersja na PS5 wygląda tak samo ;)

Opublikowano

Nie no te sonoskie ubi raki to faktycznie perły generacji. 

A nie czekaj, jak od Sony to nie ubi bo np prowadzi nas wiatr! Gdzie takie coś widziałeś?

Opublikowano
3 godziny temu, drozdu7 napisał:

Nie no te sonoskie ubi raki to faktycznie perły generacji. 

A nie czekaj, jak od Sony to nie ubi bo np prowadzi nas wiatr! Gdzie takie coś widziałeś?

Owszem, gry od Sony zdecydowanie podnoszą poprzeczkę w branży. Są na tyle dobre, że np. zewnętrzni producenci chcą nawiązać współpracę odnośnie seriali, itp.

W zeszłej generacji Sony wprowadziło bardzo dużo nowych IP z sukcesem, lubię takie podejście do tematu.