Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 623,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Boże, tyle lat słuchania farmazoniarzy że " wygląda tak bo pisane pod Wii U ", a teraz samo Nintendo wyjaśni, dostaniecie to samo w tej samej grafice, i jeszcze +10 do ceny bo " głęboka immersja";)

Opublikowano
5 minut temu, aph napisał:

Boże, tyle lat słuchania farmazoniarzy że " wygląda tak bo pisane pod Wii U ", a teraz samo Nintendo wyjaśni, dostaniecie to samo w tej samej grafice, i jeszcze +10 do ceny bo " głęboka immersja";)

A grasz w indyki? I wracasz czasem do klasyków? Wiem, że grafika to plus do imersji, ale bez niej się obejdzie. Wyjebane, to żaden gamechanger.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
4 minutes ago, zdrowywariat said:

A grasz w indyki? I wracasz czasem do klasyków? Wiem, że grafika to plus do imersji, ale bez niej się obejdzie. Wyjebane, to żaden gamechanger.

Może i nie gamechanger, ale nie słyszałem o przypadku gdzie zbyt dobra grafika (połączona z optymalizacją) zaszkodziła jakiejś grze

Opublikowano
7 minut temu, zdrowywariat napisał:

Grałem w Celeste, bo niby taki hiper kocur, no i XD  tam poprawa grafiki by dała dużo w chuj, no ale drobniutka gierka, nie ma co wymagać.

Odnośnie tego, że dostaniecie ordynarne DLC kopiuj-wklejka, to to już jest jasne, co najwyżej Nintendo może pójść po rozum do głowy i do tego pustego i na jedno kopyto zrobionego świata, wsadzić jakąś fabułę, dialogi,postaci, animacje itp. Słowem - nieco życia.

No ale na to się zanosi, skowyt zawiedzionych fanów słychać by było na Alpha Centauri. Lepiej dać 3000 koroków do zebrania, a potem złotą kupę dla beki z daunów.

Legenda Zeldy, Łzy Gracza.

Edytowane przez aph

Opublikowano
11 minut temu, Homelander napisał:

Może i nie gamechanger, ale nie słyszałem o przypadku gdzie zbyt dobra grafika (połączona z optymalizacją) zaszkodziła jakiejś grze

No nie, ale dajcie spokój, żeby jechać Zeldę za grafikę na tablecie, z którego jak się wyciągnie ekran i baterię oraz odłączy joycony to niewiele zostaje.

Chcecie hejtować to hejtujcie samo Nintendo, że zwleka ze Switchem2, na którym TOTK wyglądałby dużo lepiej.

Pamiętam teksty w recenzjach, że Tekken3 nie powinien tak wyglądać na PSXie, czy PD64 na N64, czy Shemue na DC, czy MP na GC, czy NG na Xboxie itd., bo te gry wyciągały maks ze wspomnianych konsol…

i tak też powinna być oceniana Zelda, przez pryzmat tego co potrafi Switch (0.5-0.7Tf), a nie porównywana do gier z potężnego - dosłownie - małża, czy „gier” z XSX z mitycznymi 12 klopsami.

Myślcie trochę.

Opublikowano

Ale końcowego klienta nie obchodzi moc tylko efekt końcowy. Switch wcale tani nie jest, OLED kosztuje więcej niż Xbox Series S, więc niby dlaczego miałby być traktowany pobłażliwie? Sama gra to też nowy poziom cenowy, czyli 70$. 

Opublikowano
6 minut temu, Homelander napisał:

Ale końcowego klienta nie obchodzi moc tylko efekt końcowy. Switch wcale tani nie jest, OLED kosztuje więcej niż Xbox Series S, więc niby dlaczego miałby być traktowany pobłażliwie? Sama gra to też nowy poziom cenowy, czyli 70$. 

Jaki nowy poziom cenowy, to trzecia gra w tej cenie po BOTW i Smashu, a po ograniu tych gier uważam, że cena była adekwatna do zawartości.

Zresztą kto Ci każe kupować TOTK day1? Poczekaj 2 lata, a stanieje o te 10 dolców, o które chyba masz ból dupy, tak jak czekałeś z TLOU za 3 i pół bomby.

Opublikowano

Ja za Zeldę mogę i 100$ dać, bo to tytuł do którego będę wracał latami i biorę day1 oczywiście. Ale oczekuję jednak, że oprawa będzie lepsza niż w BotW, bo WiiU nie ciąży, a czasu mieli masę. 

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał:

Ja za Zeldę mogę i 100$ dać, bo to tytuł do którego będę wracał latami i biorę day1 oczywiście. Ale oczekuję jednak, że oprawa będzie lepsza niż w BotW, bo WiiU nie ciąży, a czasu mieli masę. 

Dla mnie może być jak 1 do 1, zresztą procesor będzie jeszcze bardziej obciążony przez zawieszone wyspy, przecież gdy wyskoczysz w wingsuicie z 4600m to widok będzie zapierał dech w piersiach, a do tego silnik fizyczny zostanie mocno rozbudowany, zadowolę się 900p z 30k/s.

Jeśli chcecie porównywać TOTK to porównujcie do najładniejszych gier na Switchu, a nie do gier z konsol nowej generacji, devi nie mają nadludzkich umiejętności, żeby dodać mocy konsoli.

Opublikowano

A dla mnie nie może być 1 do 1. Ma być ładniej. Nie jestem oderwany od rzeczywistości i nie oczekuję grafiki jak w Horizon Forbidden West. Ale oczekuję skoku jakości jak w Ocarina - Majora na przykład

Opublikowano
1 godzinę temu, Homelander napisał:

A dla mnie nie może być 1 do 1. Ma być ładniej. Nie jestem oderwany od rzeczywistości i nie oczekuję grafiki jak w Horizon Forbidden West. Ale oczekuję skoku jakości jak w Ocarina - Majora na przykład

Jak będzie lepiej to spoko, a jak nie to nie będę z tego powodu płakał, bo akurat grafika to dla mnie najmniej istotny element w tej grze :)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Nawet dostaniesz swój wingsuit jak w TotK

kaftan-bezpieczenstwa-ucieczka_384_k.jpg

Opublikowano

Widzę że Sony jak zwykle w tyle i pierwsza prawdziwa gierkę nextgen wyda Microsoft

Opublikowano

Dolina niesamowitości mocno gości w tym tytule. Mimika jak japońscy aktorzy. Do The Last of Us 1/2 nie ma startu. Przykro mi

Opublikowano

Kurwa, xsmiec wreszcie dogonił uncharted 4 :kekw: 7 kurwa lat im to zajęło. Choć bociska czekają już 10 lat na dobrą grę to 7 lat to dla nich nic.

Opublikowano
13 godzin temu, Homelander napisał:

Do The Last of Us 2 nie ma startu. Przykro mi

lesbos2 największe ścierwo gierkowe od lat

EkcQ2D9XEAA65QD?format=jpg&name=large

EkcQjEFX0AAR7uj?format=jpg&name=4096x409

The-Last-of-Us-Part-2-Abby-Hammer.jpg

:kaz: