Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Klapy bez godności, dzień jak codzień. Jak MS zapowiedział szereg sztosow do XGP, zapowiedzi od zasłużonych studiów to była „chujowa prezentacja”, a jak wczoraj pokazali GAASy, CGI i zawód na całej linii od 1st party (downgorad SM2 aż przykry) to mamy takie kwiatki:

9 minut temu, izon napisał:

Pokaz był lepszy niż wszystko co Microsoft pokazał w tej i poprzedniej generacji :)

7 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Oczywiście, że był lepszy, czekamy na te wielkie pokazy first party od Microsoftu i reskiny kolejnej Zeldy i Mario xD. 

Nie macie honoru wy niebieskie karaluchy.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 622,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Immortal Aveum <3 Ma-sa-kra-tor. Walka rękoma, walka rękami, magia, dużo akcji. To jest to co niebieskie tygryski lubią najbardziej.

image.thumb.png.16538fb1922b8f29baedbd570447defb.png

Phantom Blade wygląda GENIALNIE. Dla fanów Soulsów, Nioha oraz wypranych kolorów. Gra targów? Z pewnością. Gra roku? Pewniaczek.. Gra życka? Zapewne.

image.thumb.png.ee7b304bee04746080e2b7f6a2fe3f85.png

Splatoon od Square Soft to będzie sleeper hit. Mark my words.

image.thumb.png.13124a055f6e5e3fddeba2ccf4fcd0a5.png

Ta muza tej platformówki :o Ten klimat :o Szykuje się niesamowita przygoda w oczekiwaniu na killery od first party.

image.thumb.png.238318baff472077bf93ee33e899ad61.png

mógłbym wymieniać, wymieniać, a przecież zaraz Final Fantasy wychodzi. Taka tam jedna z najpopularniejszych serii omija Xboxgówno. 

Opublikowano

Ahahaha"pokaz 7/10" , "wszystko czego się spodziewałem to bylo". Co te klapy to ja nie wiem:)

Alan Wake 2 to MULTIPLATFORMA,tak jak Dragons Dogma 2:) 

To jednak jest sztuka żeby ktoś srał na Ciebie z trzeciego piętra, a Ty się tym napawasz;)

Opublikowano

I jak tam Sony pozamiatało? xD Miałem wziąć PS5, ale jednak lepiej będzie jak tą kasę dołożę sobie do roweru :)

Aonuma > Cockman

TOTK > TLOU2

Ciekawe nad czym dłubie ND, oprócz frakcji, jakie „idee” tym razem Cockman będzie chciał wcisnąć do nowej gry?

Nie dość, że Sony zrobiło się generyczne z tymi swoimi systematicholdmyhandexperience to jeszcze robi się growym Netflixem :frog:

Spoiler

Zelda <3

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Wiadomo że w porównaniu z zielonymi to konfa 7.5/10

Niestety jak na poprzednie standardy Sony i ogólnie standardy szanujących się firm z branży to max 4/10. Za dużo ścierwa, vr2, za mało mięska i niespodzianek.

Opublikowano
W dniu 17.05.2023 o 20:19, PanKamil napisał:

To jest różnica skali social media prawdę Ci powie

Screenshot_20230517_201844_Twitter.jpg

Pamiętacie jak Kamil jarał się serduszkami pod tweetem?

Opublikowano

Jak chcecie grać w dobre gierki to polecam Switcha OLEDa, a jak chcecie liczyć piksele i klatki, bądź przekomarzać się, która konfa była słabsza to bierzcie PS5 bądź XSXa xD

Opublikowano

Spencer, wariacie, znowu musisz ratować gaming :xboss:

Opublikowano

A w innym poście zaś będziesz pisać że nigdy nie piraciles i nie kradles gierek xddd rozdwojenie jaźni byle pierdolić jak stara baba

Edytowane przez Daffy

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Najlepsze co ma Switch to emulatory, bo od kiedy weszli w 3D to szkoda się na tego śmiecia nawet wysrać.

Nie kurwa mieli dalej robić wszystkie swoje serie w 2D, bo Ty wolisz 2D.

Opublikowano

Ta generacja to póki co wyścig paralityków. Niestety branża zmierza w kierunku, którego my starzy gracze nie chcemy ale nic na to nie poradzimy, pozostaje retro. 

Opublikowano
21 minut temu, ASX napisał:

Pamiętacie jak Kamil jarał się serduszkami pod tweetem?

Xkurwa jedzie na plecach playstation? Od lat robią podobne manewry i na zdrowie im to nie wychodzi. Tak czy siak nie tym razem :)

Screenshot_20230525_100501_Twitter.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał:

Ta generacja to póki co wyścig paralityków. Niestety branża zmierza w kierunku, którego my starzy gracze nie chcemy ale nic na to nie poradzimy, pozostaje retro. 

Za to graczyki co zobaczyły pierwszy raz gierki w 2014 na ps4 typu Kamilek czy inne Krysie już zachwycone :) No trudno, stare gry i tak były lepsze więc chętnie się w nich zabunkruje przegryzając jakąś indie perełką i grą z konsolową duszą od ostatniego bastionu prawdziwych zagrajmerów BIG N:asax:

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał:

Jeśli Miles Morales był grą na 200h to Spiderman 2 zapewni minimum 1000 godzin rozgrywki :banderas:

Jak się jednego plecaczka z tysiąca będzie szukać 1h to może tak być.

Opublikowano

zostało BigN i emu starszych systemów + wyłapywanie pereł od niezależnych wydawców i raz na jakiś czas świetny duży tytuł który przy tym co się dzieje w branży powoli wygląda jak błąd matriksa

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

Jak się jednego plecaczka z tysiąca będzie szukać 1h to może tak być.

Klapy będą grać zgodnie z przepisami i bez bujania na pajęczynie 

Opublikowano
1 minutę temu, Daffy napisał:

zostało BigN i emu starszych systemów + wyłapywanie pereł od niezależnych wydawców i raz na jakiś czas świetny duży tytuł który przy tym co się dzieje w branży powoli wygląda jak błąd matriksa

Nintendo i ich infantylne gierki skierowane dla dzieci w przedziale wiekowym 8-14 na konsoli która jakościowo jest jak zabawki ze Smyka, no zajebiście. 

Bylejakość to chyba najlepsze słowo określające stan branży gier w tej chwili.

Opublikowano

Stare czasy wróćcie! Nie podobają mi się 4 rzeczy:

1. Pogoń za technologią, niedługo konsole będą żyć 4 lata, a uznani devi zdążą wydać 1 grę.

2. Pogoń za graficzką, zamiast skupić się na gameplayu, fizyce, AI itd..

3. Moda na piaskownice z jak największą mapką, na której i tak nie ma co robić.

4. Wydawanie niedokończonych gier, z masą bugów i patchem day1 prawie wielkości gry.

Niebiescy i zieloni lubią to.

Opublikowano
26 minut temu, zdrowywariat napisał:

Nie kurwa mieli dalej robić wszystkie swoje serie w 2D, bo Ty wolisz 2D.

Nie, nie musieli, ale ktoś się jednak za to zabrał i najlepszą Zeldą 2D został Hyper Light Drifter, a Metroidem - Axiom Verge.

Kto stoi w miejscu ten się cofa, ale Nintendo tę cofkę to robi na pełnej pizdzie. Jak widać z uwstecznieniem umysłowym swoich najbardziej zagorzałych fanatyków.

Opublikowano

Pierwszy raz przejrzałem pokaz jako posiadacz PS5 i jezu jakie to było gowno jebane XD 

dosc powiedzieć ze bardziej czekam na ogłoszenie jakie auta trafia do GT7 niż cokolwiek co Sony wypluwa i hajpuje w najbliższym czasie

ten Pajak 2 to jest taki totalny meh - dosłownie w ostatni weekend odpaliłem pierwszego Spidermana i mam flashbacki z Infamousa sprzed 10 lat który mnie „pokonał” po godzinie grania. Jebane QTE z nosorożcem odebral mi smak życia i wróciłem do samochodzików.

Reszte fajnych tytułów jak Alan Wake i Ghostrunner ogram na lepszej konsoli na normalnym padzie a nie na tej pokrace pierdolonej co mi się rozładowuje co tydzień od chodzenia po menusach Gran Turismo.

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie, nie musieli, ale ktoś się jednak za to zabrał i najlepszą Zeldą 2D został Hyper Light Drifter, a Metroidem - Axiom Verge.

Kto stoi w miejscu ten się cofa, ale Nintendo tę cofkę to robi na pełnej pizdzie. Jak widać z uwstecznieniem umysłowym swoich najbardziej zagorzałych fanatyków.

Axiom Verge kupiłem, żeby wesprzeć deva, bo wiem, że ma ciężko chore dziecko i doceniam, że grę zrobił sam, ale nie jest aż tak dobra jak Ori, Hollow Knight, czy ostatni Metroid 2D.

A co do twoich smutków to SM64, Ocarina i Metroid Prime to były jedne z najlepszych przejść z 2D w 3D w historii, trudno z tym walczyć.