Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Klapy bez godności, dzień jak codzień. Jak MS zapowiedział szereg sztosow do XGP, zapowiedzi od zasłużonych studiów to była „chujowa prezentacja”, a jak wczoraj pokazali GAASy, CGI i zawód na całej linii od 1st party (downgorad SM2 aż przykry) to mamy takie kwiatki:

9 minut temu, izon napisał:

Pokaz był lepszy niż wszystko co Microsoft pokazał w tej i poprzedniej generacji :)

7 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Oczywiście, że był lepszy, czekamy na te wielkie pokazy first party od Microsoftu i reskiny kolejnej Zeldy i Mario xD. 

Nie macie honoru wy niebieskie karaluchy.

• Odpowiedzi 34,3 tys.
  • Wyświetleń 747,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Immortal Aveum <3 Ma-sa-kra-tor. Walka rękoma, walka rękami, magia, dużo akcji. To jest to co niebieskie tygryski lubią najbardziej.

image.thumb.png.16538fb1922b8f29baedbd570447defb.png

Phantom Blade wygląda GENIALNIE. Dla fanów Soulsów, Nioha oraz wypranych kolorów. Gra targów? Z pewnością. Gra roku? Pewniaczek.. Gra życka? Zapewne.

image.thumb.png.ee7b304bee04746080e2b7f6a2fe3f85.png

Splatoon od Square Soft to będzie sleeper hit. Mark my words.

image.thumb.png.13124a055f6e5e3fddeba2ccf4fcd0a5.png

Ta muza tej platformówki :o Ten klimat :o Szykuje się niesamowita przygoda w oczekiwaniu na killery od first party.

image.thumb.png.238318baff472077bf93ee33e899ad61.png

mógłbym wymieniać, wymieniać, a przecież zaraz Final Fantasy wychodzi. Taka tam jedna z najpopularniejszych serii omija Xboxgówno. 

Opublikowano

Ahahaha"pokaz 7/10" , "wszystko czego się spodziewałem to bylo". Co te klapy to ja nie wiem:)

Alan Wake 2 to MULTIPLATFORMA,tak jak Dragons Dogma 2:) 

To jednak jest sztuka żeby ktoś srał na Ciebie z trzeciego piętra, a Ty się tym napawasz;)

Opublikowano

I jak tam Sony pozamiatało? xD Miałem wziąć PS5, ale jednak lepiej będzie jak tą kasę dołożę sobie do roweru :)

Aonuma > Cockman

TOTK > TLOU2

Ciekawe nad czym dłubie ND, oprócz frakcji, jakie „idee” tym razem Cockman będzie chciał wcisnąć do nowej gry?

Nie dość, że Sony zrobiło się generyczne z tymi swoimi systematicholdmyhandexperience to jeszcze robi się growym Netflixem :frog:

Spoiler

Zelda <3

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Wiadomo że w porównaniu z zielonymi to konfa 7.5/10

Niestety jak na poprzednie standardy Sony i ogólnie standardy szanujących się firm z branży to max 4/10. Za dużo ścierwa, vr2, za mało mięska i niespodzianek.

Opublikowano
W dniu 17.05.2023 o 20:19, PanKamil napisał:

To jest różnica skali social media prawdę Ci powie

Screenshot_20230517_201844_Twitter.jpg

Pamiętacie jak Kamil jarał się serduszkami pod tweetem?

Opublikowano

Jak chcecie grać w dobre gierki to polecam Switcha OLEDa, a jak chcecie liczyć piksele i klatki, bądź przekomarzać się, która konfa była słabsza to bierzcie PS5 bądź XSXa xD

Opublikowano

Spencer, wariacie, znowu musisz ratować gaming :xboss:

Opublikowano

A w innym poście zaś będziesz pisać że nigdy nie piraciles i nie kradles gierek xddd rozdwojenie jaźni byle pierdolić jak stara baba

Edytowane przez Daffy

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Najlepsze co ma Switch to emulatory, bo od kiedy weszli w 3D to szkoda się na tego śmiecia nawet wysrać.

Nie kurwa mieli dalej robić wszystkie swoje serie w 2D, bo Ty wolisz 2D.

Opublikowano

Ta generacja to póki co wyścig paralityków. Niestety branża zmierza w kierunku, którego my starzy gracze nie chcemy ale nic na to nie poradzimy, pozostaje retro. 

Opublikowano
21 minut temu, ASX napisał:

Pamiętacie jak Kamil jarał się serduszkami pod tweetem?

Xkurwa jedzie na plecach playstation? Od lat robią podobne manewry i na zdrowie im to nie wychodzi. Tak czy siak nie tym razem :)

Screenshot_20230525_100501_Twitter.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał:

Ta generacja to póki co wyścig paralityków. Niestety branża zmierza w kierunku, którego my starzy gracze nie chcemy ale nic na to nie poradzimy, pozostaje retro. 

Za to graczyki co zobaczyły pierwszy raz gierki w 2014 na ps4 typu Kamilek czy inne Krysie już zachwycone :) No trudno, stare gry i tak były lepsze więc chętnie się w nich zabunkruje przegryzając jakąś indie perełką i grą z konsolową duszą od ostatniego bastionu prawdziwych zagrajmerów BIG N:asax:

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał:

Jeśli Miles Morales był grą na 200h to Spiderman 2 zapewni minimum 1000 godzin rozgrywki :banderas:

Jak się jednego plecaczka z tysiąca będzie szukać 1h to może tak być.

Opublikowano

zostało BigN i emu starszych systemów + wyłapywanie pereł od niezależnych wydawców i raz na jakiś czas świetny duży tytuł który przy tym co się dzieje w branży powoli wygląda jak błąd matriksa

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

Jak się jednego plecaczka z tysiąca będzie szukać 1h to może tak być.

Klapy będą grać zgodnie z przepisami i bez bujania na pajęczynie 

Opublikowano
1 minutę temu, Daffy napisał:

zostało BigN i emu starszych systemów + wyłapywanie pereł od niezależnych wydawców i raz na jakiś czas świetny duży tytuł który przy tym co się dzieje w branży powoli wygląda jak błąd matriksa

Nintendo i ich infantylne gierki skierowane dla dzieci w przedziale wiekowym 8-14 na konsoli która jakościowo jest jak zabawki ze Smyka, no zajebiście. 

Bylejakość to chyba najlepsze słowo określające stan branży gier w tej chwili.

Opublikowano

Stare czasy wróćcie! Nie podobają mi się 4 rzeczy:

1. Pogoń za technologią, niedługo konsole będą żyć 4 lata, a uznani devi zdążą wydać 1 grę.

2. Pogoń za graficzką, zamiast skupić się na gameplayu, fizyce, AI itd..

3. Moda na piaskownice z jak największą mapką, na której i tak nie ma co robić.

4. Wydawanie niedokończonych gier, z masą bugów i patchem day1 prawie wielkości gry.

Niebiescy i zieloni lubią to.

Opublikowano
26 minut temu, zdrowywariat napisał:

Nie kurwa mieli dalej robić wszystkie swoje serie w 2D, bo Ty wolisz 2D.

Nie, nie musieli, ale ktoś się jednak za to zabrał i najlepszą Zeldą 2D został Hyper Light Drifter, a Metroidem - Axiom Verge.

Kto stoi w miejscu ten się cofa, ale Nintendo tę cofkę to robi na pełnej pizdzie. Jak widać z uwstecznieniem umysłowym swoich najbardziej zagorzałych fanatyków.

Opublikowano

Pierwszy raz przejrzałem pokaz jako posiadacz PS5 i jezu jakie to było gowno jebane XD 

dosc powiedzieć ze bardziej czekam na ogłoszenie jakie auta trafia do GT7 niż cokolwiek co Sony wypluwa i hajpuje w najbliższym czasie

ten Pajak 2 to jest taki totalny meh - dosłownie w ostatni weekend odpaliłem pierwszego Spidermana i mam flashbacki z Infamousa sprzed 10 lat który mnie „pokonał” po godzinie grania. Jebane QTE z nosorożcem odebral mi smak życia i wróciłem do samochodzików.

Reszte fajnych tytułów jak Alan Wake i Ghostrunner ogram na lepszej konsoli na normalnym padzie a nie na tej pokrace pierdolonej co mi się rozładowuje co tydzień od chodzenia po menusach Gran Turismo.

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie, nie musieli, ale ktoś się jednak za to zabrał i najlepszą Zeldą 2D został Hyper Light Drifter, a Metroidem - Axiom Verge.

Kto stoi w miejscu ten się cofa, ale Nintendo tę cofkę to robi na pełnej pizdzie. Jak widać z uwstecznieniem umysłowym swoich najbardziej zagorzałych fanatyków.

Axiom Verge kupiłem, żeby wesprzeć deva, bo wiem, że ma ciężko chore dziecko i doceniam, że grę zrobił sam, ale nie jest aż tak dobra jak Ori, Hollow Knight, czy ostatni Metroid 2D.

A co do twoich smutków to SM64, Ocarina i Metroid Prime to były jedne z najlepszych przejść z 2D w 3D w historii, trudno z tym walczyć.