Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 623,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
12 minut temu, Donatello1991 napisał:

Właśnie to jest problem Xa, oni się zachowują jak PiS wiedzą że dawno przegrali ale dalej uważają się za wygranych. Nikt nie gra w Starfielda ani forze wśród znajomych zapewne chwalą się posiadanym PS5 no wypisz wymaluj.

Opublikowano
41 minut temu, Whisker napisał:

Właśnie to jest problem Xa, oni się zachowują jak PiS wiedzą że dawno przegrali ale dalej uważają się za wygranych. Nikt nie gra w Starfielda ani forze wśród znajomych zapewne chwalą się posiadanym PS5 no wypisz wymaluj.

Najbardziej mnie śmieszą opinie z forumka z pierwszego dnia, że wszystko działało zajebiście i super się gra, a potem się okazało, że jednak beta. Lubię Forzy, ale zagram za rok, jak poprawią i to kolejny tytuł z Gamepassa z takimi problemami na day1, uważam, że to nie jest przypadek. Niedojebane ficzery typu 60 fps na konsole (Starfield, Redfall dostał dopiero teraz), saveowanie i ogólnie problemy z zapisem progresji (Forza) i masa bugów (Forza, Redfall) itp. nie jest dla mnie akceptowalne, żeby tytuły zwłaszcza first party miały taką jakość na premierę.  

Nie wymieniłem Starfielda w bugach, bo jak na Bethesdę, to akurat pod tym względem jest cacy :D. 

Miejmy nadzieję, że ekipa Spencera bierze sobie to jednak do serca i widzą, na jakim poziomie jakościowym wychodzą gry na PS5 i Switcha i za rok się poprawią. 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano

No ja liczyłem posiadając XSX na Halo i Forze i oba tytuły zawiodły i o ile Halo Infinite fajnie się grało to porzucenie tej gry zaraz po premierze (brak fabularnych DLC) to nieporozumienie to samo jakość bo liczyłem na Prawidziwy next gen :(  Forza nudaaa straszna i też jakościowo bez rewelacji. Oba tytuły nie porwały, jest zawód mocny

Opublikowano

Z MSem jest tak, że na premierę bierzesz tylko gry bez multi, w innym przypadku jest szansa, że dostaniesz jakąś betę czy inny early access. HiFiRush, Gears Tactics, Pentiment, Psychonauts 2 i, wyjątkowo, Forza Horizon 5 pokazały dlaczego jak słyszę, że dostaniemy „platformę do rozwoju” to mam tak:

image.gif.8db262b55ea503982acde68ae082a818.gif

Znow będzie trzeba czekać miesiącami aż naprawią glitche graficzne, paćkę w RT60 Forzy czy performance Starfielda na PC.

Takze MS, więcej singla kurwa. :)

Opublikowano

Wymieniłeś gry na przestrzeni kilku lat :D dodatkowo psychonauts wyszło na ps5 a pentiment to indyk, dobry ale nie dla wszystkich tak samo jak switchowy Hi-fi Rush kurna no kupujesz „najpotężniejszą konsole” na świecie i podajesz takie gry? Serio? 

ps. Tylko z jedna gra się zgodzę Horizon 5 bo spędziłem miłe chwile i kilkadziesiąt godzin z tym tytułem 

Opublikowano
21 minut temu, Whisker napisał:

Wymieniłeś gry na przestrzeni kilku lat :D dodatkowo psychonauts wyszło na ps5 a pentiment to indyk, dobry ale nie dla wszystkich tak samo jak switchowy Hi-fi Rush kurna no kupujesz „najpotężniejszą konsole” na świecie i podajesz takie gry? Serio? 

ps. Tylko z jedna gra się zgodzę Horizon 5 bo spędziłem miłe chwile i kilkadziesiąt godzin z tym tytułem 

Nieszczególnie rozumiem, ani nie popieram tego toku myślenia. Na przestrzeni kilku lat? To może wymień co stworzyło Sony na przestrzeni powiedzmy 9 miesięcy, dam ci bonus. :kekw:

Argument z gra dla wszystkich jest tak bardzo z dupy, że żal się nad nimi pochylać. Możemy też po prostu założyć, że Ty po prostu prosty graczyk jesteś - ważne że jest graficzka i na OLED się prezentuje i jesteś kontent to wówczas rzeczywiście, Xbox nie jest dla ciebie.

Opublikowano

Czemu Paolo non stop wymienia Psychonauts 2 jako ex na xboxa?

Opublikowano
Teraz, Mendrek napisał:

Czemu Paolo non stop wymienia Psychonauts 2 jako ex na xboxa?

Czy post w którym określiłem Psychonautsy 2 mianem exa jest z nami w pokoju czy znów nie wziąłeś tabletek psychopato?

Opublikowano

Piękny downgorad crapmana 2  :banderas:

F8zkYbkWwAA_TBu?format=jpg&name=900x900

F807_E6XkAA0I8S?format=jpg&name=large

byle jakość = plejkurwa 4.5 bez gier 

Opublikowano

Wiadomka teraz hype i klepanie się po pleckach, a za kilka miesięcy pojawią się głosy niezadowolenia i rozsądku które zostaną w okienku premierowym stłumione przez pożytecznych idiotów pokroju jimmiego czy whiskasa. Dodajmy do tego manipulacje przy ocenach i tak buduje się propagandę sukcesu najbardziej mdłego twórczo studia na rynku. :) 

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Wiadomka teraz hype i klepanie się po pleckach, a za kilka miesięcy pojawią się głosy niezadowolenia i rozsądku które zostaną w okienku premierowym stłumione przez pożytecznych idiotów pokroju jimmiego czy whiskasa. Dodajmy do tego manipulacje przy ocenach i tak buduje się propagandę sukcesu najbardziej mdłego twórczo studia na rynku. :) 

Zgadza się, starfield to jedno wielkie rozczarowanie. Na ile? Na 83% :kekw:

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Yup, czyli poziom Death Stranding i Ghost of Tsushima.

User score 9.1 przy przy 6.7 crapfielda, gracze wydali sprawiedliwy werdykt.

Opublikowano

Czyli dobrze rozumiem że Starfield jest gorzej oceniany? A może to chodzi o to że wyciąga jedynie 30 fps hahaaah bez RT hahah a Spidey w otwartym świecie śmiga magiczne 60 i z RT w 4k? Hahaa ale potwór 

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

stłumione przez pożytecznych idiotów pokroju jimmiego czy whiskasa.

Psycha Ci siadła Paolo. Łapiesz się na proste prowo, podpalasz o byle pierdołę, rozdajesz minusy poza CW i rzucasz inwektywami. Między Tobą a np. ASX'em jest różnica klas w dyskusji. 

W weekend wrzucę Ci fotkę kolekcjonerki Spiderka 91, możesz tego nie wytrzymać :kekw:

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Możemy też po prostu założyć, że Ty po prostu prosty graczyk jesteś - ważne że jest graficzka i na OLED się prezentuje i jesteś kontent to wówczas rzeczywiście, Xbox nie jest dla ciebie

No ale też w świetle ostatnich dokonań MS i problemow z praktycznie każdym exem(gdzie tylko Hi Fi Rush było tip top na premierę), trzeba docenić że u Sony technicznie raczej zawsze jest świetnie a przynajmniej stabilnie. Tym bardziej że teraz płacisz trzy i pół bomby.

Ja lubię tą inność MS jeśli chodzi o gry, w tym te zapowiedziane intrygują ale no umówmy się, chyba tylko Gearsy zawsze dowoziły na poziomie Sony i wspomniana FH5. Za mało.