Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
6 minut temu, Ryuk napisał:

AW2(nie wyszled jeszcze, pewnie bedzie dobra gra) i AC Mirage to lekki zart

Może już dostali review code i ograli, żeby wejść w deadline, ale AC Mirage nie wiem nie gralem jednak hit to chyba nie jest xD. To kosztem Hogwarts, który miał dobre recki i lepszą sprzedaż, nowy setting, piękną oprawę itp, to spore zaskoczenie i dziwna sprawa. 

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 623,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Skrajne bociarskie to stan umysłu. Człowiek rzeczowo się wypowie na temat gry. Wszyscy są w stanie poprowadzić jakąś sensowna dyskusję, tylko dwóch betonów jak zwykle meltdown i wszędzie cw :turned:

Jak mawia klasyk... konsola dobra, tylko xboty kurwy.

I powiedzcie, że zjazd jakości i poziomu dopracowania gier MS i fakt istnienia Gamepassa to przypadek.

Najlepsze jest to, że fanbojskie boty same tłumaczą, że gra to gówno bo Gaas, ale jak ktoś inny ich grę skrytykuje to od razu piecze dupa.

Edytowane przez Emet

Opublikowano
15 minut temu, Emet napisał:

I powiedzcie, że zjazd jakości i poziomu dopracowania gier MS i fakt istnienia Gamepassa to przypadek.

a widzę inną zależność:

Jak wychodzi dopracowana gra w Game Passie jak HiFi Rush, Psychonauts 2, Forza Horizon 5 to nie jest to wina Game Passa. 

A jak wychodzi niedopracowana jak Forza Motorsport to od razu wiadomo że jest to wina Game Passa.

Mało brakuje a niedługo okaże się że bugi w Spidermanie 2 to pewnie też wina Game Passa. GP stał się wygodnym wytrychem, do atakowania gier MS, mimo iż niemal wszyscy wydawcy zmagają się ostatnich latach z bugami i problemami optymalizacyjnymi. 

Opublikowano

Owszem nie ma 100% zależności ani 100% pewności, że skoro będzie w Gamepassie to musi wyjść niedopracowane.

Nie da się jednak nie zauważyć, że pewien trend istnieje.

W dodatku jakieś bugi, a ewidentnie niedokończona gra to pewna różnica. 

Ps. Już chyba zapomniałeś jak duże problemy miała Forza Horizon 5 przez dosyć długi okres po premierze?

Z drugiej strony szczerze przyznam, że jak sam ją ogrywałem to mi akurat nie doskwierały te bugi ;) i to cały czas jedyna gra (seria) MS, która jest dla mnie bardzo wartościowa i chętnie przygarnąłbym ją na PS żeby mieć wszystko w jednym ekosystemie.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

a ten dalej płacze o minusy XDDD FM to ten sam przypadek do GTS - gra powstała jak GAAS i wyjdzie z EA kilka miesięcy po premierze.

a to pierdolenie i ból dupy o GodPassa zawsze bawi, bo jak Sony wydawało EA za pełną cenę to cymesik, ale jak MS robi to w XGP to wina GamePassa. :kekw:

Opublikowano

Paolo ile Ty masz lat? Nie rozumiesz, że nie chodzi o minusy ale o sam fakt, że akurat tylko 2 osoby (1 to Ty) dostają sraczki jak ktoś krytykuje ich grę, gdzie każdy inny, też fani gry są w stanie prowadzić sensowną dyskusję?

Spoko jeśli zachowujecie się jak debile w CW ale rozlewacie gnojówkę na całe forum.

Opublikowano

Emet jesteś znanym fanbojem GT i po prostu śmieszą mnie teksty, że GT ma lepszy RT chociaż jest cytuje „na powtórkach”, więc argument na rzecz Polyphony i ich kartonowego modelu jazdy czy plastikowych tras.

:kekw: oj emet emet…

Opublikowano

Ok :turned:

Edytowane przez Emet

Opublikowano
2 minuty temu, Emet napisał:

Beznadziejny przypadek... taplaj się w swoim gównie sam skoro nie potrafisz zrozumieć w czym jest problem. 

Po prostu pierdolisz jak potłuczony i naginasz aby wszystko było na korzyść GT. Tak więc może gra Polyphony ma chujowszy model jazdy, słabsze oświetlenie i trasy, ale przynajmniej nie jest Forzą. :)

pojadę więc klasykiem ZTJM emet, bo szkoda czytać te wysrywy, czy w CW czy w manipulacjach w innych tematach

Opublikowano

Problemy Forzy Horizon 5 na premierę dotyczyły aspektu sieciowego i wynikały z ilości graczy. Bo trudno przygotować się do tego w ciągu 48 godzin grało ponad 10 milionów graczy, to jest jedna z wad Game Passa, że popularne gry multi często mają problemy z online na start. 

Sony na przykład nie ma takich problemów bo nie robi gier tak popularnych gier multiplayer i w ten sprytny sposób unika tego problemu, jakie miała Forza Horizon 5. 

No ale tak poza tym to pomimo premiery w Game Passie to była to gra większa, z większą ilością zawartości i tak samo dopracowana jak poprzednie odsłony. Podobnie Starfield któremu do ideału dopracowania daleko, ale porównując z poprzednimi grami Bethesdy i to jak działały na start, jak były zabugowane i ile miały zawartości, to nie widzę negatywnego wpływu Game Passa. 

Bardziej niż Game Passa, winiłbym za stan Forzy Motorsport cały model Gier Usług, który zbyt często polega na wydaniu ubogiej bazy gry, a potem rozwijaniu jej w aktualizacjach. Przykładem tego było też GT: Sport, które nie wyszło z tego co pamiętam w Game Passie. 

Opublikowano

Po to, żeby takie odpady z ppe miały o czym pisać.

Opublikowano
8 minut temu, Donatello1991 napisał:

A po chuj komu PokeForza dla casuali.

Jak widać taka bieda na Plejststion pod tym względem, że musieli ludzie brać tego crapa od Ubisoftu. ;) Co by nie mówić, Forza peak arcade racingu. Nie mieć najlepszej gry w swoim gatunku mocny klap moment.

Opublikowano
7 minut temu, Donatello1991 napisał:

No ja grałem i to fh4 peak.

Prawda, ale nawet słabująca w klimacie piątka to najlepszy arcade na rynku. Przypomnę tylko, że Sony miało kiedyś Evolution, Polyphony i Psygnosis które to każde robiło różniące się miedzy sobą racery, a zostało tylko podtrzymywane sztucznie przy życiu Polyphony.

Z PlayStation nigdy nie było tak dobrze.

Opublikowano

W tym roku wyszła cała masa gier AAA od niezależnych wydawców z ogromnymi problemami na premierę, to też wina MS i GP? ;)

Problem ten wynika raczej z tego, że obecnie przy dużych projektach sporo pracowników pracuje zdalnie, a przy naborze informatyczki wręcz zastrzegają, że musi być jakaś forma pracy zdalnej, bo tak się przyzwyczaili w pandemii.

Jak 6 lat temu wszyscy siedzieli na tyłkach w studiach, to nie było takich cyrków jak obecnie. A teraz to najlepiej 5h pracy i to najlepiej przynajmniej 3 dni w tygodniu zdalnie, na wejściu związek zawodowy i urlop menstruacyjny ;)

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Po prostu pierdolisz jak potłuczony

:niki: kto pierdoli jak potłuczony?

przesłuchałem sobie w aucie podcast forumogadki najnowszy. Jeśli ktoś nie wie to szybko tłumaczę iż jest to bardzo xboxowy podcast, playstation jest tam pomijane bardzo mocno. No i takiego pojazdu po gierce nie słyszałem w głośnikach samochodu od czasów Pokemonów Scarlet/Violet. Koleś, miłośnik Xboxa, symulatorów wyścigowych, assetto corsy, posiadacz jakiejś tam super-duper w cycek kierownicy tak pojechał po nowej Forzie Motorsport, że mi aż było przykro mimo, że FM porzuciłem po czwórce na rzecz niczego bo nudzi mnie jeżdżenie w kółko na padzie i odznaczanie kafelek albo jakiejś popierdolonej kawiarenki. Mówił tam o okrutnym AI, które ma totalnie w dupie twoją obecność na torze, fakt iż jest to gra z gamepassa to każdy dzieciak może sobie to ściągnąć żeby uprzykrzać innym życie w multiku, kafelki, które są takie same od 10 czy więcej lat, że te playlisty wyścigowe śnią mu się po nocach już od kilku generacji bo ileż razy można jeździć te same wyścigi typu ,,małolitrażowe japońskie auta miejskie''. Jebał te Forze jak burą sukę, że nie widać tych wielu lat dewelopingu, że to ciągle jest to samo i ciężko mu było ustawić tą super-duper kierownicę w cycek i ile jeszcze lat będziemy w grach wyścigowych jeździć autami, którymi nie jeździ się w wyścigach typu Fiat 500 czy inna Skoda CityGo.
Wszystko co mówił wydawało mi się bardzo prawdziwe bo rzeczywiście te playlisty pamiętam z x360, grafika jest słaba, sporo lat minęło od ostatniej części, balonik dmuchany a wszystko i tak zostaje po staremu. Jak kogoś wynudziło jeżdżenie w kółko na padzie to nie ma sensu wracać.

Opublikowano

Ja uważam cały koncept wydawania gier usług które mają sobie żyć w abonamencie za niebezpieczny. Bo poniekąd daje on twórcom większe poczucie że możemy czegoś niedopracowac na początku, albo dorzucić zawartość później.

Takie założenie na początku projektowania gry moim zdaniem źle wpływa na całą pracę.

Jasne, potem gra może się zmienić jak Sea of Thieves ale no w przypadku Forzy wszyscy oczekiwali dopasionego, wypełnionego atrakcjami racera.

Starfielda nie wiem czy bym pod to podpinał, bo dostarczył singla i sporo kontentu. Raczej wszystkie bolączki to skurwiala Bethesda i ich niereformowalnosc.