Opublikowano 25 listopada 20231 r 31 minut temu, aph napisał: Branża od startu tej generacji miała szereg problemów, zobaczymy co dalej. Imo PS5 nie miało gorszych pierwszych lat niż PS4 pod względem gier, dopiero od 2016-2017 się zaczęła jazda bez trzymanki. Oczywiście że jeszcze sporo może się wydarzyć, być może jeszcze 5 lat tej generacji. Tylko wiesz jak to były gadki, że trzeba nowych konsol, że stare się duszą już. Nowe dyski, procki, autostrady huje muje. A tymczasem trudno czasem przebić graficznie gry z poprzedniej generacji, nie mówiąc o rozwoju jakiejkolwiek fizyki lub AI w grach. Pod tym względem jest dramat. Do mnie nie trafia teraz zmiana narracji, że "czego wymagacie od sprzętu w cenie dobrego telefonu". No ja usatysfakcjonowany nie jestem. Aczkolwiek skłaniałbym gdybym powiedział że nie ciekawią mnie kolejne lata. Bo raczej jestem przekonany że Sony wygramoli się z tymczasowych problemów. Jak MS zagra teraz mając tak potężne narzędzia do robienia gier.
Opublikowano 25 listopada 20231 r Godzinę temu, drozdu7 napisał: Oczywiście że jeszcze sporo może się wydarzyć, być może jeszcze 5 lat tej generacji. Tylko wiesz jak to były gadki, że trzeba nowych konsol, że stare się duszą już. Nowe dyski, procki, autostrady huje muje. A tymczasem trudno czasem przebić graficznie gry z poprzedniej generacji, nie mówiąc o rozwoju jakiejkolwiek fizyki lub AI w grach. Pod tym względem jest dramat. Obecnie jest nacisk na RT oraz opcję 60 FPS, to dużo kosztuje. Mnie czasem martwi to, że natywne 4K jest w zasadzie nieobecne na nowych konsolach, nawet w 30 FPS to jest pływające 4k - i czasem odpalam sobie gierke z PS4 po prostu dla czystości obrazu, bez artefaktów itp. Natomiast loadingi to największy wygrany, nie wyobrażam sobie powrotu do HDD.
Opublikowano 25 listopada 20231 r Umówmy się, że taki AW2 choć jest cudowna gra to, aż żal patrzeć jak się dusi na tych konsolach, choć tutaj to też wina silnika. Liczę, że jak zaczną wjeżdżać w końcu gry na UE5 to będzie lepiej z optymalizacją choć cudów już po tej generacji nie oczekuje.
Opublikowano 25 listopada 20231 r 52 minutes ago, izon said: Umówmy się, że taki AW2 choć jest cudowna gra to, aż żal patrzeć jak się dusi na tych konsolach, choć tutaj to też wina silnika. Liczę, że jak zaczną wjeżdżać w końcu gry na UE5 to będzie lepiej z optymalizacją choć cudów już po tej generacji nie oczekuje. Już niedługo PS5 Pro, ostateczne rozwiązanie xboxiarzy
Opublikowano 25 listopada 20231 r 7 minut temu, Czoperrr napisał: Już niedługo PS5 Pro, ostateczne rozwiązanie xboxiarzy Jak Microsoft nie odpowie na ew. Pro to byłaby już wtopa na całej linii. Ale dla nich Xboxy to już powoli robi się rynek poboczny, może być tak, że w końcu zrezygnują z konsol na rzecz gamepassa PC + gier od ich studiów wydawanych na Sony i Nintendo. To jak fatalnie się te Xboxy sprzedają po niby niezłym growym roku z ich strony świadczy o jednym. W sumie byłoby to jednak smutne i dla gamingu lepiej, jakby ta 3cia konsola stacjonarna wciąż była mocna. Z kupna Activision też na razie zero zmian w sprzedaży HW. Edytowane 25 listopada 20231 r przez KrYcHu_89
Opublikowano 25 listopada 20231 r Kupno AW musi dojrzeć bo statystyczny gracz nie ma pojęcia że ich kupili, Cody w jakiejś formie muszą wylądować w gamepassie i musi wyjść kozacki CoD, wtedy dopiero będzie można oceniać sprzedaż HW
Opublikowano 25 listopada 20231 r 1 minutę temu, Daffy napisał: Kupno AW musi dojrzeć bo statystyczny gracz nie ma pojęcia że ich kupili, Cody w jakiejś formie muszą wylądować w gamepassie i musi wyjść kozacki CoD, wtedy dopiero będzie można oceniać sprzedaż HW Do tej pory pojawi się jeszcze 150 tematów "Xbox, a sprawa francuska" xD. No, ale rzeczywiście jakiś ex COD dopiero może coś pomóc chyba na pudełka z konsolami.
Opublikowano 25 listopada 20231 r Ex Cod wątpię że kiedykolwiek wyjdzie, ale kozacki CoD zbierający super recki w gp wypromowany że statystyczny gracz ma tego świadomość być może zrobi różnice
Opublikowano 25 listopada 20231 r 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Jak Microsoft nie odpowie na ew. Pro to byłaby już wtopa na całej linii. Ale dla nich Xboxy to już powoli robi się rynek poboczny, może być tak, że w końcu zrezygnują z konsol na rzecz gamepassa PC + gier od ich studiów wydawanych na Sony i Nintendo. To jak fatalnie się te Xboxy sprzedają po niby niezłym growym roku z ich strony świadczy o jednym. W sumie byłoby to jednak smutne i dla gamingu lepiej, jakby ta 3cia konsola stacjonarna wciąż była mocna. Z kupna Activision też na razie zero zmian w sprzedaży HW. A jakie mają być zmiany jak to tylko przesunięcia w Excelu na chwilę obecną? W sytuacji XS już się nic nie zmieni, bo PS5 jedzie siłą rozpędu. Efekty mogą być widoczne przy starcie nowych konsol jak na wejściu wszyscy będą wiedzieli, że cody co roku w GP itp.
Opublikowano 25 listopada 20231 r Krychu kurwa chłopie masz jakieś pojęcie to przecież wiesz że dopiero co zakup AB został klepniety. Mnie osobiście ciekawi czy sprzedaż hardware aż tak bardzo martwi MS skoro ich wyniki finansowe są chyba całkiem niezłe. Ogólnie wydaje mi się (po wycieku dokumentów MS szczególnie) że obie firmy inaczej przewiduja przyszłość branży.
Opublikowano 26 listopada 20231 r 17 godzin temu, Daffy napisał: Przyzwyczajaj się że to będzie ich główna droga exow czyli zakupy od innych wydawców czasowej lub konsolowej ekskluzywności. Teamy wewnętrzne dzięki Ryanowi są wyyebane na pysk. Przypomnę tylko słowa Jima Ryana. Trochę się pozmienialo od 2014 r. Swoją drogą pamiętam to oburzenie wszystkich jak to Xbox śmiał wykupić ekskluzywność tego Tomb Raidera. Dziś gdy np. taki Stellar Blade zapowiedziany na Xboxa okazuje się że jednak go ominie, bo Sony podpisało umowę, to nikt nie drze szat z tego powodu.
Opublikowano 26 listopada 20231 r Wiesz, czasy się zmieniają. Kiedys na slowo "gej" kazdy odwracał glowę w innym kierunku bo to bylo tabu, cos "nowego" i niespotykanego i w ogole łał. Teraz? Lata tego pelno po ulicy, w każdym serialu czy filmie masz tego od zajebania no i w końcu wpadło to giereczkowa i nie robi juz na nikim wrażenie. Trochę (bardzo) wkurza ale już się obyło. Teraz łał robią nie wykupywane exy od zewnętrznych devow a ich przejęcia i wykupywanie całych firm.
Opublikowano 26 listopada 20231 r A tak na poważnie to mnie dziwi jak można uważać się za gracza i nie korzystać z godpassa przecież o takim abo marzyło się całe growe życie
Opublikowano 26 listopada 20231 r 19 minut temu, Czoperrr napisał: A tak na poważnie to mnie dziwi jak można uważać się za gracza i nie korzystać z godpassa przecież o takim abo marzyło się całe growe życie Fajna sprawa gdybym znowu miał 14 lat
Opublikowano 26 listopada 20231 r Godzinę temu, Czoperrr napisał: A tak na poważnie to mnie dziwi jak można uważać się za gracza i nie korzystać z godpassa przecież o takim abo marzyło się całe growe życie Dzwońcie po karetkę
Opublikowano 26 listopada 20231 r Gamepass super sprawa właśnie jak się jest gówniakiem i płaci za to tata chociaż można mieć też 99,9% szansy że gry w którą akurat masz ochote pograć nie ma w tej obsranej usłudze. #śmiećpass
Opublikowano 26 listopada 20231 r 4 godziny temu, Jakim napisał: Teraz łał robią nie wykupywane exy od zewnętrznych devow a ich przejęcia i wykupywanie całych firm. Ale dziwisz się temu, że takie grube inwestycje powodują pozytywne reakcje? Przez lata taki Xbox był niedofinansowany i był obiektem drwin, gdy posiadał tylko 6 studiów z tego połowa odpowiadała za Halo Forze i Gearsy. W tym czasie gdy konkurencja miała ich kilkanaście i była w stanie wydawać kilka dużych gier w ciągu roku. Ja rozumiem że części posiadaczy Playstation taka sytuacja odpowiadała. Ale moim zdaniem to dobrze że po latach krytyki w końcu wzięli się za inwestycję, stali się poważniejszym wydawcą na rynku zdolnym wydawać 3-4 gry w ciągu roku, oferując przy tym Game Passa i nie ma co się dziwić że u wielu budzi to pozytywne reakcje, zwłaszcza u tych osób które wcześniej krytykowały brak inwestycji i monotonnie wydawniczą skupioną jedynie na świętej trójcy i słabą ofertę. Ale nawet dla posiadaczy Playstation powinno to pozytywnie wpłynąć, bo większa konkurencja może zmotywować Sony do większego wysiłku. Czego sobie i tobie życzę.
Opublikowano 26 listopada 20231 r No nie wiem. Jak dla mnie to większa Satysfakcja gdy Sony zmiażdży MS.
Opublikowano 26 listopada 20231 r Od lat trwa wojna między zielonymi a niebieskimi... a Nintendo cichutko robi swoje i sprzedaje kolejne miliony konsol i gier To jest potęga
Opublikowano 26 listopada 20231 r TVN dzisiaj puścił już podobno 30 reklam Xboxa, jest szansa na 8% w Polsce xDD.
Opublikowano 26 listopada 20231 r Ostatnia szansa to chyba jak ksiądz w niedzielę przy ambonie zareklamuje xszrota, a sonke zwyzywa I jak ktoś kupuje to wiedz, że diabeł się nim już interesuje.