Opublikowano 20 grudnia 20231 r Wyskoczyło mi powiadomienie 10 letnie! Obczajcie jakość Shadow Fall, nawet po tylu latach Xbox nie dogonił tej jakości.
Opublikowano 20 grudnia 20231 r Chłop gra w Shadow Faila 7/10 kiedy w XGP najlepsi w gatunku FPS dostarczają swoje perły za darmo? Widzę niezła desperacja na Plejaczku xddd
Opublikowano 20 grudnia 20231 r 3 godziny temu, izon napisał: W 2028 w końcu się uda Żółty kolor się tam przebija. Chyba jasny znak jaki kolor na meta te wypierdziałe gry będą miały.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Cytat Sony reported a 29% drop in operating profit for its second quarter as the company suffered from weakness in its imaging sensor business. To jest to co od zawsze powtarzam - PlayStation to kolos na glinianych nogach co widać po porażkach sprzedażowych większośći ich gier, fatalnym stanie 1st party i ewakuacją Jima Ryana z tonącego okrętu. Sprzedaż tych "hitów" na PC pokazuje jak bardzo majaki o nieosiągalnej jakości są halucynacjami wygłodniałych dobrych gier klapów. PlayStation ledwo odratowano przy PS3. Przy PlayStation 5 nie będą mieli tego luksusu. Są już martwi, ale jeszcze tego nie wiedzą. Ta generacja to zniszczenie i kompromitacja niebieskiego cwela.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Boty przeszły na model nie ile konsol sprzedanych i dobrych gier wydanych. Tylko "wow! Ile to MS zarabia kasy, kochane korpo niech im się wiedzie!"
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Xbox od dłuższego czasu był konsola dla świadomego gracza, najlepsze 1st party na rynku oferuje nieosiągalną dla konkurencji różnorodność. Tak było za czasów X360, pierwszej połowy poprzedniej generacji i teraz z XSX, ale karakany pałowały się do liczby sprzedanych konsol. No i jak widać chuja wam sprzedaż tych konsol daje, w cyferki możecie sobie pograć.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Do dzisiaj się cieszę że pogoniłem shadow faila zaraz po zakupie i nie straciłem dużo, niesamowita wydmuszka na kilka godzin gry z wymuszonym bardzo niewygodnym używaniem gładzika z dualsraki4
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Bot nie doceni innowacji, więc 20 lat gra na padziku na bateryjki z odpustu. Bot nie doceni innowacji, więc technologicznie nie dostanie nigdy takiej gry jak Killzone S.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r dobrze, że mi przypomniałeś - to był niezły szok jak dualsraka kończyła działanie po 5h gry i trzeba było na kablu usb grać jak za czasów pegaza, co za technika ze śmietnika xD
Opublikowano 21 grudnia 20231 r 47 minut temu, Donatello1991 napisał: Bot nie doceni innowacji, więc 20 lat gra na padziku na bateryjki z odpustu. Bot nie doceni innowacji, więc technologicznie nie dostanie nigdy takiej gry jak Killzone S. Dobra gra jest dobra nawet na klawiaturze, a słabej nie uratuje pad który robiłby gałę z połykiem. Wspominanie 10-cio letniego ShadowFail 7/10 pokazuje tylko jaka bieda jest obecnie na PlayStation. Od zawsze wiedziałem, że to, ze Sony nie odjebało kompletnie przy PS3 to jedynie zasługa szczęścia i potknięć konkurencji niż zasług Sony. Do 2033 PlayStation Studios jako część składowa XGS. Może do tej pory niebiescy nie wypalą kompletnie niedobitków swojego 1st party.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r jedyne studio które coś tam wydało na plejkurwe 4.5 bez gier i przyszłości, w nagrodę wywalimy połowę osób lub was zamkniemy, $ony jakie to ścierwo jest to aż wygłodniałe klapy odpalają crapa shadow fail z 2013 bo nie mają w co grać
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Kurde ja wiem że koszty praktycznie wszystkiego wzrosły. Ale aż zdumiony jestem jak to się Sony nie spina finansowo. Konsole idą w milionach, gry tak samo, przecież masa ludzi kupuje w ich sklepie Cody i Fify
Opublikowano 21 grudnia 20231 r 3 minuty temu, drozdu7 napisał: Kurde ja wiem że koszty praktycznie wszystkiego wzrosły. Ale aż zdumiony jestem jak to się Sony nie spina finansowo. Konsole idą w milionach, gry tak samo, przecież masa ludzi kupuje w ich sklepie Cody i Fify Jak robią gierki kosztujące 300mln to się nie dziw, spiderman2 nawet jeszcze na 0 nie wyszedł
Opublikowano 21 grudnia 20231 r No ta obecny trend robienia coraz droższych, coraz większych gier za 300-400 milionów to jest droga donikąd. Jedno potknięcie i całe studio pójdzie do zamknięcia. Insomniac ma dobry pomysł by robić w budżecie jednego blockbustera AAA, 3 mniejsze gierki w stylu Moralesa, które nie tylko kosztowałyby mniej ale mogły wychodzić szybciej w ten sposób minimalizować ryzyko finansowe. Podobnie wypowiadał się zresztą szef studiów Xboxa Matt Booty już kilka lat temu, za co został zresztą zjechany przez fanów Sony.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r Chwilę to zajęło, ale gracze w końcu zrozumieli, że od konsoli wymagać można więcej niż trzymania gały do przodu od cutscenki do cutscenki stąd słabe zyski z gier Sony. Konsole sprzedają się efektem kuli śniegowej, ale software'owo jest kwik, ratowane jedynie spoodermanem które nie jest nawet oryginalnym IP Sony. Niestety, ocknęli się chwilę za późno i teraz zamkną kolejne studio które nie robi jebanych cinematików, a Insomniac zostało zdegradowane do luksusowych dziwek robiących tie-iny do gównanych marek Marvela dla każuali i innych bezgustów.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r 11 minut temu, drozdu7 napisał: Kurde ja wiem że koszty praktycznie wszystkiego wzrosły. Ale aż zdumiony jestem jak to się Sony nie spina finansowo. Konsole idą w milionach, gry tak samo, przecież masa ludzi kupuje w ich sklepie Cody i Fify Ale tu nie ma nic zaskakującego. Już dawno o tym pisałem. Sony wydaje absurdalnie wysokie kwoty na produkcję i marketing większości swoich gier przez co jest presja na kolosalną sprzedaż niemal każdej produkcji. Zapędzają się w kozi róg gdzie potrzebne są setki milionów dolarów na sam zwrot produkcji I kosztów marketingu. To nie jest model funkcjonowania do utrzymania w dłuższej perspektywie. Jak wydasz 300 mln na grę, a ona osiągnie zwrot 200 mln, to kolejna gra przy tym samym budżecie musi już przynieść zwrot 400 mln.
Opublikowano 21 grudnia 20231 r FY2021 games: Ratchet & Clank: Rift Apart - 2.34m MLB The Show 21 - 1.606m Ghost of Tsushima Director's Cut - 1.494m Returnal - 866k Uncharted: Legacy of Thieves Collection - 329k Death Stranding Director's Cut - 210k FY2020 games: Spider-Man: Miles Morales - 10.184m The Last of Us Part II - 9.636m Ghost of Tsushima - 7.436m Demon's Souls Remake - 1.857m Sackboy: A Big Adventure - 1.289m Predator: Hunting Grounds - 778k Catalogue games (pre-FY2020): Spider-Man 2018 - 22.121m God of War PS4 - 20.826m Horizon Zero Dawn - 19.261m Uncharted 4: A Thief's End - 18.616m The Last of Us Remastered - 18.242m Gran Turismo Sport - 12.726m Uncharted Collection - 9.684m Bloodborne - 7.464m Days Gone - 7.322m Ratchet & Clank - 6.97m God of War 3 Remastered - 5.57m Detroit Become Human - 5.406m LittleBigPlanet 3 - 5.391m Uncharted: The Lost Legacy - 5.246mil InFamous: Second Son - 5.084m Driveclub - 4.764m Death Stranding - 4.157m Until Dawn - 3.906m