Opublikowano wczoraj o 18:47 1 dzień Ktoś tu pytał o live od Kiszaka.A no jest https://www.youtube.com/live/7T9YQoeGhDU?si=niSLhncACOF6b2vG
Opublikowano wczoraj o 19:00 1 dzień Uważajcie, radzę poczekać z graniem, grę zapisywałem co 5-10 minut a mimo to gra po 1:30h dostała crasha wchodzę do gry i mam save z samego początku gry więc nawet zapisywanie gry nie pomaga. Szkoda bo gra się fajnie ale obecnie odpuszczam i gra leci na półkę.
Opublikowano wczoraj o 19:57 1 dzień Ja guzdrałem się w okolicach tego placu wymiany i jak miałem już iść w kierunku Starego Obozu to zapadła noc. I chuja widać. Tragedia. W dzień też tak sobie, czasem mam problem z tym aby na coś trafić ale to może kwestia przypomnienia sobie lub nauczenia się jak wyglądają roślinki, grzyby i co może być w różnych okolicach. Kilka zgonów już za mną. Nie mogę goblina pokonać ale jeszcze do niego wrócę. Póki co to poza tym, że w nicy chuja widać to miałem problemy z dźwiękiem - po nurkowaniu przestał odtwarzać się dźwięk pływania i na lądzie ruchu, tylko muzyka. Później całkiem dźwięk urwało i pomógł tyko restart gry. Nagrywam grę co kawałek ale jeszcze tego systemu nie rozumiem. Najpierw miałem nagrane 10 slotów savów i gra mówiła o nadpisywaniu, a jak zbliżyłem siędo obozu i pokazał się ekran, że to pierwszy rozdziął to dodało chyba z 6 slotów, bo przez chwilę mogłem nagrywać bez nadpisywania. Fajne jest to, że kilka lokacji widzę przebudowali i rozbudowali jednak te bugi i to, że w nocy chuja widać odbierają mi radość z gry. wstydzili by się coś takiego wydać ale wiadomo jakie są realia - lepiej wydać i łatać, niż wydać później i konkurować z innymi większymi produkcjami.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 11 godzin temu, Elitesse napisał(a):w nocy chuja widaćPC może? Tak strzelam, bo na PC z HDR chyba jaja się dzieją w różnych grach. U mnie nie stwierdziłem tego problemu, gram na PS5 na TV OLED i HGIG, noc wygląda jak noc, aczkolwiek mało jeszcze widziałem.Odnośnie klatkażu, to jest dla mnie to "dobre" 30fps, czyli bez smużenia ekranu i wrażenia slowmo. Myślałem, że będzie gorzej.Pograłem raptem parę godzin, ale podoba mi się. Na razie dostałem dokładnie to czego oczekiwałem. Gra mi się raz wywaliła do dasha bez wyraźnego powodu.Odkąd mi obozowy strażnik obił mordę, to uważam na to co mówię do ludzi ;) i już tak nie śmieszkuję. Wrzoda zwerbowałem ponownie, mimo że wiem z czym się to wiąże, udaję, że nigdy w to nie grałem, chciałem mieć ten sam experience jak 25 lat temu. Żeby ta gra działała u mnie na PC w 2001 tak jak dzisiaj na PS5, to byłbym zachwycony.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 18 minut temu, DarkStar napisał(a):PC może? Tak strzelam, bo na PC z HDR chyba jaja się dzieją w różnych grach. U mnie nie stwierdziłem tego problemu, gram na PS5 na TV OLED i HGIG, noc wygląda jak noc, aczkolwiek mało jeszcze widziałem.Gram na PS5 ale TV to nie QLED więc może to kwestia odbiornika. Jak biegałem z pochodnią to było trochę lepiej (chociaż wkurza mnie to, że nie można jej zgasić, nie pamiętam czy tak było w oryginale) jednak ogólnie bardzo słabo. Dopiero jak po zgonie wczytałem save, to przez chwilę ta noc była jaśniejsza - jakby za lekką mgłą, a potem przychodziła ta ciemność. I było chuja widać. Wrzód też się do mnie przyczepił, muszę się go gdzieś pozbyć poza murami - zapomniałem, że on w czasie walki potrafi głowę zawracać. Gra raz mi wywaliła do dasha konsoli i pozwoliła zaraportować błąd, drugi raz taka zawiecha, że sam musiałem wyłączyć aplikację. Co chwila mam problemy z dźwiękiem.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Czyli typowy Gothic, jest w pytę. Ogólnie internetowy przekaz jest bardzo pozytywny, duży fun service dla fanów. A bugi kiedyś załatają.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Kupiłem to i niestety nie idzie uruchomić. Wywala zaraz po ekranie tytułowym. Miał ktoś podobny problem?Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Wszystko aktualne. Pomogło włączenie vsync w aplikacji nvidia i gra ruszyła. Ale niestety jest niegrywalna. Mam intel ultra i rtx 5080 i jakie bym opcje obrazu nie poustawiał to mam około 5k/s. TragediaDobra. Udało się jakoś to poustawiać. Przy ustawieniach gothic i włączonym dlss mam ok 60k/s ale jest smużenie obrazu. Jak przełączę na to skalowanie unreal coś tam to nie mam smużenia ale obraz jest zauważalnie gorszy. Zastanawia mnie dlaczego nie mogę zmienić rozdzielczość obrazu. Jest na szaro. Tak samo vsync w opcjach jest na szaro
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Pograłem wczoraj i trochę dziś z rana. Cóż mogę napisać jako fan oryginału. Gra mi się w to naprawdę przyjemnie. Na Prosiaku trzyma solidnie 30fps, momentami widoczki wyglądają fenomenalnie. Dubbing polski również na plus ale wielki, czarny naganiacz za jakąś dziwną intonację głosu Beziego, nie wiem co oni odjebvali ale momentami sposób w jaki jego kwestie dialogowe są przeczytane woła o pomstę - w szczególności na samym początku, mam wrażenie, że im dalej tym jest lepiej albo przywykłem i już aż tak nie zwracam uwagi. Co do walki to mam mieszane uczucia. Wprawdzie mam dopiero drugi lvl broni jednoręcznej i już czuję przyrost umiejętności głównego bohatera co bardzo fajnie (jak w og) symuluje progresję naszej siły i umiejętności jednak… no w pełni zrozumiem jak kogoś ta walka odepchnie. Dziwne hitboxy, bardzo długie i ślamazarne animacje i nie do końca czytelne animacje ataków wrogów powodują, że momentami walka potrafi sfrustrować. Do tego przeciwnicy bardzo szybko łapią agro i ciężko jest wypulować pojedynczego przeciwnika. Leashing też działa mocno randomowo bo raz potwór odpuszcza po 20m a raz goni przez pół mapy, potrafiąc się tepnać nagle za plecami. Overall nie wiem czy mógłbym z czystym sumieniem polecić nawet wiernym fanom. Z pewnością polecam poczekać aż trochę polatają bo zdarza się sporo błędów, kilka razy wywaliło mnie do dasha i często przy wczytaniu save’a miałem problem z dźwiękiem - albo nie odpalała się muzyka albo dźwięki efektów. Tak czy owak spodziewałem się większej tragedii (nie grałem w demo). Liczę mimo wszystko na dobry wynik sprzedażowy bo widać, że studio wie jak zrobić ten remake ale chyba zabrakło czasu, może umiejętności - ciężko stwierdzić ale co najważniejsze czuć tego gothiczka Bożego i mając już jakąś podstawę będą w stanie urodzić zdecydowanie lepiej odrestaurowanego G2.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 3 godziny temu, Tralalala napisał(a):Tak czy owak spodziewałem się większej tragedii (nie grałem w demo). Liczę mimo wszystko na dobry wynik sprzedażowy bo widać, że studio wie jak zrobić ten remake ale chyba zabrakło czasu, może umiejętności - ciężko stwierdzić ale co najważniejsze czuć tego gothiczka Bożego i mając już jakąś podstawę będą w stanie urodzić zdecydowanie lepiej odrestaurowanego G2.Ja chyba też spodziewałem się czegoś gorszego ale nie mam za dużego porównania, bo nie kupuję gier na premierę. Życzę studiu jak najlepiej aby wydali kolejne części jednak ta premiera przypomniała mi dlaczego nie kupuję gier na premierę i drugiej części na pewno nie kupię. Problem z tym, że chuja widać w nocy udało mi się lekko naprawić ustawieniami gamy. Jednak w nocy w lesie nadal chuja widać. Gra już kilka razy mi się wysypała do pulpitu konsoli, np. przy próbie handlu ze sprzedawcą. Wiem, że trzeba dużo savować, bo łątwo zginąć jednak dochodzi ejszcze dreszczyk emocji, że gra może w każdym momencie się wysypać albo zgubić save.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 4 godziny temu, Tralalala napisał(a):Na Prosiaku trzyma solidnie 30fps Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez Amer
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Widzieliście te recenzje na steam?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Nie grałem nigdy w Gothica 1 a raczej pamiętam ere Gothica 2 dlatego mam pytanko. Nauczyłem się walki mieczem na poziomie 2 ale wciąż nie mam pojęcia jak działają kombinacje, raz wchodzą 2 ciosy jak wale guzikami na oślep raz w tempo a raz w ogóle. Jest jakaś metoda na to?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 11 hours ago, Tomek P. said:Kupiłem to i niestety nie idzie uruchomić. Wywala zaraz po ekranie tytułowym. Miał ktoś podobny problem?Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalkateż mi wyjebało błąd po 4-5 H rozgrywki, pomogło zainstalowanie nowych sterów. I nie straciłem żadnego postępuJa z Gothiciem spotkałem w drugiej odsłonie i w sumie nigdy nie przeszedłem ani 1 czy 2. Ogólnie to mi się podoba jednak jest strasznie trudno i byle g potrafi Cię zabić co dla takiego laika jak ja jest denerwujące, gram na poziomie Gothic