Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill 2 Remake

Featured Replies

Opublikowano

Czy na PS5 ta gra jest po polsku (napisy) ?

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 293,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BEZSPOJLEROWA OPINIA SPOCEŃCA SZERMAKA POD WIĘKSZĄ PODJARKE: Ukończyłem Wybór poziomu trudności Hard/Hard to był strzał w dziesiątke, było mocno Survivalowo, endurance szedł pełną parą pr

• Dobra, możemy zamykać temat - jakiś insajder podzielił się wyciekiem screena, na którym widać zmiany wprowadzone przez bluberów  Kurwa, miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. Wrzucam w spoiler, ż

• 69 zł za playable teaser  Was trzeba ruchać i się nie zastanawiać.

Opublikowano
16 minut temu, sizacz napisał(a):

Czy na PS5 ta gra jest po polsku (napisy) ?

tak

sesja numer 2 zasiadam image.png.159516a377ad68ac25c18d8d1b9066d6.png

Opublikowano

Przywiązanie do detali mocno mi imponuje. Czasami coś mi zgrzyta, ale tu mnie w uj zaskoczyli :obama:

Spoiler

James po włożeniu ręki w sławny kibel, ma pod paznokciami resztki kaki w prawej dłoni :kekw:

Opublikowano

Szpital dał mi w ryj myślą, która gdzieś tam z tyłu głowy się dobijała - jaka ta gra jest brudna i ciężka, o jenysiu :obama: Brud, syf, pyłki w powietrzu... Na dzisiaj koniec. Podobnie jak w oryginale granie na słuchawkach to - 10 do zdrowych klepek po każdej sesji. Ambient ryje beret mocno.

Opublikowano

Dotarłem do Lake View Hotel, pobiegałem trochę, wyłączyłem i odmawiam, odmawiam ukończenia tej gry kurwa :gachigasm:

Opublikowano

Ciareczki kiedy właśnie otworzyłem drzwi a tam lokacja gdzie w oryginale była pierwsza potyczka z piramidogłowym :fsg:

Ten remake przerósł moje oczekiwania.

Opublikowano

ja dopiero wylazlem z apartamentow. co za giera. oryginal jest u mnie w top 10 ever, tutaj na razie jest SPORO lepiej. horror wszechczasow.

plus stuttering ogarniety, grafika cudowna, animacja plynna. chce sie zyc.

Opublikowano
7 minutes ago, Ölschmitz said:

ja dopiero wylazlem z apartamentow. co za giera. oryginal jest u mnie w top 10 ever, tutaj na razie jest SPORO lepiej. horror wszechczasow.

plus stuttering ogarniety, grafika cudowna, animacja plynna. chce sie zyc.

U mnie tak samo. Na dzisiaj przerwa a jutro szpital :notlikethis:

Opublikowano
Godzinę temu, Szermac napisał(a):

Dotarłem do Lake View Hotel, wyłączyłem i odmawiam, odmawiam ukończenia tej gry kurwa :gachigasm:

8 zakończeń się samo nie wklepie wnusiu 

14 minut temu, Ölschmitz napisał(a):

horror wszechczasow.

ej tak nie wolno...panie kurier jedź pan szybciej z tą vip paczką

Opublikowano
17 minut temu, Czoperrr napisał(a):

U mnie tak samo. Na dzisiaj przerwa a jutro szpital :notlikethis:

W szpitalu trochę straszno, kilka razy się zesrałem. 

Opublikowano

Wstałem, nie jem ,nie piję - gram w SH2r :) 

Opublikowano

Końcem września Bloober pochwalił się otrzymaniem dofinansowania z Unii na takie coś:

https://inwestycje.pl/gaming/bloober-team-ma-umowe-na-88-mln-zl-dofinansowania-z-funduszy-europejskich/

Cytat

„Opracowanie i wdrożenie innowacyjnego systemu ewolucji przeciwników w połączeniu z nowatorskimi elementami rozgrywki i systemem łączenia umiejętności przeciwników"

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano
13 minut temu, Wojtq napisał(a):

Końcem września Bloober pochwalił się otrzymaniem dofinansowania z Unii na takie coś:

https://inwestycje.pl/gaming/bloober-team-ma-umowe-na-88-mln-zl-dofinansowania-z-funduszy-europejskich/

Było, anyway gdzie jest sufit Bloober Teamu :kaz:. Inna sprawa, że teraz oczekiwania będą ogromne również na ich projekty bez Silenta w nazwie, a to będzie trudne zadanie. 

Opublikowano

Wyjątkowo wkurzający bug, też mieliście problem z podniesieniem naboi w tym miejscu?

image.thumb.jpeg.c19cfddd24a12790e7804438aa025bba.jpeg

Opublikowano

Dowieźli, przewieźli i zawieźli. Niespecjalnie jest do czego się przyczepić, drobne niedociągnięcia się znajdą, ale całościowo jak postawisz pudełko z remakiem obok pudełka z oryginałem to nie będzie wstydu, a wręcz przeciwnie :banderas:

Opublikowano

Dzisiaj w lobby na Fabrycznej:

20241008-075242.jpg

Pozdrawiam z wyższych pięter Panów i Panie z Bloobera.

Opublikowano

Idzie mi wolno bo gram od dwóch dni ale tylko od 22-24 wieczorem i na słuchawkach kiedy mam ku temu odpowiednie warunki. Wczoraj opuściłem apartamenty i zmierzam do szpitala, dzisiaj kontynuacja. Co mogę powiedzieć, poprzednie gry Blooberów mi się podobały ale do remake SH2 byłem sceptyczny po obejrzeniu dwóch pierwszych materiałów z gry. Kolejnych już nie oglądałem nie chcąc sobie psuć zabawy. Fanem Silent Hillów jestem ogromnym, ogrywam 1-3 co roku od ponad 20 lat (pierwszy raz ogrywałem to będąc jeszcze w podstawówce xD, rok temu nawet sobie tatuaż z Halo of the Sun zrobiłem :)) no i myślałem, że nie da się zrobić remaku godnego oryginałowi sprzed lat. Myliłem się, ten remake jest śwetny i przerósł wszelkie oczekiwania. Eksploracja miasta jest niesamowita, ta mgła, ten klimat, możliwość wchodzenia do większej ilości lokacji (jak w słabym Downpour). Zagadki wymyślone na nowo przerastają te z oryginału, dodano też nowe, a gra często puszcza oczko do znających oryginał. Z tego co póki co doświadczyłem to fajnie rozbudowane apartamenty o ich wersję alternatywną ze stylistyką z SH1 i SH2 czyli rdza, kraty, postaci na wózkach inwalidzkich - tego w dwójce nie było. 

Nie mogę się doczekać dzisiejszego wieczoru by powrócić do Silent Hill...

Opublikowano

No, otherworld ewidentnie panowie zawinęli z jedynki i trójki. I dobrze, takie "bezczeszczenie lore" i "brak szacunku do materiału źródłowego" to ja lubię. 

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Wyjątkowo wkurzający bug, też mieliście problem z podniesieniem naboi w tym miejscu?

image.thumb.jpeg.c19cfddd24a12790e7804438aa025bba.jpeg

Krycha a ja mam ciągłe wywalenie do pulpitu ;/ 

Spoiler

Więzienie Taluca / druga część - gdy chcę mape zciągnąć z ściany. Sam początek

Opublikowano
4 minuty temu, Assassins_78 napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

Tam jeszcze nie byłem, u mnie jedyny błąd to ten z niemożliwością podniesienia jednego przedmiotu, na szczęście nie związanego z fabułą, przez prawie 10h grania tylko to. 

Opublikowano

Dobrze że często zapisuje (o ile jest to możliwe) i mam trochę tych zapisów, no nić cofnę się te parę minut do tyłu :) Ale co nie zmnienia faktu że to dość sporawy bug.

Opublikowano

Panowie, jest/byl jakis paczyk na pleyke ?

31 minut temu, Assassins_78 napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

A nie mozna isc dalej bez mapki? Wyciagnij stary zeszyt szkolny i zagraj w starym stylu  :)