Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill f

Featured Replies

Opublikowano

Powiem Wam, że jak się ma więcej perków do nałożenia to już można normalnie buildy robić XD Już na tym hardzie teraz na NG+ ciężko umrzeć. Tym bardziej, że w drugim cyklu te perki znajduje się mocniejsze i w bardziej szczegółowych rzeczach pomagają.

• Odpowiedzi 956
  • Wyświetleń 48,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wiadomo, że obiektywnie nie będzie, nie wiem czemu miałoby być, jest masa recenzji, można sobie poczytać, a ja nie recenzent, ja gracz i do gierek podchodzę emocjonalnie ;) Zresztą i tak za dużo Wa

• Dupeczka z SH: "Ohajo gozaimatsu, jestem Konatsu i odgrywam główną rolę w SH. Czuję się zaszczycona mogąc brać udział w tym projekcie i mam nadzieję, że moja rola spodoba się fanom serii" Babochłop z

• Jeszcze troszkieee kurde ta muza w menu Pizza z biedronki przygotowana, mleko na kakałko się będzie grzało, słuchawki i pad naładowane, drzemka po południu długa, urlop do końca tygodnia, zaraz Św

Opublikowano

Mnie narazie jeden pomaga ale je mozna zminiac w kazdej dowolnej chwili wiec mozna sie dopasowac do sytuacji good

Opublikowano

Dobra gra, ale animacje potworów i walka jak za czasów Ps2. Trochę tak sztywno z nimi.

Opublikowano

Przechodzień. Ja go nawet tam nie ubijałem tylko

odciągałem tam na koniec tej okolicy, za ten kwadrat tam, żeby mieć czas ze studnią :P

Opublikowano

Pierwsza godzinka za mną - Silentowicze będą czuć się tutaj jak ryba w wodzie. Walka na razie wygląda na straszne drewno, a jak dochodzi do niej na przykład na schodach, no to mamy małą tragedię. Porównywanie z soulsami to nieporozumienie, przynajmniej z tego co na początku widzę.

Opublikowano

No mówiłem, że porównywanie do soulsów nie ma sensu.
Jak już wcześniej porównałem system walki do kamień, papier, nożyce to teraz takie porównanie do Fatal Frame, czekasz na tę klatki animacji wroga do kontrataku i po sprawie, a jak się spóźnisz to obrywasz i tyle, ryzyko wkalkulowane. Niby możesz strzelać zwykłe fotki, ale po co xd

Opublikowano

Pole z kukielkami to jest cos niesamowitego. Nie chce stamtad wychodzic nawet jak bym wiedzial gdzie mam isc Coolface

Opublikowano

Oj no jest w topce najlepszych momentów D
Tym bardziej to o czym to jest i w ogóle

Opublikowano
39 minut temu, Szermac napisał(a):

Oj no jest w topce najlepszych momentów D
Tym bardziej to o czym to jest i w ogóle

Chyba sie domyslam ze chodzi o ...

N.Rinko ktora podkochuje sie w Shu i jej zazdrosc do Hinako.

Jestem blisko ?

Opublikowano

Noooo tak trochę jest z nimi, chociaż nie do końca, powód jest z lekka trochę inny, ale to dalej więcej poszlak nałapiesz co do tego wątku. P. A tych jest tutaj wiele, a znając do tego pewne zasady działania światów kreowanych przez Ryukishiego i jego patenty, to leo I czuć to tutaj bardzo, a tym bardziej na NG+.

Opublikowano

Dobra, giera w końcu dotarła. Steelbook pikny, oby gra zryła czachę ostro bo mam taką potrzebę.

Szybka instalka, kakałko i jazda.

Opublikowano

Bardzo podoba mi sie ten styl. Duzo lore zawarte jest w notatkach i calym dzienniku. Mozna wsiaknac na dlugo music Walka zas jest juz zrozumiala i satysfakcjonujaca. Teraz przyszla pora na bossa wiec bede mogl sie popisac. Jedziemy z nimtouche

Ogolne doznania - jest zaje.biscie drinks

reedycja..

Poszedl za 4 razem. Dosc schematyczna walka. Na sluchawkach duzo latwiejsza bo po glosie mozna wywnioskowac gdzie jest P

Opublikowano

Po wyjściu z pola ryżowego już miałem cisnąć bekę, że tylko czekać, aż Rysław odpali i powie, że za dużo przeciwników, a tu wyskakuje jakiś Vanguard Demon z Demons Souls yao

Opublikowano
50 minut temu, Patapon napisał(a):

Po wyjściu z pola ryżowego już miałem cisnąć bekę, że tylko czekać, aż Rysław odpali i powie, że za dużo przeciwników, a tu wyskakuje jakiś Vanguard Demon z Demons Souls yao

Zaraz siadam do tego dzieła. A Rysław już gra na streamie na podwójnym trybie przygody xD?

Opublikowano

@KrYcHu_89 coś go tam pocisnęli w komentarzach pod jego relacją z ogrywania dema Cronosa, że jest debil i nie umie grać, że w SH od Blooberów grał na easy i sobie chłop dał spokój z horrorami. Teraz gra w Henryczka i modli się codziennie przed snem o zapowiedż Half Life 3.

Liczę na to, że się Rysiu dżwignie jakoś mentalnie po tym i spróbuje swoich sił na story mode. Tajwańczycy chociaż spoko się zachowali, bo dali easy, a takie Bloobery dali normal na złość Rysławowi, bo co grę ich ciśnie o to, że nie ma polskiego dubbingu i że w ogóle combat (to autentyk, był taki wpis na X) zrobili w SH gorszy niż w Dead Space xD

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano

Ja tymczasem powoli wbijam do Meksyku macek

to znaczy...

...do Szkoły

P

Opublikowano

Pytanie z innej beczki. Dlaczego gra ukazała się pod szyldem "silent Hill"? Ma to jakikolwiek sens ? Może wioska ma jakieś powiązania z samym miastem SH? Czy to zwykły chwyt marketingowy?

Opublikowano

Konami wymyśliło sobie od SH Short Message, że Silent Hill to już nie tylko miasteczko w Maine w USA, ale też pewien "fenomen", który się dzieje w ludziach, nie ważne od miejsca zamieszkania i czasu ;) Głównie to po prostu choroby i zaburzenia psychiczne, manifestujące się pod postacią koszmarów itp itd w rzeczywistości osoby poszkodowanej P

Opublikowano

Mógłby ktoś wytłumaczyć na chlopski rozum jak dokładnie wygląda różnica między poziomem zagadek na poszczególnych poziomach trudności? Ogarnie się bez frustracji i zawiech ten najtrudniejszy nie będąc Japończykiem i nie należąc do MENSY?

Opublikowano

Wygląda tak samo jak w reszcie Silent Hilli, na easy masz pokazane i powiedziane co do czego, na hardzie masz wierszyczki, domyślanie, rozkminianie. Nie jest to poziom Szekspira z SH3 na hardzie, ale można chwilę posiedzieć przy niektórych.

Opublikowano

Jezu, ta walka jest wyciągnięta rodem z PS2

Opublikowano

Pierwsze 3 godzinki za mną. Oczywiście hard akcja i hard zagadki. Póki co jestem bardzo zadowolony.

Fabuła rzeczywiście wciąga i jestem cholernie ciekawy, co się wydarzy dalej. Hinako to na pewno intrygująca protagonistka.

Akira jak zwykle dostarcza przepiękny OST, a i widoczki czasami sprawiają, że musiałem przystanąć i podziwiać mglistą urodę Ebisugaoki.

O dziwo, nawet walka mi nie przeszkadza, mimo że uczciwe muszę przyznać, że jest trochę drewniana i przestarzała. Nie na tyle jednak, żeby psuć mi wrażenia z gry.

A, no i zagadki to jak zwykle w tej serii topka.

Z minusów? Powiedziałbym, że póki co niewiele było momentów, w których faktycznie bym się bał. Nie czuję na razie takiego opresyjnego, przytłaczającego wręcz horroru, jak w rimejku dwójki (i oryginale). Winię trochę otwarte przestrzenie i ulice, bo pamiętam, że w przygodach Jamesa też ciary wrzucały u mnie dopiero odwiedziny w poszczególnych budynkach, gdzie chyba można fajniej bawić się ze straszeniem gracza. Tu na razie jest niepokojąco, ale dość odważnie biegam z moją gazrurką i zabijam wszystko co się rusza.

No nic, wracam dalej zarywać nockę. Jak dobrze znowu być w Silent Hill. Nawet jeśli tym razem w trochę innym wub

Opublikowano

Mozolne odswiezanie staminy to najwiekszy bol imo. Przez ten szkopul kazda dluższa walke mozna przegrac w mgnieniu oka. Po ograniu jest zdecydowanie lepiej bo nawyki juz sa wyrobione i nie biega sie na pale tylko unika. W kazdym razie trzeba sie pilnowac.

Opublikowano

To prawda, ale podejrzewam, że bez tej staminy by było zbyt łatwo, więc w sumie lepiej, że jest ;p