Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill f

Featured Replies

Opublikowano

Szermac, współczuję dzisiejszych pojebanych snów w nocy po takiej dawce obama

• Odpowiedzi 890
  • Wyświetleń 45,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wiadomo, że obiektywnie nie będzie, nie wiem czemu miałoby być, jest masa recenzji, można sobie poczytać, a ja nie recenzent, ja gracz i do gierek podchodzę emocjonalnie ;) Zresztą i tak za dużo Wa

• Dupeczka z SH: "Ohajo gozaimatsu, jestem Konatsu i odgrywam główną rolę w SH. Czuję się zaszczycona mogąc brać udział w tym projekcie i mam nadzieję, że moja rola spodoba się fanom serii" Babochłop z

• Jeszcze troszkieee kurde ta muza w menu Pizza z biedronki przygotowana, mleko na kakałko się będzie grzało, słuchawki i pad naładowane, drzemka po południu długa, urlop do końca tygodnia, zaraz Św

Opublikowano
7 minut temu, Pix napisał(a):

Szermac, współczuję dzisiejszych pojebanych snów w nocy po takiej dawce obama

Jakie sny? Platynować grę musi Aloy_cool1

Opublikowano

Do spania już, jutro dalej maraton tokar

Chociaż rozkminy tęgie przed spaniem za pewne, co tu się odkurwia w tej opowieści yuno

Opublikowano

Udało mi się pograć 3 godzinki wczoraj, klimat, udźwiękowienie, fabuła oddają mocno, tylko ta walka jest dla mnie strasznie dziwna, mocno statyczna, trochę nieczytelne są niektóre ataki przeciwników, stamina bardzo szybko się wyczerpuje a wrogowie gaszą nas na 2-3 hity, po jakimś czasie nie chciało mi się już walczyć, tylko unikałem jak mogłem, według mnie w SH2 remake jest lepiej zrobiona i o dziwo dużo przyjemniejsza. Zagadki za to na poziomie trudności "we mgle" są zajebiste, sporo trzeba się nagłówkować o co tu chodzi, aż się obawiam czy dam radę samemu do końca gry je przejść na tym poziomie gayos.

Opublikowano
15 minut temu, Rotevil napisał(a):

Zagadki za to na poziomie trudności "we mgle" są zajebiste, sporo trzeba się nagłówkować o co tu chodzi, aż się obawiam czy dam radę samemu do końca gry je przejść na tym poziomie gayos.

IMO trzymają cały czas poziom tej pierwszej ^^ póki co wszystkie do fajnego rozkminięcia. Ale na długo można przysiąść przy każdej xd

Opublikowano

@Szermac, byłeś już może w...

szkole?

Jest tam zagadka której nie do końca byłem w stanie rozgryźć na logikę. Tzn jakoś poszło w końcu, ale wmashowane trochę. Chodzi o kody. Tzn. rozumiem że są one

przekładane z liter

ale nie do końca kumam wg jakiego klucza (i gdzie go szukać). No właśnie?

Edytowane przez Amer

Opublikowano
2 minuty temu, Amer napisał(a):

@Szermac, byłeś już może w...

?

szkole

Jest tam ciężka zagadka której nie do końca jestem w stani rozgryźć na logikę. Tzn jakoś poszło w końcu, ale wmashowane trochę. Chodzi o kody. Tzn. rozumiem że są

przekładane z liter

ale niedo końca kumam wg jakiego klucza (i gdzie go szukać). No właśnie?

No byłem. W sensie no tam kilka stron tych notatek dot. zagadki było i znalazłem je w kilku pomieszczeniach rozsianych tam i tyle. Tam chyba 4 strony dziennika zapełnione z poszlakami.

Opublikowano

Ale ta gra jest pogrzana obama
Ostatni raz miałem z czymś takim do czynienia chyba za czasów PS2 i Rule of Rose czy pochodnych gier z tamtego okresu.
SHf będzie benchmarkiem na kolejne lata jeśli chodzi o narracje i fabułę, jak kiedyś SH2.
Dla Ryukishiego medium gierkowe to jest idealne miejsce, szkoda że dopiero teraz, ale w sumie to dobrze, że w ogóle dołączył, a niby to jego ostatnie dzieło jak sam twierdzi, oby nie.

Opublikowano
7 minut temu, Szermac napisał(a):

Ale ta gra jest pogrzana obama
Ostatni raz miałem z czymś takim do czynienia chyba za czasów PS2 i Rule of Rose czy pochodnych gier z tamtego okresu.
SHf będzie benchmarkiem na kolejne lata jeśli chodzi o narracje i fabułę, jak kiedyś SH2.
Dla Ryukishiego medium gierkowe to jest idealne miejsce, szkoda że dopiero teraz, ale w sumie to dobrze, że w ogóle dołączył, a niby to jego ostatnie dzieło jak sam twierdzi, oby nie.

Typ ma chyba 50 lat, a oni żyją długo, będzie dobrze :).

Opublikowano
8 minut temu, Szermac napisał(a):

Dla Ryukishiego medium gierkowe to jest idealne miejsce, szkoda że dopiero teraz

Co ty piszesz, ma już kilka gier na koncie balon

Opublikowano

No chodziło o takie przebijające się do mainstreama bardziej D To, że ma nowele i coś tam jeszcze to wiem xd

Opublikowano

Mimo pozytywnych (ogólnie) wrażeń po 10h ogrywania, myślę że powinno to być jednak zupełnie nowe IP, a nie kolejny SH.

System walki jest bardzo słaby IMO (jak to brzmi - "system walki" w SH). Generalnie dużo bardziej opłaca się zwiewać i omijać przeciwników niż szarpać z nimi, tym bardziej, że za pokonanych nie dostajemy absolutnie żadnych benefitów, a tylko zużywamy broń, medykamenty i żyćko. No i niestety "alternatywny świat" (czyli coś bardzo charakterystycznego dla serii SH) tutaj średnio mi leży. Nie przytłacza, nie odrzuca i nie straszy dostatecznie (przynajmniej póki co, a jestem już w połowie gry jakoś). Te dwie rzeczy uwierają mnie nieco i w sumie ciekaw jestem jak zostaną odebrane (także na forumku) po premierze gierki.

Gra się naprawdę spoko, dziś z miłą chęcią będę kontynuował poznawanie tej historii, a i pewnie NG+ od razu też się zrobi, jednak IMO SH2 Remake > SHF. I to tak zdecydowanie. Podkreślam jednak: przynajmniej póki co.

PS. Zagadki na hardzie baaardzo na plus. To bankowo.

Edytowane przez Amer

Opublikowano
19 minut temu, Amer napisał(a):

powinno to być jednak zupełnie nowe IP, a nie kolejny SH.

Nie rozumiem. Resident Evil od lat eksperymentuje z formułą, cuda już się tam działy. Chciałeś kolejne SH w amerykańskim miasteczku?

Opublikowano

Ja trochę wiem o co Amerowi chodzi. A w sumie nawet jeszcze chyba nie widział jednego późniejszego motywu P
Ogólnie radzę wszystkim ziomeczkom, mieć bardziej otwartą głowę. Nie, że macie zamknięte czy coś jest z Wami nie tak, tylko lepiej Wam wtedy wejdzie SHf ;)

Opublikowano
52 minuty temu, Amer napisał(a):

Gra się naprawdę spoko, dziś z miłą chęcią będę kontynuował poznawanie tej historii, a i pewnie NG+ od razu też się zrobi, jednak IMO SH2 Remake > SHF

Niedobra tak pisać, że Polakom wyszła chociażby jedna rzecz (czy nawet cała gra) lepiej niż Azjatom. SH2R to był wypadek przy pracy, a poza tym gotowiec, dodatkowo Cronos to crap, bo na meta poniżej 80, więc o czym tu w ogóle mowa. Następne co Bloobery powinni zrobić po SH1 to remake SH f i poprawić w nim walkę nie zmieniając nic w fabule, bo na tym się zawsze wykładają w swoich grach.

Imo to ostatnie to na serio, bo SH f pokazuje, ile jest wart dobry scenarzysta/pisarz. Wydupczyć tych ziomków po krakowskich filmówkach i zatrudnić kogoś, kto będzie miał bujną wyborażnię pomocną w tworzeniu jakichś porąbanych/niepokojących scen, postaci, motywów. Jak nie w Polsce, to za granicą znajdą się odpowiedni ludzie z doświadczeniem. Jak robisz gry typu RE z większym naciskiem na gameplay, to możesz mieć wywalone na to, ale jak chcesz robić horror w stylu SH, za którym stoi jakaś mroczna, bardziej rozbudowana historia, to już trzeba się mocniej przyłożyć do tego aspektu. W grach tego typu ludzie prędzej ci wybaczą słabszy system walki niż historię, która nie potrafi wzbudzać odpowiednich emocji aż do ujrzenia napisów końcowych.

Edytowane przez Czokosz