Jump to content

God of War: Ragnarok - TEMAT SPOILEROWY

Figuś

Recommended Posts

Posted

Jako że po sieci latają już grube spoilery zapraszam do tego tematu lubiących sobie psuć fabułę, jak i dyskutować o niej na spokojnie zmniejszając szanse na bana jakby niż się wyrwało w głównym temacie:)

Posted

Jest jakaś opcja żeby dany temat nie pojawiał mi się w nieprzeczytanej zawartości? Bo co z tego że tutaj będą spoilery jak i tak będę je widział :sapek:

• 2 weeks later...
Posted
1 godzinę temu, Bigby napisał:

Na razie więcej tego samego, czyli jest dobrze, filmowo, epicko (szczególnie w walce z Thorem). Zobaczymy jak to się dalej rozkręci.

To walka jest zaraz na poczatku? Bo pisali ze sie slabo rozkreca.

I jak to jest z tym Kratosem. Zdziadzial doszczetnie czy jednak zachowal te  umiejetnosci i bronie ?

Posted
32 minuty temu, MEVEK napisał:

I jak to jest z tym Kratosem. Zdziadzial doszczetnie czy jednak zachowal te  umiejetnosci i bronie ?

Tak, nawet schemat jest taki sam jak w 1 - zaczyna się od istnego trzęsienia ziemi, a później wracamy do szukania skrzynek. ;)

Posted
53 minuty temu, MEVEK napisał:

Tak, jest na samym początku. Pierwsza godzina.

• 2 weeks later...
Guest Rozi
Posted
Spoiler

Witam serdecznie, tych co ukończyli? Jak tam końcówka? Ja jestem usatysfakcjonowany; liczyłem wprawdzie na zmasakrowanie Odyna, ale fabularnie nie pasowałoby, to nie jest historia o zemście, tylko odkupieniu i sprawiedliwości. Atak na Asgard miazgunia, walka z Thorem to samo, ale liczyłem na tego Mjölnira bardzo :/ Jest włócznia, ale niesmak pozostał.

I co, kolejna część z dorosłym Atreusem? Gdzie tych gigantów wywiało? Do Egiptu?

Posted

Mi trochę szkoda było, że Thor miał tak mały udział. Gość został świetnie napisany i sam jego design to mistrzostwo. Z miłą chęcią bym ograł tytuł z nim w roli głównej.

No i teraz pytanie czy będzie spin off z Atreusem, czy Kratos wyruszy na poszukiwania. Jest potencjał, a gdzie zajdziemy to się pewnie okaże. Oby jeszcze na PS5.

Posted

Kratos? Atreus? Thor? gdzie tam!

Dla mnie zdecydowaną gwiazdą tej części są krasnoludy, a zwłaszcza cały motyw i tego co na końcu dzieje się z Sindrim.

Epilog z pogrzebem kozacki. :banderas:

• Upvote 1
Posted

Kratos w Midgardzie znajdował znajdźki z różnych mitoligii, również egipskich więc ciekawe w jaką teraz uderzą. 

Samo zakończenie jak najbardziej ok, widać, że gra ma dużo "ładunku" tatuśkowego - Milan pewnie cały w ekskrementach.

Granie Atreusem była w porządku, ale na krótką metę, bo dłużyła mi się walka łukiem. Na pewno nie chciałbym spinoffa z nim w roli głównej.

Jako, że to temat spoilerowy myślę, że można tu pisać bez użycia funkcji spoiler? 

Guest Rozi
Posted

Też tak pisałem, ale ludzie używają funkcji Nieprzeczytanej nowej zawartości, i ich tu wrzuca. Można używać spojlerów, żeby komuś nie zepsuć zabawy.

Posted
W dniu 19.11.2022 o 10:59, Bielik napisał:

Jako, że to temat spoilerowy myślę, że można tu pisać bez użycia funkcji spoiler? 

ja bym jednak pisał w spoilerach bo jak ktoś czyta forum poprzez nową zawartość może się nadziać, a sporo osób tak właśnie przegląda

co do końcówki to kurwa jakie to piękne było :fsg:

Cieszy mnie że nie poszli na łatwiznę i

Spoiler

uśmiercili Kratosa

co do kolejnej części to obstawiam że jednak będzie

Spoiler

z Atreusem jako główną postacią, druga strona ołtarzyka sugeruje że Kratos już osiądzie w nordyckich stronach

Posted

platyna pękła w 40,5 h historia dopełnia to czego brakowało w poprzedniej części, kontynuacja poprawia poprzedniczkę w każdym aspekcie. Ogólnie to j***ć ppe za wrzuty screenów z endgame'u do recenzji i pomniejszych postów o ragnaroku. ciekaw jestem czy protocol zapełni pustkę po takim doświadczeniu. Ktoś ma jakieś odniesienie ragnaroku względem nowych szczurków?

Posted
2 minuty temu, Kafaresko napisał:

Ogólnie to j***ć ppe za wrzuty screenów z endgame'u do recenzji i pomniejszych postów o ragnaroku.

polecam tam nie wchodzić, będziesz zdrowszy :lapka:

mi się udało większych spoilerów uniknąć

jedyne na które się załapałem i mogły wrzucić zdziwko to

Spoiler

granie Atreusem

heh jakie zdziwko jak czyszcząc co zostało do :platinum:

Spoiler

okazało się że prawdziwy Tyr żyje i o niczym nie wiedział

po uwolnieniu go można się na niego natknąć w każdym świecie

Mjolnira przejęła Thrud, natknąć się na nią można w alfhaim

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Kafaresko napisał:

platyna pękła w 40,5 h historia dopełnia to czego brakowało w poprzedniej części, kontynuacja poprawia poprzedniczkę w każdym aspekcie. Ogólnie to j***ć ppe za wrzuty screenów z endgame'u do recenzji i pomniejszych postów o ragnaroku. ciekaw jestem czy protocol zapełni pustkę po takim doświadczeniu. Ktoś ma jakieś odniesienie ragnaroku względem nowych szczurków?

Na jakim poziomie trudności? Strasznie szybko Ci poszło, ja czyszczę dopiero drugi świat, a mam na hardzie 53 godziny.

Posted
3 godziny temu, Rtooj napisał:

Na jakim poziomie trudności? Strasznie szybko Ci poszło, ja czyszczę dopiero drugi świat, a mam na hardzie 53 godziny.

Na 3. ogólnie walka była spoko, myślałem nawet nad zmianą na 4. ale ostatecznie nie zmieniałem. Teraz czekam na ng+ i polecę gmgow. No chyba, że nie wytrzyma to polecę nowy sejw na gmgow. 

Posted

Co do bossów to chyba największe problemy sprawia ta trójka berserkerów, oglądałem kolesia co 6h je robił na gmgow, ludzie chyba nie są przyzwyczajeni do takich potyczek.

Posted

Ale że jest 3 naraz?

To słabo. Zdecydowanie bardziej cenię sobie pojedynki 1 na 1, fajnie wtedy można skupić się na parrowaniu, a nie że ktoś Ci zza kamery jedzie po plecach młotem.