Opublikowano środa o 12:411 dzień 55 minut temu, Rotevil napisał(a):Dziwne że na opencriticu wiszą oceny 90 z okrojonej wczesnej wersji, powinni chyba na nowo dać recenzje wraz z aktualizacją 1.0?No to pewnie dadzą po premierze i wynik się zaktualizuje.Kurde, mam duże oczekiwania, bardzo duże. Ci co grali w EA - jest dużo lepiej od jedynki?
Opublikowano środa o 12:511 dzień Jest podobnie sztosikowo, tylko brońki mogą się wydawać dziwne na początku. Ale Syreny to
Opublikowano środa o 13:301 dzień Ja nabiłem 100h w early access i nie powiedziałbym, że gra jest w chuj lepsza od jedynki, jeśli w ogóle. Może to przez to 'rwane' doświadczenie, bo oni cały cały czas coś dodawali albo zmieniali, ale na ten moment powiedziałbym, że jedynka siadła mi znacznie bardziej. Może się zmieni jak przysiade do pełniaka, ale no jak ktoś uwielbia pierwsza część, to tu nie będzie inaczej.
Opublikowano środa o 16:371 dzień 4 godziny temu, Rotevil napisał(a):Dziwne że na opencriticu wiszą oceny 90 z okrojonej wczesnej wersji, powinni chyba na nowo dać recenzje wraz z aktualizacją 1.0?Gruuubo
Opublikowano środa o 19:351 dzień 40 minut temu, GearsUp napisał(a):Gra pewnie zamknie rok 2025 z najlepszymi ocenamiSi, na OP wciąż dużo ocen z 2024, stąd "tylko" 93. Wygląda że najwyżej oceniane gry pecetowe tej generacji to beda BG3 i Hades 2, czyli królowe wczesnych dostępów.
Opublikowano środa o 19:411 dzień Jakoś mnie to nie dziwi, gra spokojnie trzyma poziom jedynki, działa na ziemniakach (nawet Switch 1 daje radę aż miło z tą grą) i ma od groma zawartości. Generalnie jeśli komuś jedynka się podobała to nie ma opcji, że od dwójki się odbije i stawiam na to swoje konto na forumku.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 3 minuty temu, easye napisał(a):a jak gra działa na S2? o 120hz.Nice 120 w Docku, hh 1080/60
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. W dniu 12.09.2025 o 16:42, ogqozo napisał(a):Ciekawe co zrobią twórcy gry Towa, która jest ogólnie zrzynką Hadesa ale wyglądającą całkiem ciekawie, zakładałem że w nią chętnie pogram (jest demko). No i mają 19 września premierę lol.Tow? O jakiej grze piszesz, chętnie sprawdzę.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 51 minut temu, Donatello1991 napisał(a):O której to wychodzi z EA na pc? 18?Wszędzie wychodzi o 18.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 1 godzinę temu, Jeez_PS napisał(a):Tow? O jakiej grze piszesz, chętnie sprawdzę.No Towa, pełny tytuł Towa and the Guardians of the Sacred Tree. Na demku wyglądało bardzo ładnie, acz jak wyszła to recenzje zebrała średnie.Niemniej nawet w recenzjach prawie każdy wspomina, że zaraz Hades 2 lol. Jakby nie to, to może ludzie wygłodniali na Hadesa by popatrzyli, gra fajna, dostała tutaj 8/10, a kupię, zupełnie inna by mogła być popularność tej gry, japońskie studio siedziało nad tym pewnie latami i zrobiło chyba najlepiej ocenianą swoją grę (głównie są znani z serii Egglia) a tutaj taki sztyms na drodze.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Zrobiłem jeden runik, do pierwszego bossa, jest kurwa zajebiście, bigger, better, more badass. Muzyczka jest mroczniejsza, bardziej elektroniczna, mamy dodatkowe ataki zużywające manę i możemy biegać sprintem, który też może mieć Boony Już widać, że wszystkiego będzie więcej, ależ będę w to pykał!
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Czy ktoś sprawdzał na switchu1? Bo nie będę ukrywał, nie dorobiłem się jeszcze dwójeczki, chciałem poczekać na wersję z lepszym ekranikiem, rusza się to tak fajnie jak jedynka? Bo w sumie jak grać na tv to pewnie lepiej kupić na Steam i podłączyć laptopa do TV...
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ta gra to generalnie więcej Hadesa. Nie ma wielkiej różnicy, ale na pewno skok na S2 jest odczuwalny. Więcej pikseli, więcej klateczek. No i krótsze ładowania, choć niby nie ma ich wiele, jeśli ktoś po prostu ciągle gra tylko w Hadesika hehe. Ale na każdy run trzeba poczekać kilka sekund więcej, niż teraz na S2. To niby nic, co by diametralnie zmieniało grę. Zwłaszcza gdy grasz w handheld, wtedy w mniejszej rozdziałce wypada to soczyście. Różnica w docku na dużym TV może być bardziej odczuwalna.Dla mnie Hades to idealna gra na Switcha. Pisałem to w pierwszym poście tematu o jedynce. Gra akcji, ale wykorzystująca przednie przyciski, kurde, jak ja dawno nie unikałem czymś innym niż ZR. Konstrukcja taka, że w sumie można grać i cały czas, i jedną minutę, ot pogadać dwa razy, posiekać dwa pokoje. Grafika taka, że fajnie pograć na TV, ale i wyraźnie na małym ekranie, i w obu przypadkach pięknie to wygląda ogólnie. Można też niby łączyć, jest cross save między platformami.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 49 minut temu, Rtooj napisał(a):Czy ktoś sprawdzał na switchu1? Bo nie będę ukrywał, nie dorobiłem się jeszcze dwójeczki, chciałem poczekać na wersję z lepszym ekranikiem, rusza się to tak fajnie jak jedynka? Bo w sumie jak grać na tv to pewnie lepiej kupić na Steam i podłączyć laptopa do TV...Tak jak jedynka, bierz. Ta gra działa na zawrotnej grafice Intel UHD 620 więc i Switch sobie poradzi.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jest trochę rozmazany ale śmiga w 60 klatkach. Loading to tam jest tylko podczas włączania gry, potem nie zauważyłem żadnego.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Tez sobie wzialem, zeby sie zrelaksowac po tyrze w Silksong, narazie przyjemnie.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Gra się bardzo komfortowo po jedynce. Pamiętam, że w jedynce to wszystko powoli mi szło, kiedyś tam doszedłem do pierwszego bossa, rozwaliłem go po wielu próbach... Był klimat, że powoli poznaję ten świat, jeden element po następnym. Teraz napieprzam ostro i po 4 godzinach mam tyle rzeczy, co w jedynce po chyba 20 jak nie 40. Przechodzone BIOMY, rozwalani bossowie, wykorzystywanie różnych broni, i tak dalej. Z tego co wiem, to w grze czeka nas jeszcze trochę niespodzianek, ale nie wiem, czy będą one jakoś wywracały grę do góry nogami. Na razie to tylko, i aż, więcej Hadesa. Bardzo trudno odmówić sobie jeszcze jednego runu. Wszystko, co zdobywamy, i efekty, jest tak ładnie i wyraźnie pokazane, trzeba tylko brać więcej i więcej.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Póki co utknalem na trzecim bossie. Trzeba trochę podlevelować keepsake odnawiający życie i może się uda.