Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Age of Empires 2

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
1 hour ago, Rozi said:

Dla mnie wygodniejsze jest rozwalenie się na kanapie z padem w ręku. Ta gra ma zaimplementowane tyle skrótów do wielu czynności, że po opanowaniu tego, nie ma problemu z komfortowym graniem. Mógłbym się garbić na taborecie z myszką, ale po co?

No jak chcesz. Ja pograłem pierwszych parę misji na padzie i stwierdziłem, że chociaż prawdopodobnie nie da się lepszego rtsowego sterowania padem zrobić to jednak granie jest bardzo dalekie od komfortowego

• Odpowiedzi 86
  • Wyświetleń 14,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dla mnie wygodniejsze jest rozwalenie się na kanapie z padem w ręku. Ta gra ma zaimplementowane tyle skrótów do wielu czynności, że po opanowaniu tego, nie ma problemu z komfortowym graniem. Mógłbym s

• Nie sądziłem, że granie w strategie na konsoli może być tak przyjemne. Sterowanie pod pada zostało idealnie przemyślane, jest pełno skrótów, dzięki czemu możemy jednym ruchem zaznaczyć np. poszczególn

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Dla mnie wszystkie rtsy i crpgi na konsolach to kuriozum. Super, że MS to ogarnia na Xboxa, ale jak widać nic lepszego niż klasyczne kombo M+K.

Opublikowano

Co ma ten obrazek pokazać? Przecież jest pełny samouczek z wyjaśnieniem całego sterowania. Chyba, że to was przerosło, no to sorry.

Opublikowano

Po co go chcecie na siłę przekonać do myszki skoro mu wygodnie na padzie? 

pewnie w Multi i tak nie będzie grał. 

Opublikowano
  • Autor
10 minutes ago, messer88 said:

Po co go chcecie na siłę przekonać do myszki skoro mu wygodnie na padzie? 

pewnie w Multi i tak nie będzie grał. 

Nikogo nie przekonuje do niczego, po prostu dzielę się moimi doświadczeniami. A serio, próbowałem wszystkiego odnośnie RTSów, bo to jeden z moich ulubionych gatunków. 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 24.01.2024 o 20:20, Homelander napisał(a):

Nikogo nie przekonuje do niczego, po prostu dzielę się moimi doświadczeniami. A serio, próbowałem wszystkiego odnośnie RTSów, bo to jeden z moich ulubionych gatunków. 

Po wciągnięciu Westwood najlepsze gry z tego gatunku przestały istnieć, Dune, Red Alert, to tylko piękne wspomnienie starych czasów ;/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
46 minut temu, Rozi napisał(a):

Proszę o przeniesienie tematu do multiplatform

Musisz zgłoszenie zrobić, bo inaczej podobno admini nie przenoszą, tak przynajmniej Square informował.

Opublikowano

Najważniejsze ze gierka zyje i ma się dobrze. Pomimo, że lamię przeokrutnie to dobrze było wrócić do AoE2 i pobawić się od czasu do czasu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chcę przynajmniej skończyć jedynkę i IV z dodatkiem zanim wezmę się za IIDE.

Odnośnie tego materiału, to rozszerzeń Chronicles tworzonych przy wsparciu społeczności, ma być więcej.

Opublikowano

W jedynce da się całą zawartość dla jednego gracza ograć w 60h. W dwójce mam coś koło 150h i jestem w połowie zawartości dla jednego gracza ale to liczę z DLC. 

8 godzin temu, SnoD napisał(a):

Odnośnie tego materiału, to rozszerzeń Chronicles tworzonych przy wsparciu społeczności, ma być więcej.

No fajnie tylko to powinno być za darmo w takim wypadku.

Opublikowano
11 minut temu, Ukukuki napisał(a):

W jedynce da się całą zawartość dla jednego gracza ograć w 60h. W dwójce mam coś koło 150h i jestem w połowie zawartości dla jednego gracza ale to liczę z DLC. 

No fajnie tylko to powinno być za darmo w takim wypadku.

To nie są mody tylko dodatki robione przez ludzi wyłowionych z community, za darmo nie pracują.

Opublikowano

Gra kupiona i na dysku, tu muszę pochwalić MS za to, że przerzucili tak wspaniałą serię na konsolę, mam nadzieję, że jutro wieczorem będę bawił się świetnie, a cena 129 zł serio bardzo przyzwoita.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie gram w jedynkę (gra chyba nie ma tematu) i kurwicy można dostać z tym path findingiem. Jak jest wąskie przejście to połowa wojska chce iść na około przez drugi koniec mapy, jakieś pojedyncze jednostki gubią się w lesie i stoją tam dopóki się nie zorientujemy. AI też jest zwalone. Gra jest bardzo fajna mimo wszystko i dobrze się bawię. Mam przynajmniej nadzieję, że tak było w oryginale a nie że coś zjebali w tym "Definitive Edition". Oby w dwójce nie było tego problemu bo połowa bitew, które powinienem wygrać jebie się przez ten path finding. 

Opublikowano
  • Autor

Nie graj w jedynkę, po co się męczyć. Dwójka ulepsza absolutnie wszystko to co było w jedynce

Opublikowano

Cała kampania z jedynki jest do kupienia jako DLC do dwójki. Dodatkowo zapowiedzieli potężny patch, który również i ten element poprawi więc szkoda czasu na jedyneczkę.

Opublikowano

Kurwa ile tych dlc jest :O wezmę sobie na sd z jakimiś trzema podstawowymi i zaczynam granko.

Opublikowano

Daj znać jak ci się w to gra na SD bo ja sobie nie wyobrażam jak na tym grać xd 

Opublikowano

A jak poziom trudności?

Ostatnio grałem w spellforce na ps5 i samo sterownie super i mega intuicyjne ale AI nawet na łatwym poziomie przychodzi  odrazu biję i jest mega agresywne :rayos:

W tym AOE jest jakiś poziom gdzie na spokojnie będę mógł sobie budować bazę nie martwiąc się ,że AI przyjdzie za 5 min?

Edytowane przez KarolJanuszGejmingu