Jump to content

Dragon Ball: Sparking! Zero

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Mega zaskoczenie, czego jak czego, ale kontynuacji najlepszego dragon balla po 16 latach, to bym się nie spodziewał. Ze zwiastuna tak naprawdę niewiele wynika. Liczę, że oprócz grywalności, konkretnego story, dojdą rzeczy związane z konkretnym rozpierdolem areny, bo tutaj jest spore pole do popisu, ale wątpię, bo to nie są proste sprawy.

Zgodnie z tradycją serii liczba postaci powinna już oscylować wokół 200 - może wreszcie doczekam się grywalnego Genialnego Kruka.

Mam piękne wspomnienia z DBZetkami z PS2. 3x Budokai oraz 3x Tenkaichi Budokai - pikne gierki. Trójki Tenkaichi akurat nie skończyłem, ale z racji zapowiedzi chyba powrócę.

Edited by ciwa22
14 godzin temu, Square napisał:

Wolałbym 2D

Kolejna japońska 2D cel-shadingowa bijatyka z pojedynkami po 15 sekund gdzie ledwo co widać z racji efektów na ekranie? :drakenope: 
Powracająca w starym stylu bijatyka 3D na dużych zniszczalnych arenach gdzie po ustawieniu kilku pasków życia można tworzyć pojedynki jak z anime gdzie pod koniec Goku lata poraniony bez koszulki w formie SSJ7 Bóg pioruna? :drakeyeah:

Oryginał pamiętam jak przez mgłę - aczkolwiek podobał mi się swego czasu. Teraz, jak odpaliłem trochę filmów, to jednak dało się odczuć lekkie 'drewno' w animacjach, ale wtedy to było mimo wszystko efektowne.

I w sumie jeśli czegoś się obawiam w tej czwórce, to że znowu, jak w Xenoverse albo Kakarot, będzie jakiś system TPP sprawiający, że walki będą wyglądały jak chaotyczna klepanka. Oby kamery nie oddalili zbyt mocno od akcji.

Fighterz wprowadził powiew świeżości, nawet jak na bijatyki 2D, więc mam nadzieję tu będzie coś podobnego, z nastawieniem na destrukcję otoczenia.

• 8 months later...
4 godziny temu, wet_willy napisał:

Pewnie nikogo ta gra nie obchodz xD

Sprzeciw, na razie za mało pokazali po prostu. Chcę jakąś walkę w pełni na silniku, żeby ocenić czy stoi to obok Tenkaichi 3. Jeśli tak - JARANGO, bo tamta gra zabrała mi całe licealne lata z ziomeczkami. Ba, swego czasu straciłem konsolę na dwa miesiące, bo w wakacje wpadłem z PS2 pomiędzy psychofanów DB i powiedziałem "e, patrzcie, to jest fajna gierka"... no i c00rwa nie chcieli mi jej oddać xD Spaniałe czasy, jeśli Sparking Zero złapie chociaż kawałek tamtej magii to day one.

• 1 month later...

Hype zerowy, wybrali chyba najnudniejsza możliwą lokacje i najbardziej oklepane postacie.

Pewnie się kupi do luznego pogrania z kumplami przy piwku. Fajnie gdyby tez coś w singlu do roboty było, Fighters Z dostarczyło w tym temacie.

• 1 month later...