Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Te 15 fps więcej to może być stabilne 40/60 fps w nowych bardziej wymagających grach.
Ja mam bazowego rogala i nic nie zmieniam, no może swapa na chińską baterie 74Wh.

• Odpowiedzi 820
  • Wyświetleń 75,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Odpalanie takich gier na tych małych komputerkach na siłę byle tylko nie roztopiły się w dłoniach to jest zwyrolstwo i powinno być karane. Nie chcę patrzeć na takie rzeczy, obrzydza mnie to i obrzydza

• 600-700 euro za granie na 7 calach? Beka Ja wybieram rozwiązania jak logitech g cloud gdzie człowiek płaci 200-300 euro i ma tez dobrą jakość przez clouda czy remote play. SD dobry sprzęt ale nawet on

• to którego warto kupić jeśli chcę grać do snesa plus psxowe gry grywalne bez gałki?

Opublikowano

Ja to już wolę patrzeć w stronę SD 2 niż tych Windowsowych ,,konsolek'' z powodu cen. ROG Ally X jest około 1000 PLN droższy od zwykłego Z1 Extreme oferując jakieś 5 klatek więcej jeśli patrzymy tylko na wydajność. Trochę ich posrało. Kolejny jeszcze nowszy będzie kosztował gdzieś podejrzewam 5-6 tysięcy PLN. Widzę w mojej szklanej kuli, że za 10 lat powstaną salony Asusa/Lenovo itd. gdzie będziemy brać leasing na komputerki i dopłaty z UE w ramach programu ,,daj pograć tacie''. Mam białego Z1e i następnego olewam, liczę na Steama, że ogarnie kosztowo kolejnego decka i wyceni go w miarę zdroworozsądkowo bo ja cały czas traktuje te sprzęty jako dodatek do grania a nie główny sprzęt więc ja dziękuje bardzo ale dodatku za 6 koła nie kupię.

Opublikowano

Rog Ally zwykły, używka lub promocja jakaś + mody na baterię (są w spoko cenach) to chyba najlepszy stosunek cena/moc/jakość. Dodajmy, że działa DOBRZE Bazzite i pewnie zaraz oficjalny SteamOS i DOBRZE działa Windows więc jedyne czego brakuje to niektórym touchpadów. A da się wersję z Z1E bez modów wyrwać poniżej 2k często.

Opublikowano
Ja to już wolę patrzeć w stronę SD 2 niż tych Windowsowych ,,konsolek'' z powodu cen. ROG Ally X jest około 1000 PLN droższy od zwykłego Z1 Extreme oferując jakieś 5 klatek więcej jeśli patrzymy tylko na wydajność. Trochę ich posrało. Kolejny jeszcze nowszy będzie kosztował gdzieś podejrzewam 5-6 tysięcy PLN. Widzę w mojej szklanej kuli, że za 10 lat powstaną salony Asusa/Lenovo itd. gdzie będziemy brać leasing na komputerki i dopłaty z UE w ramach programu ,,daj pograć tacie''. Mam białego Z1e i następnego olewam, liczę na Steama, że ogarnie kosztowo kolejnego decka i wyceni go w miarę zdroworozsądkowo bo ja cały czas traktuje te sprzęty jako dodatek do grania a nie główny sprzęt więc ja dziękuje bardzo ale dodatku za 6 koła nie kupię.
Rogal X to jeszcze 2x większa bateria, więcej o 8gb ramu, 2x większy ssd, no i poprawione wszystkie mankamenty z premierowego roga.
Cena sklepowa wysoka, używkę można wyrwać za ok 3k, ale to nadal dużo, bo 2x tyle jak za używkę białego rogala.
Nowy "stary" legion go jest obecnie w cenie oledowego decka (2600 zł), ciekawa propozycją, choć jak każdy sprzęt, ma swoje + i -.
Opublikowano

Ja pewnie w 2026 będę się rozglądać za wymiana SD na coś mocniejszego ale max co moja psychika może wydać na sprzęt do grania te 3-3,5k, do tego oczy już przyzwyczaiły się do OLEDa. Inflacja i cła szaleją więc elektronika nie będzie tanieć. Będzie trudno przy takich moich wymaganiach wstrzelić się w coś fajnego od Asusa więc zostaje nadzieja że SD2 nie zabije ceną i wrzucą od razu wariant z OLEDem, a nie dopiero za kolejne dwa lata

Opublikowano

Ja miałem zwykłego Rog, Extreme i finalnie skończyłem na X.

Od SD się odbiłem, nawet od wersji oled.

No do X 1,5k trzeba było dorzucić.

Opublikowano
5 hours ago, iluck85 said:

Ja miałem zwykłego Rog, Extreme i finalnie skończyłem na X.

Od SD się odbiłem, nawet od wersji oled.

No do X 1,5k trzeba było dorzucić.

Czemu od SD się odbiłeś?

Opublikowano

A już to pisałem. Windows- każdy launcher mam i działa bez kombinacji, chociażby apka Xbox. Opłacam abo i mam gry na konsoli i PC.

Windows ma swoje wady i nie jest ani pod ten ekran dotykowy ani rozmiar. Ale i tak wygrywa dla mnie.

Do x dołożyłem dla baterii, ramu, ogólnych poprawek (slot SD) no i czarnego koloru, bo nienawidzę białego sprzętu przenośnego.

SD wygrywa cena/jakosc, bardzo mocno są te sprzęty zbliżone.

Opublikowano
21 godzin temu, NemoKOF napisał(a):

Rog Ally zwykły, używka lub promocja jakaś + mody na baterię (są w spoko cenach) to chyba najlepszy stosunek cena/moc/jakość. Dodajmy, że działa DOBRZE Bazzite i pewnie zaraz oficjalny SteamOS i DOBRZE działa Windows więc jedyne czego brakuje to niektórym touchpadów. A da się wersję z Z1E bez modów wyrwać poniżej 2k często.

No Z1E to teraz 1999 zł w sklepach :)

Ja dzisiaj kupię kartę Micro SD 256 GB zobaczymy czy przeżyje ;)

Opublikowano
3 godziny temu, SnoD napisał(a):

Gdzie?

Opublikowano

A to jakaś nieaktualna oferta mi się wyświetlała w Google.

Opublikowano

Ja dzisiaj kupię kartę Micro SD 256 GB zobaczymy czy przeżyje ;)
Miałeś wymienianą płytę główną w serwisie pod kątem palenia kart sd? Jak masz jeszcze na gwarancji, to możesz profilaktycznie zgłosić, wymieniają od ręki, dostaniesz też nowszą rewizję płyty.
Opublikowano

Ale ja kupiłem w sierpniu, więc to nie jest jakaś stara wersja.

Opublikowano

Serio latały rogi z z1e po 2k niedawno?

Opublikowano

Pewnie tak ale to bardziej w formie czyszczenia magazynów, ja kojarzę 2399 najniższą cenę. Co do tego co pisał @iluck85 to w pełni się zgadzam, na Decku dla mnie jest za duże klawiaturstwo żeby odpalać gierki z poza steam. To jest jednak linux i inny poziom gęstości dla mnie. Teraz szkoda mi czasu żeby się doktoryzować z yt, czytać poradniki na necie jak odpalać inne launchery albo co zrobić żeby dana gierka się odpalała. Jak ktoś zamyka się na steam to ma konsolowe doświadczenie, u mnie steam to tylko niewielka część doświadczenia grania na PC.

Dlatego wróciłem do GPD Win, raz ,że składana forma z klawiaturą zdecydowanie mi bardziej leży to po prostu instaluję gierki skąd chce i jak chce i nie muszę o nic się martwić i kombinować.

Opublikowano
16 godzin temu, Daffy napisał(a):

Serio latały rogi z z1e po 2k niedawno?

Teraz latają za tyle, ale wersje Z1.

Opublikowano

Witam posiadam asus rog ally z1 i mam problem chyba z ladowarka ,kiedy podlacze go do gniazdka i nawet lekko ruszę kablem to na ekranie pokazują mi się okienka tryb zasilania bateryjnego ,pd, tryb turbo i przez sekundę się nie laduje i tak cały czas kiedy rusze leciutko kabelkiem czy to może być problem z rogalikiem czy z orginalna ladowarka ?? dzieki za odp pozdrawiam

ps jeżeli z ladowarka to gdzie mógłbym kupić do niego ładowarkę ?

Edytowane przez Poly22

Opublikowano

Nie masz innej żeby sprawdzić? Może być równie dobrze coś z portem ładowania.

Opublikowano

Podłącz coś innego do ładowarki. Wtyczka jest cała?

Wygląda jak problem z gniazdem USB w konsoli.

Opublikowano

Witam podlączyłem inna ładowarke i wszystko hula tzn ruszam kablem itd i wszystko się ładuje normalnie i nie wyskakuja żadne okienka

Edytowane przez Poly22

Opublikowano

Jakieś 8h z zainstalowaną kartą Micro SD i jeszcze jej nie spaliło :p