Opublikowano 23 maja23 maj Te 15 fps więcej to może być stabilne 40/60 fps w nowych bardziej wymagających grach.Ja mam bazowego rogala i nic nie zmieniam, no może swapa na chińską baterie 74Wh.
Opublikowano 23 maja23 maj Ja to już wolę patrzeć w stronę SD 2 niż tych Windowsowych ,,konsolek'' z powodu cen. ROG Ally X jest około 1000 PLN droższy od zwykłego Z1 Extreme oferując jakieś 5 klatek więcej jeśli patrzymy tylko na wydajność. Trochę ich posrało. Kolejny jeszcze nowszy będzie kosztował gdzieś podejrzewam 5-6 tysięcy PLN. Widzę w mojej szklanej kuli, że za 10 lat powstaną salony Asusa/Lenovo itd. gdzie będziemy brać leasing na komputerki i dopłaty z UE w ramach programu ,,daj pograć tacie''. Mam białego Z1e i następnego olewam, liczę na Steama, że ogarnie kosztowo kolejnego decka i wyceni go w miarę zdroworozsądkowo bo ja cały czas traktuje te sprzęty jako dodatek do grania a nie główny sprzęt więc ja dziękuje bardzo ale dodatku za 6 koła nie kupię.
Opublikowano 23 maja23 maj Rog Ally zwykły, używka lub promocja jakaś + mody na baterię (są w spoko cenach) to chyba najlepszy stosunek cena/moc/jakość. Dodajmy, że działa DOBRZE Bazzite i pewnie zaraz oficjalny SteamOS i DOBRZE działa Windows więc jedyne czego brakuje to niektórym touchpadów. A da się wersję z Z1E bez modów wyrwać poniżej 2k często.
Opublikowano 23 maja23 maj Ja to już wolę patrzeć w stronę SD 2 niż tych Windowsowych ,,konsolek'' z powodu cen. ROG Ally X jest około 1000 PLN droższy od zwykłego Z1 Extreme oferując jakieś 5 klatek więcej jeśli patrzymy tylko na wydajność. Trochę ich posrało. Kolejny jeszcze nowszy będzie kosztował gdzieś podejrzewam 5-6 tysięcy PLN. Widzę w mojej szklanej kuli, że za 10 lat powstaną salony Asusa/Lenovo itd. gdzie będziemy brać leasing na komputerki i dopłaty z UE w ramach programu ,,daj pograć tacie''. Mam białego Z1e i następnego olewam, liczę na Steama, że ogarnie kosztowo kolejnego decka i wyceni go w miarę zdroworozsądkowo bo ja cały czas traktuje te sprzęty jako dodatek do grania a nie główny sprzęt więc ja dziękuje bardzo ale dodatku za 6 koła nie kupię. Rogal X to jeszcze 2x większa bateria, więcej o 8gb ramu, 2x większy ssd, no i poprawione wszystkie mankamenty z premierowego roga.Cena sklepowa wysoka, używkę można wyrwać za ok 3k, ale to nadal dużo, bo 2x tyle jak za używkę białego rogala.Nowy "stary" legion go jest obecnie w cenie oledowego decka (2600 zł), ciekawa propozycją, choć jak każdy sprzęt, ma swoje + i -.
Opublikowano 23 maja23 maj Ja pewnie w 2026 będę się rozglądać za wymiana SD na coś mocniejszego ale max co moja psychika może wydać na sprzęt do grania te 3-3,5k, do tego oczy już przyzwyczaiły się do OLEDa. Inflacja i cła szaleją więc elektronika nie będzie tanieć. Będzie trudno przy takich moich wymaganiach wstrzelić się w coś fajnego od Asusa więc zostaje nadzieja że SD2 nie zabije ceną i wrzucą od razu wariant z OLEDem, a nie dopiero za kolejne dwa lata
Opublikowano 23 maja23 maj Ja miałem zwykłego Rog, Extreme i finalnie skończyłem na X. Od SD się odbiłem, nawet od wersji oled. No do X 1,5k trzeba było dorzucić.
Opublikowano 24 maja24 maj 5 hours ago, iluck85 said:Ja miałem zwykłego Rog, Extreme i finalnie skończyłem na X.Od SD się odbiłem, nawet od wersji oled.No do X 1,5k trzeba było dorzucić.Czemu od SD się odbiłeś?
Opublikowano 24 maja24 maj A już to pisałem. Windows- każdy launcher mam i działa bez kombinacji, chociażby apka Xbox. Opłacam abo i mam gry na konsoli i PC. Windows ma swoje wady i nie jest ani pod ten ekran dotykowy ani rozmiar. Ale i tak wygrywa dla mnie. Do x dołożyłem dla baterii, ramu, ogólnych poprawek (slot SD) no i czarnego koloru, bo nienawidzę białego sprzętu przenośnego. SD wygrywa cena/jakosc, bardzo mocno są te sprzęty zbliżone.
Opublikowano 24 maja24 maj 21 godzin temu, NemoKOF napisał(a):Rog Ally zwykły, używka lub promocja jakaś + mody na baterię (są w spoko cenach) to chyba najlepszy stosunek cena/moc/jakość. Dodajmy, że działa DOBRZE Bazzite i pewnie zaraz oficjalny SteamOS i DOBRZE działa Windows więc jedyne czego brakuje to niektórym touchpadów. A da się wersję z Z1E bez modów wyrwać poniżej 2k często.No Z1E to teraz 1999 zł w sklepach :)Ja dzisiaj kupię kartę Micro SD 256 GB zobaczymy czy przeżyje ;)
Opublikowano 24 maja24 maj 3 godziny temu, SnoD napisał(a):No Z1E to teraz 1999 zł w sklepach :)Gdzie?
Opublikowano 24 maja24 maj No Z1E to teraz 1999 zł w sklepach Ja dzisiaj kupię kartę Micro SD 256 GB zobaczymy czy przeżyje Miałeś wymienianą płytę główną w serwisie pod kątem palenia kart sd? Jak masz jeszcze na gwarancji, to możesz profilaktycznie zgłosić, wymieniają od ręki, dostaniesz też nowszą rewizję płyty.
Opublikowano 25 maja25 maj Pewnie tak ale to bardziej w formie czyszczenia magazynów, ja kojarzę 2399 najniższą cenę. Co do tego co pisał @iluck85 to w pełni się zgadzam, na Decku dla mnie jest za duże klawiaturstwo żeby odpalać gierki z poza steam. To jest jednak linux i inny poziom gęstości dla mnie. Teraz szkoda mi czasu żeby się doktoryzować z yt, czytać poradniki na necie jak odpalać inne launchery albo co zrobić żeby dana gierka się odpalała. Jak ktoś zamyka się na steam to ma konsolowe doświadczenie, u mnie steam to tylko niewielka część doświadczenia grania na PC. Dlatego wróciłem do GPD Win, raz ,że składana forma z klawiaturą zdecydowanie mi bardziej leży to po prostu instaluję gierki skąd chce i jak chce i nie muszę o nic się martwić i kombinować.
Opublikowano 25 maja25 maj 16 godzin temu, Daffy napisał(a):Serio latały rogi z z1e po 2k niedawno?Teraz latają za tyle, ale wersje Z1.
Opublikowano czwartek o 15:573 dni Witam posiadam asus rog ally z1 i mam problem chyba z ladowarka ,kiedy podlacze go do gniazdka i nawet lekko ruszę kablem to na ekranie pokazują mi się okienka tryb zasilania bateryjnego ,pd, tryb turbo i przez sekundę się nie laduje i tak cały czas kiedy rusze leciutko kabelkiem czy to może być problem z rogalikiem czy z orginalna ladowarka ?? dzieki za odp pozdrawiam ps jeżeli z ladowarka to gdzie mógłbym kupić do niego ładowarkę ? Edytowane czwartek o 16:003 dni przez Poly22
Opublikowano czwartek o 17:083 dni Nie masz innej żeby sprawdzić? Może być równie dobrze coś z portem ładowania.
Opublikowano czwartek o 18:163 dni Podłącz coś innego do ładowarki. Wtyczka jest cała? Wygląda jak problem z gniazdem USB w konsoli.
Opublikowano piątek o 03:483 dni Witam podlączyłem inna ładowarke i wszystko hula tzn ruszam kablem itd i wszystko się ładuje normalnie i nie wyskakuja żadne okienka Edytowane piątek o 03:493 dni przez Poly22
Opublikowano piątek o 20:022 dni Jakieś 8h z zainstalowaną kartą Micro SD i jeszcze jej nie spaliło :p