Opublikowano wczoraj o 09:22 1 dzień Aż się słabo robi na myśl, że ludzie mają taką ograniczoną wiedzę i słabe rozeznanie żeby teraz narzekać iż nie jest to prawdziwy Xbox i nie można wsadzić płytki z X360 i pograć we wstecznej czy coś. No ale prawda marketing tych idiotów z Microsoftu robi zamieszanie. Wydajność ma to wspaniałą ale martwi mnie, że chłopaki mają więcej problemów z odpalaniem gier w dwa dni niż ja przez ponad rok zabawy na zwykłym Ally też z windowsem W ogóle wpadłem na taki pomysł. Nie uwierzycie jaką grę mi się najprzyjemniej odpala z nutą sosu z konsolowego pieprzu. Assassin's Creed 2, kupiłem sobie to legalnie na jakiejś wyprzedaży, gierka za nic w świecie nie chciała się odpalić oczywiście jak to na PC najpierw Steam coś tam mieli, później odpala się apka Ubisoftu, później coś tam mieli no i dupa zbita, nic się więcej nie dzieje, cisza. No to wpadłem na pomysł, że skoro mam już grę pobraną, zakupiłem ją prawilnie to ściągnę sobie cracka, wpakuje go do folderu z grą i powinna się odpalić. Odpaliła się bez zbędnego pierdolollo od razu na strzała, bez steama, bez Ubisoftzbędnaaplikacja i działa. Teraz odpalam KONSOLE włącza się armoury crate, tam klikam Assassin's Creed 2 i w przeciągu kilku sekund cyk pyk już można grać. Gdyby tak wszystkie gry pobierać sobie ze steamów i epiców ale wrzucać tam cracka i odpalać sobie to z listy armory crate w 3 sekudny bez launcherów to życie by było lepsze, rozpoczynanie rozgrywki szybsze a no i można ominąć problemy z włączaniem gier.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Oficjalny case do Roga:Kup ROG Xbox Ally (2-in-1) Premium Case | Accessories | Gaming Handhelds | ASUS eShop PolskaDzisiaj cały dzień gram w Indyki na 10W i o dziwo cały dzień przycisk sleep działa normalnie jak na switchu.Jeszcze chciałem napisać, że ta konsola ma niesamowite głośniki - chyba pierwszy handheld jaki trzymam z tak rewelacyjnym dźwiękiem.Ekran też jest bardzo w porządku, ale mógłby być ciut większy, ta czarna obramówka w około jest trochę outdated.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Teraz mnie ciekawi jakbyś dostał SD i co byś wybrał.Nawet z oledem.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Jak ktoś jest na windowsowy shit storm przygotowany, chce mu się z tym jebać i potrafi to robić to nie wątpię, że skonfiguruje sobie tego roga do poziomu, gdzie wszystko będzie śmigać bez przeszkód. Tacy ludzie faktycznie mogą sobie w tyłek wszystkie recenzje wsadzić. ALETo nie tak miało wyglądać. To jest Xbox. To jest tak promowane. Tak przedstawiane. I tego ludzie oczekują. A nie jebania się z Windowsem jak na każdym innym windowsowym handheldzie. I ani nie ma się co dziwić ludziom oczekującym Xboxa. Ani recenzjom miażdżącym to co odwalił Microsoft. Asus przygotował zajebisty i powszechnie chwalony sprzęt. Microsoft spierdolił swoją część. Tyle w temacie
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. I tu jest problem. Ciekawe czy Asus żałuje „Pierwszy przenośny Xbox”
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. No gdyby MS naprawdę po prostu zminiaturyzował Xbox'a, wsadził choćby Xbox One S w urządzenie od ASUSa, z systemem z konsol, z quick resume, ze sleepem to pewnie zaorali by rynek, ale poszli w zwykłą Windę, gdzie trzeba postawić masę rzeczy samemu i jeszcze wiedzieć gdzie zajrzeć (bo przecież nie mam 1 powiadomione że trzeba zaktualizować system - tu trzeba oddzielnie aktualizować Windowsa, oddzielnie aplikacje ze Store, oddzielnie sterowniki w Amore Create itp.), co jak skonfigurować nazywają XBOX'em. Poroniony pomysł całkowicie!22 godziny temu, Krzysztof93 napisał(a):Wydajność ma to wspaniałą ale martwi mnie, że chłopaki mają więcej problemów z odpalaniem gier w dwa dni niż ja przez ponad rok zabawy na zwykłym Ally też z windowsem Właśnie to jest śmieszne w tych recenzjach - to się niczym nie różni od zwykłego windowsa, poza tym , ze masz na start apke MS i szybciej zamykasz gry ALT+TAB (jak na konsoli), wychodzisz do apki - zamknij. 2 różnica jest taka, że jak już skonfigurujesz to nie masz w ogóle potrzeby do Windowsa wchodzić, możesz przełączać się miedzy storami, a na koncu i tak widzisz gry w 1 aplikacji MS - to akurat jest wygodne.Nie ma tutaj mitycznych "większych problemów" niż na zwykłej windzie i o mały włos słuchając tych bzdur urządzenia bym nie odebrał, bo miałem wrażenie właśnie, ze nic nie działa...13 godzin temu, iluck85 napisał(a):Teraz mnie ciekawi jakbyś dostał SD i co byś wybrał.Nawet z oledem.Raczej już zmieniać nie będe, bo mi bardzo by brakowało samego game passa. Ekran dla mnie i tak jest sztosem, chciałem go porównać do Switcha 2, bo przecież tam też poza tym, że jest w innych proporcjach i jest ciut większy to mamy także 1080p, no ale ciężko, bo jak odpalam tam Hollow Knighta i na Asusie, to różnica jakoiści nawet w indyku z 2 kolorami jest ogromna - na 1 ekranie obraz ostry jak żyleta i 300 fpsów, na 2 mimo wszystko wersja ze Switcha1. ;/
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ciekawe czy będą obniżki. ROG X nie miał długo, potem raz zrobili i było kilka momentów że brakowało i trzeba było poczekać.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 5 minutes ago, easye said:l, bo miałem wrażenie własnie, ze nic nie działa.No bo out of box nie działa.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. No nie to komputer który musisz skonfigurować przy 1 włączeniu.Moim zdaniem nie ma też co oczekiwać że w ciągu paru miesięcy ten system jakoś super usprawnią i nagle konsolowcy będą mogli go kupić bez obaw.To jest Handheld PC, nie powinien być nigdy reklamowany jako XBOX...No ale oni Pecety nazywają Xboxem, wiec coś tam się w głowie im pomieszało.Swoją drogą @iluck85 - jak przytrzymasz przycisk Xboxa to odpala mi te okienka, które chciałem skonfigurować.Szkoda że nie da się ustawić % baterii na stałe.Też Ci nie działa pad w storze Epica? Tylko dotyk?EDIT: Premium Case ze strony ASUSa usunięty - zamykają stora już do usłyszenia! xD
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. @easye Nie instalowałem jeszcze epica- ja tam prawie nic nie mam. Steam i battle net.Za dużo się też nie pobawiłem, a week zostałem sam z dzieciakami i psem. Jak już mam chwilę to BG6 odpalam.Co do case- przy poprzednich sprzętach Asusa był ten sam problem. Premium w zasadzie nie było, potem Amazon miał za chore pieniądze.Ten tani był tylko dostępny.Ja mam jakiś z Ali, ale nie leży idealnie konsola i ma luz. Bardziej żeby się nie kurzyło niż jakieś podróżny. Premiera była więc powinni wypuścić coś lepszego na Ali.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. No gdyby MS naprawdę po prostu zminiaturyzował Xbox'a, wsadził choćby Xbox One S w urządzenie od ASUSa, z systemem z konsol, z quick resume, ze sleepem to pewnie zaorali by rynek, ale poszli w zwykłą Windę, gdzie trzeba postawić masę rzeczy samemu i jeszcze wiedzieć gdzie zajrzeć (bo przecież nie mam 1 powiadomione że trzeba zaktualizować system - tu trzeba oddzielnie aktualizować Windowsa, oddzielnie aplikacje ze Store, oddzielnie sterowniki w Amore Create itp.), co jak skonfigurować nazywają XBOX'em. Poroniony pomysł całkowicie!Raczej już zmieniać nie będe, bo mi bardzo by brakowało samego game passa. Ekran dla mnie i tak jest sztosem, chciałem go porównać do Switcha 2, bo przecież tam też poza tym, że jest w innych proporcjach i jest ciut większy to mamy także 1080p, no ale ciężko, bo jak odpalam tam Hollow Knighta i na Asusie, to różnica jakoiści nawet w indyku z 2 kolorami jest ogromna - na 1 ekranie obraz ostry jak żyleta i 300 fpsów, na 2 mimo wszystko wersja ze Switcha1. ;/Też kiedyś bardzo chciałem przenośne series s, ale skoro duże konsole im się nie sprzedają, to takie coś by też mogło nie wypalić. Z perspektywy czasu jednak fajnie jest mieć przenośny komputer jako hh. Wiadomo, nie każdemu pasuje grzebanie, bo nawet na decku nieraz coś trzeba poustawiać, ale perspektywa odpalenia wszystkiego, co na dużym pc jest fajna, żadnych ograniczeń. Chcesz xgp to masz, chcesz coś ze steam, darmowki z epica, coś z goga, chcesz emulować switcha, proszę bardzo.Siedziałem kilka miesięcy na steam os, ale finalnie wróciłem do win11 i nawet wygodnie to się to obsługuje na legionie go. Nawet już nie czekam na tę nakładkę, skoro to tak słabo dopracowane.No tylko jak wyżej, to nie sprzęt dla każdego, jak ktoś oczekuje konsolowego feelingu, czyli włączasz i grasz, nie martwiąc się o nic więcej, to niekoniecznie to maszynka dla niego.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ostatnio się dowiedziałem, że jest jeszcze coś takiego jak tiny11, czyli odchudzona wersja Win11. Ciekawe jak tego by się używało.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. @easye Tryb gamepad nie działa w EPIC. Możesz zrobić tryb komputer i wtedy analog jak myszka.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ostatnio się dowiedziałem, że jest jeszcze coś takiego jak tiny11, czyli odchudzona wersja Win11. Ciekawe jak tego by się używało. Jest też atlas os, ale ja nie widzę sensu. Cały czas mam sprzęt w hibernacji z odpaloną grą, a samego ramu w żadnej grze mi jeszcze nie zabrakło.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 godzinę temu, iluck85 napisał(a):@easyeNie instalowałem jeszcze epica- ja tam prawie nic nie mam. Steam i battle net.Za dużo się też nie pobawiłem, a week zostałem sam z dzieciakami i psem. Jak już mam chwilę to BG6 odpalam.Co do case- przy poprzednich sprzętach Asusa był ten sam problem. Premium w zasadzie nie było, potem Amazon miał za chore pieniądze.Ten tani był tylko dostępny.Ja mam jakiś z Ali, ale nie leży idealnie konsola i ma luz. Bardziej żeby się nie kurzyło niż jakieś podróżny.Premiera była więc powinni wypuścić coś lepszego na Ali.Ciekaw czy do "plecaka" JSAUX by wszedł.