Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 40 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):Dobrze by było jakby taki ROG Xbox Ally X i ROG Xbox Ally S miały jakiś darmowy dostęp do xClouda to jakoś by zbliżyło te sprzęty bardziej do tego mitycznego Xboxa, którym i tak nigdy nie będzie. Na zasadzie, że no może nie jest to konsola ale mogę pograć w Gears of War 2 z X360 bez dodatkowych opłat.Przecież ten Cloud Gaming działa jak gówno. Czy tylko ja kiedykolwiek tego nie odpalę to mam rozmazany obraz i lagi?
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Teraz, easye napisał(a):Czy tylko ja kiedykolwiek tego nie odpalę to mam rozmazany obraz i lagi?zależy od gry, sam z tego nie korzystałem przez lata ale co ciekawe najlepiej grało mi się w Forze Horizon 4 i 5 bardzo ładny obraz i najmniejszy lag/nieodczuwalnyNo i tak po prostu wydaje mi się, że skoro to jest Xbox, na którym nie mogę odpalić swoich gier Xbox to chociaż ta chmura za darmo to by było jakieś wyjście z twarzą. Nie będzie tych ROG Xbox Ally X/S na rynku tyle, że nagle milion osób wejdzie na serwer żeby pograć w Fable 2. Edytowane 15 godzin temu15 godz. przez Krzysztof93
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Grałem w Indianę Jonesa przez xclouda na Steam Decku i w zasadzie było nie do rozróżnienia od natywnej gry. Może na telewizorze jest gówno, ale na małym ekranie handhelda nie ma o co się czepiać
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 3 godziny temu, easye napisał(a):Przecież ten Cloud Gaming działa jak gówno. Czy tylko ja kiedykolwiek tego nie odpalę to mam rozmazany obraz i lagi?Co ty dupisz, przed chwilą rozjebałem dwa chapterki w NG4, grając w chmurze i to jeszcze z pluginem żeby klawiatura emulowała pada. Wiele można powiedzieć o MS, ale chmurę mają obecnie całkiem przyzwoitą.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Zazwyczaj działa dobrze ale czasami miałem tam takiego laga, że moja postać poruszała się dopiero po kilku sekundach od wciśnięcia przycisku. Jak ktoś chce pograć przez chmurę w najlepszej jakości to geforce now lepiej wypada, odpaliłem tam jakąś grę ze steama i normalnie mogłem ruszać myszkiem jak native. Biały ally do indyków + chmura geforce do wymagających gierek quadruple A wydaje mi się fajnym rozwiązaniem. Na Ally X i tak dużo gier typu cyberpunk trzeba odpalać na medium/low a tak by nie było kompromisów (zakładając, że na tej chmurze jensena nie będzie czuć opóźnienia).
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 8 godzin temu, Bzduras napisał(a):Co ty dupisz, przed chwilą rozjebałem dwa chapterki w NG4, grając w chmurze i to jeszcze z pluginem żeby klawiatura emulowała pada. Wiele można powiedzieć o MS, ale chmurę mają obecnie całkiem przyzwoitą.Sprawdziłem i macie racje - miałem bardzo złe doświadczenie z Forza 5, ale po Twoich słowach odpaliłem parę gier na rogalu w chmurze i rzeczywiście, bardzo dobrze to działa - taki Jusant nawet w 60 fpsach o_0W dniu 20.10.2025 o 11:21, Bishonen88 napisał(a):Mimo se leży do odbioru w mediamarkt, odpuszczam. Kasa nie gra roli i chciałem mieć high end portable do grania, ale moc tej konsoli sądząc po filmikach jest za mała. Claire obscure np mnie interesował, ale 30fps w medium 900p to zbyt wiele kompromisów dla mnie. Byłbym w stanie zapłacić i 6k gdyby handheld miał podchody do mid, mid-high laptopów.Wszytsko zależy od gry - w Clair musisz grac na medium, ale odpalasz takiego Metaphora i grasz w najwyższych ustawieniach w 30 fpsach, badz z oblokowanym frameratem.Starsze gierki jak Resident Evil Village zagrasz na wysokich w 60. NIe jest to handheld, który wsyztsko odpali super płynnie, no ale wciąż masz bardzo dużą bibliotekę, która wywołuje opad szczeny że możemy ograć to w takiej jakości na bateryjce leżąc w łózku...
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 12 godzin temu, easye napisał(a):Przecież ten Cloud Gaming działa jak gówno. Czy tylko ja kiedykolwiek tego nie odpalę to mam rozmazany obraz i lagi?Bo xCloud najlepiej chodzi odpalony z poziomu przeglądarki, a nie aplikacji Xboxa :p